ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Νίκο Μιχαλολιάκο, εσύ έκανες την αυτοκριτική σου;

Εσύ, Νίκο Μιχαλολιάκο, έστειλες συλλυπητήρια στους γονείς των αδικοχαμένων παλικαριών; 
Τους ζήτησες συγνώμη που ανέθεσες στα παλικάρια τους να φυλάνε άοπλα και ακάλυπτα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κατ' ουσίαν παραδίδοντάς τα στους στυγερούς δολοφόνους ως πρόβατα επί σφαγήν

Ή μήπως ζήλεψες κι εσύ την ένοχη σιωπή του Παπούλια και του Σαμαρά;

Νίκο Μιχαλολιάκο, είσαι κι εσύ ένας από τους ηθικούς αυτουργούς. Έχεις κι εσύ αίμα στα χέρια σου. Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμη, ίσως τα επόμενα video σε βοηθήσουν να έρθεις στα συγκαλά σου, να μετανοήσεις, να κλάψεις γοερά όπως έκλαψαν οι τραγικοί γονείς και συγγενείς των δολοφονημένων παλικαριών, και να μεταμορφώσεις το κόμμα σου σ' ένα ειρηνικό, πατριωτικό (όχι εθνικιστικό) έντιμο κίνημα, χωρίς τραμπουκισμούς, χωρίς μίσος, χωρίς έπαρση, χωρίς ναζιστικά ή διφορούμενα σύμβολα, και χωρίς ρατσιστικές κορόνες (σαν αυτές εδώ) που διεγείρουν επικίνδυνα τους ιδεολογικούς σας αντιπάλους... 
Αν δεν είσαι ικανός για κάτι τέτοιο, παράδωσε την αρχηγία σε κάποιον άλλο, προτού το κόμμα της Χρυσής Αυγής διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, προς τέρψιν του σάπιου συστήματος.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είστε εγκληματική οργάνωση, όπως σας χαρακτηρίζει το κατ' ευφημισμόν "συνταγματικό τόξο" που επί δεκαετίες κάνει τα στραβά μάτια στις γνωστές-άγνωστες εγκληματικές οργανώσεις. Το δείξατε άλλωστε με την ψύχραιμη και υπεύθυνη συμπεριφορά σας μετά τη διπλή δολοφονία δικών σας παιδιών. Δεν βγήκατε να κάψετε την Αθήνα και άλλες πόλεις όπως έκαναν κάποιοι "ειρηνιστές" μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008. 

Ούτε θεωρώ ότι έχετε συλλογική ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αν όμως έχετε, τότε εκτός από δολοφόνοι είστε και ηλίθιοι αυτόχειρες. 

Πιστεύω ωστόσο ότι είστε μια ουτοπιστική οργάνωση, και ως τοιαύτη είστε άκρως επικίνδυνοι. 
Εντός της Βουλής καλά τα λέτε, όταν δεν υβρίζετε, και γι' αυτό έχω αναρτήσει αρκετές ομιλίες βουλευτών σας σε τούτο το ιστολόγιο, επειδή μου αρέσει ο φρέσκος, καθαρός, δυναμικός και ανυπόκριτος λόγος που αρθρώνετε κατά της διαφθοράς και της υποκρισίας. 

Έξω από τη Βουλή όμως τα έχετε κάνει μαντάρα... Ο κόσμος που σας έστειλε στη Βουλή με τις ψήφους του δεν σας ανέθεσε να κάνετε κλεφτοπόλεμο με τους λαθρομετανάστες ή με τους ακροαριστερούς. 

Θα μου πείτε, πώς να αμυνθείτε όταν σας έχουν ρημάξει δεκάδες γραφεία της Χρυσής Αυγής ανά την Επικράτεια;

Μα τους προκαλέσατε με τα δωρεάν τρόφιμα μόνο για Έλληνες, αίμα μόνο για Έλληνες, κλπ.
Ρίξατε άφθονο νερό στο μύλο των αντιρατσιστών και μετά αναρωτιέστε γιατί ο μύλος τους γυρίζει. Ξεχάσατε το παν μέτρον άριστον! Ξεχάσατε και το ότι είναι σκληρόν να λακτίζεις προς κέντρα. Ποια κέντρα; Εκείνα που, είτε το θέλουμε είτε όχι, διοικούν την οικουμένη. Ξεχάσατε ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του επιθυμητού που είναι άπιαστο όνειρο. Υπερεκτιμήσατε τις δυνάμεις σας και υποτιμήσατε τη δύναμη του αντιπάλου...

Τελικά φαίνεται ότι βάζετε την ιδεοληψία σας πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας.
Τι διάολο συμβαίνει;; Υπάρχουν και μέσα στη Χρυσή Αυγή πεμπτοφαλαγγίτες που σας οδηγούν στα άκρα και στον παραλογισμό για να σας διαλύσουν και να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι το καταχθόνιο έργο τους εναντίον της Ελλάδας;

Επείγοντα μέτρα προφύλαξης:
1) Να βγάλουν οι χρυσαυγίτες τις προκλητικές μαύρες μπλούζες για να μη γίνονται στόχος.
2) Να μην ξυρίσουν πάλι τα κεφάλια τους.
3) Να μη λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όταν δεν παρέχεται αστυνομική προστασία.

5/11/2013

Πατέρας Γιώργου Φουντούλη: Έχουμε κάνει πέτρα την καρδιά μας μετά από αυτό το ξαφνικό, το απρόσμενο που μας βρήκε, κι εδώ θα ήθελα να ήταν δίπλα μας και ο πατέρας του αλλουνού παλικαριού...

Άκης Παυλόπουλος: Του Μάνου Καπελώνη...

Πατέρας του Γ. Φουντούλη: Συγχωρήστε με γιατί τώρα είναι το μυαλό μου... αλλά και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, γιατί το αίμα δεν έχει χρώμα.

Εγώ όταν έμαθα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δάκρυσα, στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. "Γιατί;" λέω, "τόσο άδικα ένα παλικάρι να πάει έτσι χαμένο". Αλλά δεν μπορούσα να νιώσω τόσο πολύ τον πόνο των γονιών του όσο τον ένιωσα μετά το χαμό του Γιώργου μου.

Γι' αυτό προσπάθησα σήμερα όλη μέρα να επικοινωνήσω με την οικογένεια Φύσσα, και με την οικογένεια Καπελώνη. 
Για δικούς τους λόγους δεν θέλησαν αυτή τη στιγμή να βρίσκονται εδώ. Εγώ αυτό που θέλω να πω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου...

Άκης Παυλόπουλος: Πήρατε τηλέφωνο;

Πατέρας Γ. Φουντούλη: Πήρα τηλέφωνο και την οικογένεια Φύσσα και την οικογένεια Καπελώνη. Τους ζήτησα να επικοινωνήσουν μαζί μου, περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή, δεν επικοινώνησαν. Μίλησα με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, αξιοπρεπέστατη κυρία...

Άκης Παυλόπουλος: Είναι και κείνη σε πολύ δύσκολη...

Πατέρας Φουντούλη: Τη συλλυπήθηκα, με συλλυπήθηκε, και περίμενα τηλέφωνο από τον πατέρα του Παύλου, μήπως ερχόμασταν όλοι εδώ, να ενώσουμε τις φωνές μας να σταματήσει εδώ αυτό το κακό που γίνεται στην Ελλάδα. 
Τα παιδιά έχουν, πιστεύω, έχουν ιδέες. Οι ιδέες όμως πρέπει να λύνονται με διάλογο, με επιχειρήματα. Όχι με μαχαιρώματα και πυροβολισμούς. Να μην γίνονται τα παιδιά μας εργαλεία στα χέρια κάποιων συμφερόντων.

5/11/2013

Λάμπρος Φουντούλης: Να σταματήσει αυτό το χάλι. Να μη βρεθεί άλλος γονιός στη θέση που βρεθήκαμε εμείς και οι γονείς του Καπελώνη, και οι γονείς του Γέροντα και οι γονείς του Φύσσα. Το τονίζω αυτό. Κανένας γονιός να μη βρεθεί σ' αυτή τη θέση γι' αυτούς τους λόγους. 

Οι ιδεολογίες δεν ξεκαθαρίζονται με αίμα. Οι ιδεολογίες είναι με επιχειρήματα, με ιδέες. Και όλες οι ιδέες πρέπει να συγκλίνουν σ' ένα σημείο. 
(...)
Δεν θα βρεθούν (οι δολοφόνοι) γιατί ήταν πολύ καλά στημένο όλο το πανηγύρι. 
Δεν μπορεί να μην έχει η αστυνομία, η οποία είχε αναλάβει τη φύλαξη των γραφείων της Χρυσής Αυγής αφού τους απαγόρεψε να έχουν δικούς τους φύλακες, να μην πάει η αστυνομία εκείνη την ώρα με τη δικαιολογία ότι δεν είχανε προσωπικό και λοιπά, και να μου διαθέτει ο κύριος Δένδιας 5.000 αστυνομικούς στον αγώνα Παναθηναϊκού -Ολυμπιακού. 
(...)
Αυτό που λέει η σύζυγός μου είναι ότι έπρεπε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, να μη μαζεύονται τα παιδιά εκεί, να μη μαζεύεται κόσμος, για να προστατευθούν τα παιδιά. 

Ήταν ένας ηλίθιος, ένας πωρωμένος, ένας θρασύδειλος, μπορεί νάταν και πληρωμένος, όπως πληρωμένοι σίγουρα ήταν αυτοί που σκοτώσαν το δικό μου το παιδί. 

Πληρωμένοι δολοφόνοι. Ποιος τους έβαλε; 

(...) Το ότι βάλανε σε μια εφημερίδα που βγάζει η Χρυσή Αυγή μια φωτογραφία του Γιώργου μου που κρατάει μπροστά μία σημαία και ένα πανό, αυτό ξέρετε θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευθούν. Για τα ψηφαλάκια τους. 

Για μένα έπρεπε ο Υπουργός να είχε παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή. Ή να αποκεφαλίσει όλους τους προϊσταμένους που αφήσαν αφύλακτα εκείνη τη μέρα, εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

5/11/2013

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Τα παιδάκια χθες ήρθανε στην κηδεία, και τους δίνω συγχαρητήρια, σεβαστήκανε αυτό που ήθελε ο αδελφός μου. Δεν ήρθαν σαν χρυσαυγίτες, ήρθαν σαν φίλοι του Γιώργου. Ήτανε δυο-τρεις χιλιάδες άνθρωποι, δεν ήτανε λίγοι. (...) Όλα αυτά τα παιδάκια αν πηγαίνανε και βλέπαν το αίμα του Γιώργου στα σεντόνια επάνω πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε ούτε αίμα ούτε τιμή.Δεν ξέρουν τα παιδιά τι θα πει αίμα. Έτσι;

Δημοσιογράφος: Φτάνει το αίμα.

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Ε, βέβαια φτάνει. Κάποια στιγμή μέσα από το ίντερνετ έγραψα δυο πράγματα και με παρεξηγήσαν τα παιδάκια της Χρυσής Αυγής όταν τους είπα διάφορα. Λένε ότι δεν είσαι πατριώτης εσύ. Ο Γιώργος ήτανε πατριώτης. Ότι έπεσε για την πατρίδα. Και τους εξήγησα: βρε παιδί μου για να πούμε ότι κάποιος έπεσε υπέρ πατρίδος πρέπει να πολεμάει στον πόλεμο με ξένες χώρες, και τα λοιπά, να πεις ναι. Τώρα να το δολοφονήσουν το παιδί και να πούμε ότι έπεσε υπέρ πατρίδος, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Έτσι; Δεν είναι. Μη με παρεξηγούνε σ' ό,τι λέω, απλά να κάτσουνε νηφάλια και ήσυχα. (...) 
Να σας πω την αλήθεια; Πάντα το είχα στο μυαλό μου. Επειδή καθότανε εκεί κάτω. Άμα συμβεί κάτι, μην πάθει τίποτα το παιδί. Έστω για ξύλο, δε λέω για φόνο. Πάντα του λέγαμε "πρόσεχε". 

Και όταν είδα εγώ τα περιπολικά πάνω κάτω εδώ, κατ' ευθείαν ανοίγω την τηλεόραση, βλέπω "δύο νεκροί στο Ηράκλειο στη Χρυσή Αυγή", σ' ό,τι έχω ιερό το κατάλαβα. Λέω "πάει ο Γιώργος μου". Πήρα τον αδερφό μου, λέω "πούναι ο Γιώργος, βρε Λάμπρο;" 
"Παίρνουμε τηλέφωνο", λέει, "και δεν το σηκώνει."
Το περίμενα δηλαδή, ότι θα είναι το δικό μας παιδί. Είπαμε διαλέξανε καλά παιδιά. Ξέρανε ποιους διαλέξανε.

Δημοσιογράφος: Άρα πιστεύετε ότι δεν ήταν τυφλό το χτύπημα.

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Όχι βέβαια. Όχι βέβαια, ξέρανε. Εγώ δεν πιστεύω δηλαδή ότι όποιοι και νάτανε θα βαρούσανε εκεί πέρα. Εγώ πιστεύω ότι διαλέξανε τα καλά παιδιά. Διότι αν ήταν παλιοτόμαρα δεν θ' ασχολιόταν και ο κόσμος μαζί τους. Διαλέξανε τα καλά παιδιά για να νευριάσουν τ' άλλα τα παιδάκια, τους φίλους και τα λοιπά, και να συνεχίσουν αυτό που δεν πρέπει να γίνει.

Δημοσιογράφος: Σας πέρασε από το μυαλό σας το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας;

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Κι αυτό παίζει, όλα παίζουν. Το θέμα είναι πώς θα το φτιάξουν τώρα να μη συνεχιστεί. Όλος ο κόσμος τότε που ψήφισε τη Χρυσή Αυγή δεν είναι φασίστες. Έτσι; Πήγαν εκεί για να τιμωρήσουν το σύστημα, αυτούς που κυβερνάγανε τόσα χρόνια.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν όμως κάποια κεφάλια της Χρυσής Αυγής που είναι φασίστες.

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Βεβαίως υπάρχουν. Γι' αυτό λέω ότι αυτοί που το κάναν διαλέξανε αθώα παιδιά. Αν ήταν τρομοκράτες, μπορούσαν να πυροβολήσουν τον Κασιδιάρη, τον μπήξε, τον δείξε, όλα αυτά τα κεφάλια. Αφού εκεί τριγυρνάνε όλοι ελεύθερα και τα λοιπά. Έτσι; Δεν μπορούσαν να είχαν σκοτώσει αυτούς; Απλά θέλανε τα παιδάκια.

Δημοσιογράφος: Για να προκαλέσουν...

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Μπράβο. Αυτό να δουν λοιπόν οι νέοι ότι δεν πρέπει να τους περάσει αυτό το πράγμα, Έτσι; Αυτό αποδόθηκε, μέχρι εκεί να σταματήσει. Να μην πέσουν νστην παγίδα οι νέοι αυτών που στήσανε όλο αυτό το πράγμα. (...) 

Ο Γιωργάκης ήταν ένα καλό παιδάκι. Ερχόταν τα λέγαμε εδώ. "Πώς πας Γιώργο εκεί;" "Καλά." Παιδί μου, του λέω, τουλάχιστον παλεύεις, παλεύεις έχεις τίποτα; Είσαι νέος άνθρωπος, αν θες ν' ασχοληθείς με την πολιτική να σου δώσουνε κι ένα... Και μου 'χε πει μάλιστα ότι "ενδέχεται να με βάλουν στο ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές". Τότε είχε όνειρα το παιδί. Δεν έχει σημασία. Τάζανε δουλειές στα παιδιά. 
Κοιτάξτε, και σ' όλα τα κόμματα, κάποιος που θα μπει σ' ένα πολιτικό γραφείο, σ' ένα αυτό... δουλειά θέλει, υποσχέσεις τους δίνουν.

Δημοσιογράφος: Είναι αυτό κίνητρο, η εύρεση εργασίας, για να πάει στους κόλπους της Χρυσής Αυγής;

Θείος Γιώγου Φουντούλη: Στην αρχή πολλά παιδιά πήγαν γι' αυτό το λόγο. Πολλά παιδάκια.

Δημοσιογράφος: Το ένα με το άλλο, έλα δηλαδή και θα σου βρούμε δουλειά;

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Ε, ναι. Το ένα με το άλλο. Ασφαλώς. 
Αλλά κάνανε και κοινωνικό έργο. Μοιράζαν τρόφιμα, το 'να, τ' άλλο. Αυτά τα παιδάκια τα βλέπαν θετικά ότι βοηθάνε. Και συγκεκριμένα προχθές είχανε δώσει ραντεβού να πάρει το βιογραφικό του Γιώργου το παιδί από την Κηφισιά για να του βρούνε δουλίτσα. 

Κι αυτά που λέω εγώ ότι πωρώνουν τα παιδιά, το είπα από ανθρώπους που φύγαν μέσα από τη Χρυσή Αυγή και τα λένε εκείνοι. Εγώ δεν έχω ζήσει τη Χρυσή Αυγή, ούτε ανήκω εκεί. Σας τόχω πει... Τις ομάδες κρούσεις που έχουν και τα λοιπά, όλα αυτά δεν είναι ωραία πράγματα.

Δημοσιογράφος: Τα είχατε συζητήσει αυτά ποτέ με τον ανιψιό σας;

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Όχι, όχι. Δεν ήθελα ποτέ να μπω σε αντιπαράθεση με το παιδί.

Δημοσιογράφος: Μετά τον Παύλο, μήπως του είπατε να μην πηγαίνει...

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Του είπαμε, του είπαμε, κι εγώ κι ο αδελφός μου λιγάκι να ξεκόψει γιατί σας έχουν στοχοποιήσει. Τους τάλεγε ο αδελφός μου, ας πούμε. Και λέει "δεν κάνουμε τίποτε βρε μπαμπά. Πηγαίνουμε εκεί, πίνουμε το καφεδάκι μας, τα λέμε με τους φίλους μας."

Δημοσιογράφος: Ο Γιώργος φορούσε αλεξίσφαιρο όταν έκανε...

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Ασφαλώς. Όποιο παιδί ήταν εκεί θα το φόραγε, βέβαια. Το αφήσαν ακάλυπτο. 
Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα. Δηλαδή, όπως είπε και ο κύριος Κασιδιάρης, δεν υπήρχε αστυνομική φύλαξη. Δηλαδή ενώ κάθε φορά υπήρχε αυτοκίνητο της αστυνομίας, εκείνη την ημέρα έλειπε. 
Την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη, έμαθα από φίλους μου εδώ, ότι ψάχνανε τους κάδους για εκρηκτικές ύλες. Άρα το περιμέναν αυτό το πράγμα. 

Η λύση δεν είναι δηλαδή η γροθιά. Με επιχειρήματα. Ποιος έχει επιχειρήματα, ποιος έχει προτάσεις για τη χώρα, αυτό για τη χώρα, αυτό ν' ακολουθήσουν οι νέοι.

Δημοσιογράφος: Γιατί όμως εκπαιδεύονται στη μπουνιά και στη γροθιά;

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Κοίταξε, τι να κάνουμε τώρα; Το σύστημα έφερε μέσα τη Χρυσή Αυγή. Τη θέλανε μέσα.

Δημοσιογράφος: Ήταν θυμωμένος με το σύστημα ο Γιώργος;

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Ε, βέβαια! Τους αφήσαν χωρίς δουλειά. Τους αφήσαν χωρίς όνειρα, χωρίς τίποτα. Λοιπόν, η δουλίτσα του ήταν αυτή εκεί. Να κάθεται κάτω από τη Χρυσή Αυγή. Αυτό  θα τούχαν αναθέσει  προφανώς η οργάνωση.

Δημοσιογράφος:  Σαν φύλακας...

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Ναι, αυτό λέει και ο αδελφός μου. Το ρωτήσατε αυτό το παιδί, το συζητήσατε, να δείτε τι είναι, τι... Κανείς δεν ήξερε. Πώς πας και το σκοτώνεις;

ΔημοσιογράφοςΚαι ο Γιώργος ήτανε και το στήριγμα της αδελφής του.

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Ναι, βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Η οποία δεν το 'χει μάθει ακόμη.

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Το 'χει καταλάβει.

ΔημοσιογράφοςΤόχει καταλάβει... επειδή δεν τον βλέπει;

Θείος Γιώργου Φουντούλη:  Μπορεί να της παρουσιάστηκε και ο ίδιος και να της τόπε. Κανείς δεν ξέρει. Τέτοια ψυχούλα... Άρρωστο παιδί είναι... Εμείς πιστεύουμε ότι η ψυχή 40 μέρες... Γιατί ξαφνικά τους είπε χθες ότι "το Γιώργο τον σκοτώσανε", ενώ δεν της είχε πει κανείς τίποτα.

Κάποιοι θέλανε να περάσουν οργή και θυμό στα παιδιά, να μην τους κάνουν το χατίρι. Να τους πούνε: "Εμείς είμαστε Έλληνες, έχουμε μυαλό, έχουμε ιστορία στη χώρα μας, και δεν θα σας το επιτρέψουμε αυτό."