ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Τα "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" του Benny στην "εκτσογλανισμένη" κοινωνία


Κατ' αρχήν ζητώ συγνώμη για τον τίτλο του video, που άλλοι ανέβασαν στο YouTube, αλλά το περιεχόμενο το βρήκα πολύ πετυχημένο.

Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαϊδευτικά Benny, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στις 22/12/2013: 

Ευάγγελος Βενιζέλος:«Η ελληνική κοινωνία είναι αναμφίβολα πάρα πολύ θυμωμένη, αλλά είναι και φοβισμένη. 
Είναι θυμωμένη γιατί άκουσε ψέματα, ξανάκουσε ψέματα, ακούει ψέματα και δημαγωγίες. 
Είναι θυμωμένη γιατί αμφισβητήθηκε το κεκτημένο στο οποίο είχε συνηθίσει. 
Αλλά είναι και φοβισμένη γιατί δεν θέλει να χαθούν όσα κατάφερε η ίδια με τις δικές της θυσίες. 
Η ελληνική κοινωνία αγωνιά, αλλά και ελπίζει. 
Θέλει αποδείξεις και κίνητρα αισιοδοξίας.
(...)
Φίλες και φίλοι, με κόπους και βάσανα - γιατί δυστυχώς δεν υπήρξε και δεν υπάρχει άλλος δρόμος εύκολος, ήπιος, στρωμένος με ροδοπέταλα, αυτή ήταν η μόνη λύση ενόψει των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών - με κόπους και βάσανα, λοιπόν, η χώρα βγαίνει από την κρίση και το μνημόνιο. 

Αλλά κανείς δεν θα βρει έτοιμο το πεδίο της επιστροφής στην αμεριμνησία και το λαϊκισμό. 
Αν κάποιοι νομίζουν ότι ήρθαν οι αφελείς, όπως εμείς, που σηκώσαμε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης, μόνοι μας σε πολύ μεγάλο βαθμό, και θα έρθουν τώρα αυτοί να ξαναγυρίσουμε πίσω στις πηγές της κακοδαιμονίας, κάνουν πάρα–πάρα πολύ μεγάλο λάθος.
(...)
Δεν μας διαφεύγει ούτε ο πόνος, ο κόπος, η αγωνία, ο ιδρώτας ακόμη η μιζέρια που υπάρχει σε πάρα πολύ κόσμο, που δεν έχει αυτή τη στιγμή καμία δυνατότητα να ορθοποδήσει. 
Αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να βγούμε από αυτή την περιδίνηση.
(...)
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ασφαλιστική πολιτική και η κοινωνική πολιτική γίνεται από το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις μας για την ανεργία, για τους αναπήρους, για τα ασφαλιστικά ταμεία;
Μήπως δεν είναι ο Γιώργος Κουτρουμάνης αυτός ο οποίος είναι ο εθνικός εμπειρογνώμων για τα θέματα αυτά; 
Μήπως δεν ασκούμε τη διοίκηση του ΙΚΑ;
(...)
Εμείς επιβάλαμε τη λύση για το αντιρατσιστικό. 
Εμείς προβάλουμε την πρότασή μας για το ολοκληρωμένο σύμφωνο συμβίωσης που προκαλεί περίεργες ιδεολογικές και αξιακές αντιδράσεις. 
Και κυρίως, μετά από μια περιδίνηση σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, στην δική μας πρόταση ήρθε και στρατεύτηκε η κυβέρνηση με δυναμικό τρόπο, παρ’ ό,τι χάθηκε χρόνος και άλλοι, στην αντιπολίτευση, είναι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει συνταγματικό δημοκρατικό τόξο και αθροίζουν συνεχώς τις ψήφους τους στη Βουλή με τον έγκλειστο κ. Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές του. Άλλοι.
(...)
Το πρώτο που λέμε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας της κυβέρνησης και της χώρας. Αυτό δεν λέμε; Και είμαστε.
(...)
Ποια είναι η δεύτερη μεγάλη θέση που αναπτύσσουμε; Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο διαμορφωτής της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση, στην οποία εκ των υστέρων, αφού άλλαξε 180 μοίρες τη στάση της, ήρθε και προσχώρησε η Ν.Δ. 
Αυτό δεν λέμε; Και αυτό είναι η αλήθεια.
(...)
Και εν πάση περιπτώσει, τίνος είναι η πολιτική που εφαρμόζεται;
Τίνος είναι η στρατηγική; 
Τι άρωμα αποπνέει η προγραμματική συμφωνία; 
Αν φέρναμε την προγραμματική συμφωνία εδώ, χωρίς να λέγαμε ότι είναι η προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αλλά σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, θα την ψηφίζαμε με μεγάλη πλειοψηφία σας διαβεβαιώ.
(...)
Και αφήνουμε τους άλλους να απολαμβάνουν την ασυλία τους. 
Όλοι οι άλλοι έχουν ασυλία. Ιδίως ηθική. 
Για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, όλοι έχουν μια ασυλία.
Ο ένας γιατί δεν έχει ασκήσει εξουσία και έχει "ηθικό πλεονέκτημα", είπαμε. 
Ο άλλος γιατί είναι μικρός και άσκησε λίγο εξουσία. 
Ο άλλος γιατί ασκεί εξουσία περισσότερη και άρα δεν ελέγχεται από την πλευρά αυτή. 
Ο άλλος γιατί έχει ιστορικούς τίτλους, όπως το ΚΚΕ. 
Όλοι έχουν κάποιο άλλοθι. Το οποίο ποιος τους το δίνει; 
Οι ανιστόρητες και ανεύθυνες εσωτερικές αντιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στη δημοκρατική παράταξη και οι προσωπικές πολιτικές, οι ανεπίγνωστες, που εκφράζονται από ανθρώπους οι οποίοι στην πλειονότητά τους γεννήθηκαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και απέκτησαν την υπόστασή τους κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική ακόμη λόγω του ΠΑΣΟΚ.
(...)
Το ΠΑΣΟΚ είναι η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη 

Βεβαίως, εάν το παλιό στην πολιτική είναι το ΠΑΣΟΚ που λέει την αλήθεια τώρα και σηκώνει τα βάρη της κρίσης και της αλήθειας και το νέο είναι το ψέμα και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, αλίμονο στη χώρα. 
Αλίμονο στη χώρα, γιατί υπάρχει και το ερώτημα για ποιο λόγο οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στόχο πάντα το ΠΑΣΟΚ; Και επειδή είμαι εγώ πρόεδρός του την περίοδο αυτή, εμένα;

Είπα στη Βουλή προχθές στο μεγάλο φιάσκο της εξεταστικής: νομίζουν ότι είμαστε ο αδύναμος κρίκος; Δεν είμαστε. 
Ο εγγυητής της σταθερότητας είμαστε. 
Μήπως εκφράζουν συμφέροντα γενικά, ειδικά; 
Καλλιεργούν το υπόστρωμα του εκχυδαϊσμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. 
Για την ακρίβεια θα μου επιτρέψετε να πω μια λέξη - και ζητάω συγνώμη από εσάς και τους ακροατές μας - του "εκτσογλανισμού" της ελληνικής κοινωνίας.

Του "εκτσογλανισμού"!

Όμως, υπάρχει και ένας στόχος που αφορά τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ. 
Θέλουν να ανυψώσουν φραγμούς στην επικοινωνία των δυο χώρων, γιατί ξέρουν ότι η κοινωνική βάση ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και το εκλογικό ακροατήριο συγκυριακά στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη, επιλέχτηκε ως όχημα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των δικών μας ανθρώπων.
(...)
Γι' αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ να εκφραστεί ως Παράταξη, ως δημοκρατική προοδευτική Παράταξη, που καλύπτει όλο το χώρο: από τη Δεξιά ως την κομμουνιστική Αριστερά. 
Και σε αυτή την ταξινόμηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει βεβαίως στη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη,  είτε εκλάβει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομμουνιστογενές κόμμα που λειτούργησε ως συγκυριακό όχημα - τα στελέχη προέρχονται από το ΚΚΕ, από την ΚΝΕ, δεν έχει αλλάξει το στελεχικό δυναμικό με την αλλαγή του εκλογικού μεγέθους - είτε το εκλάβει ως ένα κόμμα που εκφράζει το νέου τύπου ριζοσπαστισμό, τον λαϊκιστικό και δημαγωγικό λαϊκισμό της κρίσης, πάνω στο υπόστρωμα της κρίσης. (...)»

Πολύ εύστοχη η λέξη "εκτσογλανισμός" που χρησιμοποίησε ο Benny!
Φοβερός γλωσσοπλάστης ο αθεόφοβος!
Βεβαίως ο δάσκαλος του εκτσογλανισμού της κοινωνίας είναι το εκτσογλανισμένο πολιτικο-οικονομικο-μιντιακό μας σύστημα, όπως αποδεικνύεται καθημερινά από τους βόθρους της πολιτικής τσογλαναρίας που ανοίγουν.

Τα υπόλοιπα ωραία και πασοκικά του Βαγγέλη θα τα βρείτε εδώ κι εδώ.