ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Με τα δανεικά θα χτίσει ο Χρυσοχοΐδης το Μουσουλμανικό Τέμενος!


Δανεικά τα οποία θα κληθούν να ξεπληρώσουν, θέλουν δε θέλουν, οι χρεοκοπημένοι μέχρι τρίτης γενεάς Έλληνες φορολογούμενοι, δηλαδή οι άπιστοι, κατά τους Μουσουλμάνους!
Υπάρχει λογική σ' αυτό; Υπάρχει δικαιοσύνη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), Βουλή, 28/11/2013: 
«Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της υποχρέωσης που ανέλαβε το ελληνικό κράτος με δικές του δαπάνες, πράγματι αποφάσισε και προκήρυξε την κατασκευή ενός τεμένους στην Αθήνα προϋπολογισμού περίπου 950.000 ευρώ, πραγματικής αξίας γύρω στις 650.000 χωρίς το ΦΠΑ και ανετέθη μετά από διαγωνισμό σε κάποιες εταιρείες.»

Υποχρέωση; Από πού κι ως πού υποχρέωση για χρηματοδότηση; 
Τη μόνη υποχρέωση που έχετε είναι να δώσετε άδεια ανέγερσης τεμένους.

Κουβαρντάς ο Μιχάλης, με... ξένα κόλλυβα που τα πληρώνει ο λαός!
Οι 300.000 ΦΠΑ με τι συντελεστή βγαίνουν και γιατί βαρύνουν το κράτος, δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο; Έτσι στην τύχη πέταξες, Μιχάλη, το νούμερο;

Για πες μου τώρα, κύριε Υπουργέ, σε πόσες και ποιες Μουσουλμανικές χώρες χτίστηκαν χριστιανικές εκκλησίες με κρατικό χρήμα; Σε καμία, προφανώς! Θα θεωρούνταν βλασφημία ακόμη και μια συζήτηση για κάτι τέτοιο.

Αλλά ούτε και σε χριστιανικές χώρες που μετανάστευσαν οι Έλληνες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Γερμανία, κλπ.), δεν διανοήθηκαν ν' απαιτήσουν από την κυβέρνηση της θετής τους πατρίδας να χρηματοδοτήσει τις Ορθόδοξες εκκλησιές τους. Τις έχτιζαν μόνοι τους με τις προσφορές των πιστών. Το κράτος τους παρείχε μόνο την άδεια.

Για πες μου και το άλλο, κύριε Χρυσοχοΐδη: Πόσες Ορθόδοξες εκκλησίες χτίστηκαν στην Ελλάδα με κρατικό χρήμα; Καμία προφανώς! Οι εκκλησίες χτίζονταν πάντα με δωρεές των πιστών.

Παρομοίως, με δωρεές ευσεβών και εύπορων Μουσουλμάνων θα έπρεπε να χτιστεί και το Μουσουλμανικό Τέμενος στην Αθήνα, πολύ περισσότερο, αφού η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα.

Ή μήπως δεν υπάρχουν πάμπλουτοι Μουσουλμάνοι στη Σαουδική Αραβία, στα Αραβικά Εμιράτα, στο Κουβέιτ, στην Τουρκία, ακόμη και στο Πακιστάν; Δεν συγκινούνται  άραγε οι Μουσουλμάνοι κροίσοι με τις λατρευτικές ανάγκες των αδελφών τους στην Ελλάδα; Προφανώς όχι!

Και τι θα γίνει αν με το ίδιο σκεπτικό απαιτήσουν αύριο-μεθαύριο δικό τους τέμενος με κρατικά χρήματα και οι εν Ελλάδι Ινδουιστές ή οι Βουδιστές;

Ωστόσο, πώς καταδέχονται οι ευσεβείς Μουσουλμάνοι που ζουν εδώ να χρηματοδοτηθεί ο χώρος λατρείας τους από τους άπιστους; Διότι άπιστοι και ειδωλολάτρες θεωρούνται οι Χριστιανοί σύμφωνα με το Κοράνι.

Ένας πιστός Μουσουλμάνος έγραψε σε Αγγλικό φόρουμ Σουνιτών (sunniforum.com):
"I am completely against the idea of masjid being funded by non muslim.
It is a disgrace and pathetic state of affairs. 
I would visit different masjid if there were other masjid in my locality. 
We are not talking of muslim schools but rather house of worship. The money has to come from Halal source as much as possible..."

Μετάφραση: «Είμαι εντελώς αντίθετος στην ιδέα ένας Μουσουλμανικός τόπος λατρείας να χρηματοδοτηθεί από μη Μουσουλμάνους. Είναι ντροπή και θλιβερή κατάσταση. Θα επισκεπτόμουν ένα διαφορετικό χώρο λατρείας αν υπήρχε άλλος στην περιοχή μου. Δεν μιλάμε για σχολεία αλλά μάλλον για οίκο λατρείας. Τα χρήματα πρέπει να προέρχονται από επιτρεπόμενη πηγή όσο περισσότερο είναι δυνατόν.»

Προσωπικά πιστεύω πως όσοι ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας δικαιούνται να έχουν τους δικούς τους τόπους λατρείας, ανάλογα με τη θρησκεία τους. Το κράτος οφείλει να τους χορηγεί ανάλογες άδειες. Θα πρέπει όμως να αγοράζουν τα οικόπεδα και να τους χτίζουν με δικά τους χρήματα, όπως έχουν χτίσει και οι Έλληνες τις εκκλησιές τους. 
Γιατί να έχουν οι Μουσουλμάνοι περισσότερα προνόμια από τους Έλληνες; 

Α, να μην ξεχάσω να ρωτήσω: Τι γίνεται με το Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών που ασφυκτιά 14 χρόνια μέσα στις σκαλωσιές;  Δει, δη, χρημάτων, προφανώς...
Τι έγινε με το "Τάμα του Έθνους", το μεγαλοπρεπή Ναό του Σωτήρος που θα χτιζόταν στα Τουρκοβούνια; Εγκαταλείφθηκε η ιδέα ως "φασιστική", προφανώς...

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι ο Θεός δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς, διότι εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν.