ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Απαρηγόρητο το ΚΚΕ που δεν μειώνονται οι βουλευτικές αποζημιώσεις


Μη μου στενοχωριέστε σύντροφοι! 
Θα σας προτείνω εγώ λύση για να μη βαραίνουν την αριστερή τσέπη σας οι τεράστιες βΟλευτικές αποζημιώσεις: Δώστε το πλεονάζον ποσόν, που λέτε ότι δεν πρέπει να παίρνετε, για στέγαση και σίτιση των λαθρομεταναστών.
Πώς σας φαίνεται η ιδέα μου;

Τι σημαίνει άλλωστε "Κομμουνισμός"; Δεν σημαίνει "όλα κοινά", όλα να τα μοιραζόμαστε; (λατιν. communis = κοινός)

Καλά, βρε σύντροφοι, πώς δεν το σκεφτήκατε μέχρι τώρα; Απορώ και εξίσταμαι. 
Ποτέ δεν είναι αργά όμως.
Αντί να οργίζεστε που οι "νεοναζιστές" της Χρυσής Αυγής δίνουν τρόφιμα "μόνο σε Έλληνες", φροντίστε εσείς τους λαθρομετανάστες. Ιδού η "Ρόδος"! 

Τι είπατε; Φοβάστε μήπως κατηγορηθείτε για ανθελληνικό ρατσισμό;  Καλά, δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, και το ξέρετε. Ο ανθελληνικός ρατσισμός δεν ενοχλεί τους "άνωθεν", εντός και εκτός της Ψωροκώσταινας. 

Πάντως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, δώστε τρόφιμα και στέγη σε όλους τους φτωχούς ανεξαρτήτως καταγωγής. Έτσι θα απαλλαγείτε μόνοι σας από το περιττό βάρος της μεγάλης βΟλευτικής αποζημίωσης που η κακιά Βουλή σας δίνει παρά τη θέλησή σας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ, Βουλή, 18/11/2013: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, γνωρίζετε την άποψη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σε ό,τι αφορά την αιρετότητα, τον τρόπο εκλογής των Βουλευτών και την ανακλητότητα του Βουλευτή, ασφαλώς σε μία άλλη εξουσία εργατική, λαϊκή, για την οποία εμείς αγωνιζόμαστε. 

Ωστόσο, μας ενδιαφέρουν τα σημερινά και με προσοχή παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε για όλα τα οικονομικά - και όχι μόνο - προβλήματα της λειτουργίας της Βουλής και των εργαζόμενων της. 

Για παράδειγμα, σ’ ό,τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής φαίνονται μειωμένα τα κονδύλια. Αυτό είναι κάτι που προφανώς εντάσσεται στη λογική των περικοπών για όλους τους εργαζομένους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Αυτή η λογική - το έχουμε πει πολλές φορές - μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. 

Στη σημερινή συγκυρία, με τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων, όχι μόνο για το φαίνεσθαι, αλλά και για την ουσία του πράγματος, θα πρέπει να υπάρχει λογική σταθερής μείωσης των δαπανών της Βουλής όπου υπάρχει περιθώριο - και υπάρχει τέτοιο. 

Υπενθυμίζω ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, είχε καταθέσει προτάσεις και είχε ζητήσει: 
Πρώτον, τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης. 
Δεύτερον, την κατάργηση της αμοιβής από τη συμμετοχή των Βουλευτών στις συνεδριάσεις των Επιτροπών. 
Τρίτον, είχαμε ζητήσει την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και είχαμε πει ότι και οι Βουλευτές, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να παίρνουν μία σύνταξη από το ταμείο εις το οποίο ανήκαν πριν γίνουν Βουλευτές. 
Είχαμε πει ακόμη ότι τα χρόνια της βουλευτικής θητείας θα πρέπει να θεωρούνται και να υπολογίζονται ασφαλιστικά και να είναι συντάξιμα. 

Η υιοθέτηση κάποιων από αυτές τις απόψεις και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, έστω και σε διακηρυκτικό επίπεδο, θεωρούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη. 

Αυτό που θέλουμε ιδιαίτερα να τονίσουμε και έχει πολύ μεγάλη αξία - το είπαμε και στον Πρόεδρο της Βουλής - είναι να μην αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στη Βουλή. Και εννοούμε όλων των εργαζομένων, σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο κυλικείο και αλλού, όπου υπάρχουν εργολαβίες. 

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι πολύ συχνά οι εργολάβοι δεν πληρώνουν κανονικά, πολλές φορές δεν πληρώνουν ή πληρώνουν μειωμένα ασφάλιστρα και σε κάποιες περιπτώσεις και καθόλου ασφάλιστρα. 

Θα πρέπει οι υπηρεσίες της Βουλής να ελέγχουν συστηματικά και αυτόν τον τομέα. Από τη στιγμή που εργάζονται άνθρωποι μέσα στους χώρους της Βουλής, θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών της Βουλής και αυτοί οι εργαζόμενοι, με την έννοια να μην γίνονται αντικείμενο σκληρότερης ή και αισχρής εκμετάλλευσης από εργολάβους. 

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κύριε Πρόεδρε, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα καταψηφίσει τον Απολογισμό του 2012 και τον Προϋπολογισμό του 2014. 
Ευχαριστώ.»