ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Ουδόλως λυπήθηκαν ο Παπούλιας και ο Σαμαράς για τη διπλή δολοφονία!


Πώς μάντεψα ότι ουδόλως λυπήθηκαν; 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης. Απλό συλλογισμό έκανα. Σκέφτηκα, αφού δεν συλλυπήθηκαν τους χαροκαμένους γονείς για τον τραγικό χαμό των παιδιών τους, σημαίνει ότι δεν συν-λυπήθηκαν, δηλαδή δεν πόνεσαν μαζί τους, κι έτσι δεν ένιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν την ανύπαρκτη λύπη τους με τους απαρηγόρητους γονείς. 
Ηλίου φαεινότερο, λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι ανάλγητοι. 

Τώρα, όποιος δεν συμμερίζεται τη λύπη του άλλου, όποιος δεν συμμετέχει στην οδύνη του συνανθρώπου του, τι νιώθει; Μα, φυσικά, ενδόμυχα χαίρεται. Δεν υπάρχει τίποτα το ενδιάμεσο. Εκτός κι αν είσαι ένας Βούδας και είσαι εντελώς απαθής και σε χαρά και σε λύπη, διότι έχεις πετύχει την απόλυτη αταραξία, δηλαδή τη νιρβάνα.

Πάντως οι δικοί μας άρχοντες δεν είναι Βούδες διότι σε άλλες περιπτώσεις, δηλαδή όταν τα θύματα δεν ήταν χρυσαυγίτες, έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό και την οδύνη τους σε χρόνο ντε τε. Το έκανε ο κ. Παπούλιας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και πολύ καλά έκανε, το 2008 για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το έκανε και για άλλους που έφυγαν με φυσιολογικό θάνατο, όπως το Λευτέρη Βογιατζή, το Νίκο Σαμαρά, το Λάκη Σάντα, το Θανάση Βέγγο, και λοιπούς. Παρομοίως και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σημειωτέον έσπευσε να συλλυπηθεί τους συγγενείς του αποθανόντος Γιάννη Καλαμίτση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του.» (tanea, 3/11/2013)

Μόνο για τους δολοφονημένους νεαρούς χρυσαυγίτες δεν έστειλαν συλλυπητήρια! 
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Πρόκειται περί βαρβάρων!
Προφανώς τους θεωρούν παιδιά ενός κατώτερου θεού... Η πολιτική εμπάθεια έχει νεκρώσει τα φυσιολογικά ανθρώπινα συναισθήματα και επιβεβαιώνει πως είναι οι επικεφαλής της συμμορίας των ηθικών αυτουργών της χθεσινής διπλής δολοφονίας. 

Αναμφίβολα, για την ηθική ευθύνη τους έχουν και οι ίδιοι επίγνωση, γι' αυτό και δεν τόλμησαν να στείλουν συλλυπητήρια, έστω και υποκριτικά...

Δείτε στο video ποια ήταν τα παλικάρια που χάθηκαν. 
Δεν συγκινήθηκαν καθόλου οι πέτρινες καρδιές του Παπούλια και του Σαμαρά;  
Δεν έχουν και οι ίδιοι παιδιά;