ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Ορθοδοξία: Τα πνευματικά λείψανα υποδέχονται οστεολείψανα

Συνέβη χθες, μια μέρα μετά την αποφράδα μέρα της 1ης Νοεμβρίου όπου η Ελλάδα μάτωσε για μια ακόμη φορά, όπου η Ελλάδα, παραδομένη στο αδελφοκτόνο μίσος εδώ και δεκαετίες, έδρεψε τους καρπούς της εμφυλιοπολεμικής σποράς της. 

Και τη στιγμή που ψαλλόταν τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών δύο δολοφονημένων παλικαριών, την ίδια στιγμή, αντί να έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις εκκλησίες της Επικράτειας και να γίνονται δεήσεις για ειρήνη και συμφιλίωση στην Ελλάδα που σπαράσσεται, κάποιοι ρασοφόροι...  έβγαζαν βόλτα λείψανα, οστά γεγυμνωμένα!


Αυτή είναι η Ορθοδοξία σας, ευσεβείς "ορθόδοξοι" λειψανολάτρες! Ικανή μόνο για φιέστες και πανηγύρια. Πνευματικά νεκρή και αξιοθρήνητη... Υπεύθυνη, με πράξεις και παραλείψεις, για πολλά κακά της μοίρας μας...


«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα, ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. 

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως. 

Νωρίτερα στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Μητροπολίτης Καισαριανής υποδέχθηκε τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου του Αρχιδιακόνου, από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέα Ιωνίας. 

 Ο κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, το οποίο όπως ανέφερε μετά την κατάπαυση των διωγμών και την επικράτηση του χριστιανισμού σ' όλο το Ρωμαϊκό κράτος, οι χριστιανοί ανήγειραν μεγαλοπρεπή Ναό στη Λύδδα της Ιόππης, όπου μετακόμισαν το ιερό λείψανο για να το προσκυνούν χωρίς φόβο. 

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευλογία να υποδεχθεί τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Στεφάνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως.» (romfea.gr)