ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Κώστα Βουτσά, είσαι υποκριτής και θρασύδειλος!


Ο γνωστός "ηθο-ποιός" Κώστας Βουτσάς, μη ποιών ήθος με τα λεγόμενά του, ως οφείλει, διότι "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" και "εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα", βγήκε τις προάλλες στο γυαλί για να κάνει προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής, ώστε να είναι trendy και αρεστός στη χούντα του"συνταγματικού τόξου" που κυβερνάει τη χώρα με σιδηρά ράβδο.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ο αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή της Σοφίας Τσίπα, "Κόσμος ανάποδα" και κάποια στιγμή ρωτήθηκε για την Χρυσή Αυγή, με εκείνον να λέει χαρακτηριστικά: 
"Δε θέλω να πω τίποτα για την Χρυσή Αυγή γιατί φοβάμαι. Φοβάμαι μη με δείρουν, φοβάμαι μη μου σπάσουν το σπίτι, φοβάμαι μη με κάψουν, γι' αυτό δεν μιλάω εναντίον της Χρυσής Αυγής. 

Άμα πω κάτι εναντίον της υπάρχει κίνδυνος να με δείρουν, να με σφάξουν, να με κάψουν, να δείρουν τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Γι' αυτό δεν λέω ποτέ κακό για την Χρυσή Αυγή, το ’πιασες;"» (πηγή)

Εγώ "το ’πιασα", Κώστα Βουτσά, φοβάμαι όμως ότι οι πολλοί δεν το πιασαν, γι' αυτό προσφέρθηκα να τους το διευκρινίσω. Εκείνο λοιπόν που "έπιασα" - όχι μόνο από τα λόγια αλλά και από την ιλαρή έκφραση του προσώπου σου - είναι ότι ουδόλως φοβάσαι τη Χρυσή Αυγή! 
Εκτός εάν, ο μη γένοιτο, δεν ξέρεις τι λες, ου γαρ έρχεται μόνον..

Ωστόσο, για να πάμε τη συζήτηση πιο κάτω, θα υποθέσω ότι ξέρεις πολύ καλά τι λες.

Προφανώς λοιπόν, Κώστα Βουτσά, εκ του ασφαλούς,
επειδή δεν φοβάσαι τη Χ.Α., ξέρασες ό,τι χειρότερο μπορούσε να ειπωθεί για τους Χρυσαυγίτες, ότι δηλαδή σπάζουν σπίτια, καίνε ανθρώπους, δέρνουν, σφάζουν, κλπ. 
Με άλλα λόγια, επιβεβαίωσες, εμμέσως πλην σαφώς, τη ρετσινιά της "εγκληματικής οργάνωσης" που της έχουν προσάψει τα κόμματα του κατ' ευφημισμόν "συνταγματικού τόξου", τα ΜΜΕ και οι τρομοκράτες-δολοφόνοι που πυροβολούν στο ψαχνό νέα και άοπλα παιδιά. 
Κατά τ' άλλα δε λες τίποτα εναντίον της, γιατί τάχα τη φοβάσαι!

Δεν αποκλείεται, πάντως, αν κρίνουμε και από το παρελθόν σου που το προδίδει η φωτογραφία σου με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, να είσαι και κρυφός θαυμαστής της Χρυσής Αυγής αλλά, θρασύδειλος ων, φοβάσαι να το εκφράσεις δημόσια.

Γιατί άραγε; Ποιους φοβάσαι; Μα προφανώς φοβάσαι τη Χούντα (κατά δική σου ομολογία) που μας εξουσιάζει και η οποία έχει κηρύξει ανένδοτο πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής. Πολύ πιθανό ακόμη, μετά από την κατάπτυστη προκήρυξη των τρομοκρατών που δολοφόνησαν άνανδρα τους δύο νεαρούς Χρυσαυγίτες - στην οποία προκήρυξη, ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλούν ευθέως όλους όσοι εκφράζονται υπέρ της Χρυσής Αυγής - να τρέμεις και τους τρομοκράτες.

Γι' αυτό βγήκες θρασύδειλα και υποκριτικά να ρίξεις λάσπη στη Χρυσή Αυγή ώστε να κατευνάσεις τους ορκισμένους εχθρούς της τους οποίους πραγματικά φοβάσαι.

Και για όσους δεν "έπιασαν" ακόμη την υποκρισία σου, θα επαναλάβω ότι αν πραγματικά φοβόσουν τη Χρυσή Αυγή θ απέφευγες να την προκαλέσεις δημόσια τόσο κραυγαλέα. Το ’πιασες; Ώστε έτσι, ε; Όποιος γύριζε πλάτη στις δεξιώσεις της Χούντας μετά λάμβανε πρόσκληση για δεξίωση στη Γυάρο! 
Κι εσύ, ο ακέραιος χαρακτήρας και δεδηλωμένος "αριστερός", προτίμησες τις δεξιώσεις του Γεωργίου Παπαδόπουλου από τη Γυάρο. Τα καλά και συμφέροντα, δηλαδή!
Και δεν ντρέπεσαι που το ομολογείς; 
Δεν ντρέπεσαι να διατυμπανίζεις ότι είσαι προσκυνημένος;
Διότι, αν δεν ήσουν προσκυνημένος, τότε ήσουν φανερός θαυμαστής της χούντας του Παπαδόπουλου. 
Το πιασες; Ή μήπως τα πιασες;

31/3/2013

Παρεμπιπτόντως, για όσους δεν με γνωρίζουν, εγώ δεν είμαι οπαδός της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως εχθρός της. Ούτε με ξέρουν ούτε τους ξέρω. 
Υπάρχουν πράγματα που λέει και κάνει η Χρυσή Αυγή με τα οποία συμφωνώ, και υπάρχουν και άλλα τα οποία έχω καταδικάσει δριμύτατα μέσα από τούτο το ιστολόγιο. 
Ακολουθώ την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: "Τα πάντα δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε." (Α' Θεσσαλονικείς, 5: 21)

Είμαι όμως φανατική "οπαδός" της Λογικής, της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης, και ορκισμένη εχθρός της υποκρισίας και της βίας.