ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Το αναπάντεχο δώρο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Αντώνη ΣαμαράΤο φιλί της ζωής προσέφερε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου!
Εδώ που τα λέμε, το χρειάζονταν για να περάσουν τα επόμενα επώδυνα μέτρα που μαγειρεύουν με την Τρόικα.
Έγινε αυτό που λέει η παροιμία: "το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο". Ή η άλλη που λέει "κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε στο βουνό".

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Το πιο εφιαλτικό σενάριο για τον Αλέξη είναι μπας και γίνει κάνα ατύχημα και πάμε πρόωρα σε εκλογές, και γίνει το επόμενο ατύχημα και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, και γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τις απανωτές κωλοτούμπες που πρόκειται να κάνει ως πρωθυπουργός και το "ξύλο" που θα φάει από κάποιους φανατικούς "δημοκράτες" από τις πρώην συνιστώσες του. Αυτό τρέμει το παιδί!
Για ελάτε κι εσείς στη θέση του! 
Έτσι λοιπόν, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, σπρώχνει την ατυχία πιο πέρα. Πονηρός ο βλάχος!

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου)  Βουλή, 7/11/2013: «Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, έχουν περάσει δεκαπέντε μήνες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που έδωσε εντολή επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και τερματισμού των βάρβαρων και αναποτελεσματικών μέτρων λιτότητας που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στο μη παρέκει.

Μετά από δεκαπέντε ολόκληρους μήνες είναι πλέον φανερό σε όλους πια, σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες, ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε. Απέτυχε να αξιοποιήσει τη λαϊκή εντολή και να επαναδιαπραγματευτεί. Απέτυχε να χαράξει στρατηγική εξόδου. Απέτυχε να συγκρατήσει στοιχειωδώς την οικονομική κατάρρευση. Απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που χτυπά πλέον την πόρτα ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας, εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, άνεργοι, εξαθλιωμένοι.

Επιλέξατε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Κυβέρνησης, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, τις ψεύτικες και τις απατηλές προγραμματικές σας δεσμεύσεις, να ακολουθήσετε το δρόμο της πλήρους υποταγής στις επιθυμίες και στις επιδιώξεις της τρόικας.

Ακόμα και όταν οι ίδιοι οι εταίροι μας παραδέχθηκαν τη λάθος συνταγή, η Κυβέρνησή σας, η Κυβέρνηση Σαμαρά μίλαγε για "success story".

Ακόμα και όταν οι κυνικοί τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησαν για διαγραφή μέρους του χρέους, η Κυβέρνηση Σαμαρά σιώπησε.

Ακόμα και όταν το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις ευθύνες της τρόικας στην αποτυχία του μνημονίου, η Κυβέρνησή σας, η Κυβέρνηση Σαμαρά συνέχιζε να συγκαλύπτει τις ευθύνες.

Σήμερα την αποτυχία των επιλογών σας προσδοκάτε, δυστυχώς, να τη μετατρέψετε σε σκληρή τιμωρία δίχως τέλος για τον ελληνικό λαό. Μετά τη λεηλασία του εισοδήματος, τώρα ετοιμάζεστε να λεηλατήσετε και την ίδια την ιδιοκτησία.

Καταστρέφετε τη μικρή και μεσαία διαστρωμάτωση, διαλύετε την παραγωγική βάση, συρρικνώνετε και τις τελευταίες ελπίδες της ελληνικής οικονομίας για ανάκαμψη. Σ’ αυτές σας τις επιλογές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν έχετε πια κανένα κοινωνικό έρεισμα, καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Μόνος σας σύμμαχος σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία μια μικρή ολιγαρχία προνομιούχων και ευνοημένων διαπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Ακριβώς όμως επειδή έχετε χάσει κάθε κοινωνική και λαϊκή νομιμοποίηση, ακριβώς διότι η πολιτική η δική σας και της τρόικας που εφαρμόζετε έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση στον λαό, προκειμένου να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο, γίνεστε ολοένα πιο επικίνδυνοι, επικίνδυνοι για την κοινωνία, επικίνδυνοι για τον τόπο, επικίνδυνοι για τη δημοκρατία.

Πριν από πέντε μήνες αποφασίσατε πραξικοπηματικά, χωρίς να το φέρετε στη Βουλή, και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάλατε λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Επί μήνες αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και επιμένοντας να παρανομείτε και να αγνοείτε, να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, ούτε καν αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν φέρατε προς κύρωση στη Βουλή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προχθές με προκλητικό τρόπο η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφάσισε να χαρίσει στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών, που επί χρόνια λειτουργούν με προσωρινές άδειες που δεν τις έχουν πληρώσει, αποφάσισε να κάνει δωρεά τη δημόσια περιουσία των ψηφιακών συχνοτήτων στους ιδιοκτήτες. 

Και όλα αυτά, αφού βεβαίως προηγουμένως τους είχε δοθεί το προνομιακό καθεστώς του παρόχου σήματος. Δύο μέρες μετά, ολοκληρώνοντας πλήρως την εκτροπή και τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας σε μιντιακή δημοκρατία, εισέβαλαν με απόφασή σας αστυνομικές δυνάμεις στο κτήριο της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση Σαμαρά, η Κυβέρνησή σας, ετοιμάζεται να μπήξει για τρίτη φορά το μαχαίρι στην πληγή με νέα μέτρα, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεστε να φορολογήσετε ακόμα και τις στάνες και τις αγροικίες, χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, την πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το χειρότερο όμως και αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι σήμερα αποφασίζετε να μπείτε νύχτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου αύριο να μπορείτε, πάλι νύχτα, ήσυχοι, να μπαίνετε στα σπίτια των ανθρώπων που χρωστάνε, να τα βγάζετε στο σφυρί, στον πλειστηριασμό. Διότι αυτό απαιτεί η τρόικα.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτήν τη θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχθούμε. Εμείς, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν δικαιούμεθα να ανεχθούμε, να αποδεχθούμε, αυτήν τη μέγιστη θεσμική εκτροπή. Βεβαίως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο εμάς. Η ευθύνη τους βαραίνει όλους, τον καθένα και την καθεμιά από τους Βουλευτές όλων των κομμάτων και των πτερύγων του Κοινοβουλίου. Η ευθύνη είναι βαριά και η ευθύνη είναι ιστορική. Ας την αναλάβει ο καθένας και η καθεμιά καθ’ όπως του αναλογεί.

Κύριε Πρόεδρε, ενημερώνω και εσάς και το Σώμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα, αξιοποιώντας το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Σαμαρά.

Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την αναξιοπρέπεια του λαού μας πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει τώρα.

Οφείλουμε, έχουμε χρέος να την σταματήσουμε. Η συρρίκνωση και η απαξίωση της δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει τώρα. Έχουμε χρέος να την εμποδίσουμε.

Με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία, να σταματήσουμε την καταστροφή και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Κύριε Πρόεδρε, καταθέτω την πρόταση δυσπιστίας.»

Το επόμενο τριήμερο θ' ακούσετε πολλές εκθέσεις ιδεών από τους εθνοπατριούς και εθνομητριές μας εκεί στο Κοινοβούλιο των μη κοινώς βουλευομένων, ου μην αλλά κοινώς βΟλευομένων, βΟλευτών μας.  
Μην ανησυχείτε, όμως, παιδιά! Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αφού είναι η ίδια το απόλυτο ΑΔΙΕΞΟΔΟ! Υπάρχουν σκοτάδια στο απόλυτο σκοτάδι;  

Άντε, λοιπόν, ακονίστε τα μαχαίρια της γλώσσας - που κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει - για να χαζέψουμε κι εμείς οι ταλαίπωροι το θέατρο τση "δημοκρατίας" με τις παιδαριώδεις σκυλοφαγωμάρες σας. Τι κι αν δεν έχουμε άρτο; Μας υπερεπερίσσευσαν τα θεάματα, πολλά από τα οποία είναι, δυστυχώς, και μακάβρια...

Πόσοι αυτοκτόνησαν σήμερα από "δημοκρατική" ευφορία, ΡΕ;