ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Ιερείς και πιστοί χωρίς ιερό και όσιο

Στην άσκηση των "ιερών" καθηκόντων τους, ιερείς και πιστοί εξαπατούν εαυτούς και αλλήλους, και όλοι μαζί εμπαίζουν το Θεό! Κατά τ' άλλα, μόνο στην Εκκλησία υπάρχει "σωτηρία"!


Εν τω μεταξύ, οι "πιστοί' δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Όοοχι βέβαια! Κάνουν κι αυτοί ό,τι τους περνάει από το χέρι, σκαρφιζόμενοι γραφικούς τρόπους για να εξαπατήσουν κι αυτοί τους ανίερους ιερείς και ν' ανάψουν ένα κερί για τη συσκοτισμένη από τη θρησκευτική πλάνη ψυχή τους - κερί που σε χρόνο ντε τε θα σβήσει ο νεωκόρος για να το στείλει προς ανακύκλωση.

Κάποιοι, όμως, βρήκαν τρόπο να εκδικούνται αυτούς που δεν αφήνουν το κερί τους να καεί μέχρι τέλους. Πώς;

«Δραχμές, κέρματα των δύο λεπτών και πολλά κουμπιά αντικρίζουν οι ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών, όταν ανοίγουν τα παγκάρια των ενοριών τους για να κάνουν την καταμέτρηση των χρημάτων που ρίχνουν οι πιστοί για το κερί που ανάβουν.
Η μείωση των εσόδων στα παγκάρια φτάνει και το 50%....»

Αυτά διάβασα μεταξύ άλλων σε άρθρο της romfea.gr με "ιερό" τίτλο: "Έχουν γεμίσει τα παγκάρια με… κουμπιά".

Από μένα καλό "παράδεισο" σε όλους! 
Άλλωστε, δε λέει η Γραφή "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών;".  Το λέει!
Αυτούς τους ηλίθιους νομίζουν οι υποκριτές ότι εννοεί η Βίβλος... Αυτούς και όλους τους ανόητους που πιστεύουν ότι μπορούν να εξαπατήσουν το Θεό, εξαπατώντας και παραπλανώντας τους συνανθρώπους τους...