ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

"Δημοκρατικοί" μονόλογοι για την κύρωση του Προϋπολογισμού του 2014Όπως γνωρίζετε, σύντροφοι-θύματα της κοινοβΟλευτικής "δημοκρατίας", από την περασμένη Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, η Βουλή των αλύτρωτων ραγιάδων συνεδριάζει καθημερινά για  να "συζητήσει", λέει, για τον Προϋπολογισμό του 2014. 
Το κορυφαίο αυτό "δημοκρατικό" σπορ (θέατρο της υποκρισίας) επαναλαμβάνεται κατ' έτος τέτοια εποχή, όπου οι εθνοπατριοί μας επιδεικνύουν τις ρητορικές τους δεινότητες εις εαυτούς και αλλήλους, επιδιδόμενοι σε δημοκρατικούς μονολόγους σε ώτα μη ακουόντων.

Κι ενώ ο προϋπολογισμός κατά τα αήθη έθιμα θα ψηφιστεί ως έχει, το γελοίο αυτό show το ονομάζουν "συζήτηση" όντας πεπεισμένοι ότι απευθύνονται σε πανηλίθιους πολίτες.

Βουλή, 3/12/2013: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): « (...) Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 
Μόνη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014".»

"Μόνη συζήτηση";  Ποια συν-ζήτηση θα κάνουν όταν ο προϋπολογισμός είναι ήδη οριστικοποιημένος από την κυβέρνηση και δεν πρόκειται ν' αλλάξει ούτε κατά ένα γιώτα;

Η λέξη "συζήτηση" σημαίνει ζητάω από κοινού με κάποιον άλλο την αλήθεια για το δέον γενέσθαι, για το δίκαιο, για το λογικό, για το εφικτό, για το αληθινό.  Με αυτή την έννοια, πότε συζήτησαν στη Βουλή; Πότε αναζήτησαν από κοινού τη λύση για τα προβλήματα του λαού και τ' αδιέξοδα της χώρας;
Ποτέ! Διότι το ξόανο της "δημοκρατίας" δεν ανέχεται συν-ζητήσεις. Ανέχεται αποκλειστικά ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ για λαϊκή κατανάλωση.

Βουλή, 4/12/2013: ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): «(...) Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014".»

Άνθρακες ο θησαυρός της συζήτησης (συν-ζήτησης) και τη δεύτερη μέρα!
Καλά, δεν βαρέθηκαν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς των; Πού βρίσκουν την όρεξη να μιλάνε σε κουφούς;
Ανόητη η ερώτηση... Είναι πολλά τα λεφτά, ΟΕΟ!

Βουλή, 5/12/2013- ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των Προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014".»

Δημοκρατικών μονολόγων συνέχεια, καλά κρασιά! 
Οι φραστικοί αλληλολιθοβολισμοί συνεχίστηκαν, business as usual, και οι εθνοπατριοί αναχώρησαν από το ναό τση δημοκρατίας των μονολόγων ικανοποιημένοι, βαυκαλίζοντες εαυτούς ότι άξιος ο παχυλός μισθός τους...  
Από την άλλη, ο αποχαυνωμένος από την αυτοϊκανοποίηση και την πείνα λαός συνέχισε το "δημοκρατικό" ύπνο του περιμένοντας να ξημερώσει κάποτε άσπρη μέρα και γι' αυτόν...

Βουλή, 6/11/2013 - ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των Προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014".»

Για τέταρτη μέρα οι βΟλευτές, με ιερή δήθεν αγανάκτηση, συνέχισαν τους "δημοκρατικούς" μονολόγους, αφορίζοντες και μηδενίζοντες αλλήλους, όπως προβλέπει το απατηλό "δημοκρατικό" πολίτευμα της κοινοβΟλευτικής κομματοκρατίας.

Βουλή, 7/12/2013 - ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση. Εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 
Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014".» 

Καρμπόν η εισαγωγή, ε;

Απόψε, λοιπόν, παίζεται η πέμπτη και τελευταία πράξη του δράματος, δηλαδή των μονολόγων της μη συν-ζήτησης για την κύρωση του προϋπολογισμού, και όπως πάντα δεν αναμένονται εκπλήξεις καθότι κανένας εθνοπατριός της κυβερνητικής συμμαχίας δεν θα διακινδυνεύσει να χάσει τα βΟλευτικά του προνόμια. Είναι πολλά τα λεφτά, Αγάπιε!

Και ρωτάει τη μαμά του ο βραδύνους Μπόμπος: Αν λειτουργούν έτσι στη δημοκρατία μας, τότε γιατί χρειαζόμαστε 300 παχυλόμισθους χαραμοφάηδες που δεν συν-ζητάνε;

Μαμά του Μπόμπου: Μην κάνεις επικίνδυνες ερωτήσεις παιδί μου διότι κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς μέλος εγκληματικής οργάνωσης και να μπαγλαρωθείς!
Η αμφισβήτηση της δημοκρατορίας των 300 θεωρείται βλασφημία και είναι αμάρτημα ασυγχώρητο από την κοινοβΟλευτική χούντα. Μ' ακούς;

Μπόμπος: Δηλαδή, μαμά, δεν έχουμε ελευθερία της έκφρασης ως δημοκρατία;

Μαμά του Μπόμπου: Όχι βέβαια! Η ελευθερία της έκφρασής σου είναι οριοθετημένη μέχρι εκεί που δεν αμφισβητείς την κοινοβΟλευτική δημοκρατία.  Πέραν απ' αυτό το όριο είναι ποινικό αδίκημα.

Μπόμπος: Τττττ...Τι είπες; Κατουρήθηκα από το φόβο μου μαμά. Λες να κινδυνεύω επειδή είχα πάρει ντομάτες από διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής;

Μαμά του Μπόμπου: Τι έκανες αθεόφοβε; Δεν είχαμε ντομάτες στο σπίτι;

Μπόμπος:  Να, ήθελα μερικές έξτρα για να τις πετάξω σε κάτι κυβερνητικούς που τους έχω άχτι, επειδή σου πετσόκοψαν τη σύνταξη και δεν μου δίνεις πια χαρτζιλίκι.

Μαμά του Μπόμπου: Πω, πω τι μούκανες! Μη μου πεις πως έγινες και χρυσαυγίτης;

Μπόμπος: Δεν ορκίστηκα, αλλά για να σου πω την αμαρτία μου, τους πάω... Να σκέφτηκα ως εξής: Τους χρυσαυγίτες τους πολεμάει με λύσσα το καθεστώς διότι είναι εχθροί του καθεστώτος. Έτσι δεν είναι;

Μαμά του Μπόμπου: Ε, και λοιπόν;

Μπόμπος: Ο εχθρός του εχθρού μου τι είναι μαμά; Δεν είναι αναγκαστικά φίλος μου;

Μαμά του Μπόμπου: Ποιος είναι ο εχθρός σου βρε νιάνιαρο. Ακόμη δεν βγήκες από τ' αυγό και απόχτησες κι εσύ εχθρούς;

Μπόμπος: Επαναλαμβάνω, μαμά, ότι εχθρός μου είναι η κυβέρνηση διότι σου πετσόκοψε τη σύνταξη και μου έκοψες το χαρτζιλίκι. Άρα οι χρυσαυγίτες που είναι εχθροί της κυβέρνησης είναι φίλοι μου. Έτσι δεν πάει; Κάπου το έχω διαβάσει αυτό: "Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου". Ποιος το είχε πει;

Μαμά του Μπόμπου: Είναι μια παλιά Αραβική και Κινέζικη παροιμία. Όμως την έχουμε δει να επιβεβαιώνεται πολλές φορές στην παγκόσμια ιστορία στις σχέσεις κρατών μεταξύ τους ιδίως σε πολέμους. 

Μπόμπος: Ας προσέξει λοιπόν η κυβέρνηση να μην είναι εχθρός του λαού, ώστε ο λαός να μην πιάνει φίλο τον εχθρό της, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Μαμά του Μπόμπου: Μπράβο Μπόμπο! Βρε τι έξυπνο παιδί γέννησα εγώ και δεν το είχα καταλάβει;