ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Τα "πόθεν αίσχος" των βΟλευτών μας!


«Και θα σας εμπορευθούν με πλαστά λόγια, χάρη πλεονεξίας· των οποίων η καταδίκη, από τον παλιό καιρό, δεν μένει αργή, και η απώλειά τους παραμένει άγρυπνος.» (Β' Επιστολής Πέτρου, 2: 3)Μπείτε παρακαλώ εδώ για να θαυμάσετε τα μπακαλόχαρτα (κωλόχαρτα) του δήθεν "πόθεν έσχες" με τα δυσανάγνωστα κολλυβογράμματα και να καταλάβετε πώς μας εμπαίζουν οι 300 τυχοδιώκτες βΟλευτές, στυλοβάτες της "δημοκρατίας" της αρπαχτής την οποία προσκυνάτε. 
Και δε θέλω διαμαρτυρίες, μ' ακούτε; Μπρος στα κάλλη τση "δημοκρατίας" τ' είναι ο πόνος από το μαστίγωμα; 

Απολαύστε το κοινοβΟλευτικό χ*σιμο και σκασμός! Βαρέθηκα πια τη γκρίνια σας, "Δεν έχουμε να φάμε, δεν έχουμε θέρμανση, δεν έχουμε Υγεία, δεν έχουμε Παιδεία, δεν έχουμε... δεν έχουμε..."

Νισάφι πια βρε ζητιάνοι! Όλο δεν έχουμε και δεν έχουμε... Εκεί έχει κολλήσει η βελόνα σας; Έχουμε, πώς δεν έχουμε! Έχουμε χρέη μέχρι τετάρτης γενεάς. Δεν σας φτάνει αυτό βρε αχάριστοι; Κι αυτά μας τα εξασφάλισαν οι 300 βΟλευτές, πρώην και νυν, με το άφθονο χ*σιμό τους.

Αναρωτήθηκαν όμως οι άπληστοι εθνοπατριοί τι θα κάνουν τον πλούτο που σαβουρώνουν, αφού τα σάβανα δεν έχουν τσέπες;

Τους αφιερώνω κάποια αποφθέγματα για την πλεονεξία, μπας κι έρθει κανένας από δαύτους στα συγκαλά του:

«Η πλεονεξία είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο, το οποίο ο πλεονέκτης εξαντλείται σε μια ατέλειωτη προσπάθεια να γεμίσει χωρίς ποτέ να φτάνει στην ικανοποίηση ότι το κατόρθωσε.» (Erich Fromm)

«Η πλεονεξία αφαιρεί την ζωήν των κυριευομένων υπ' αυτής.» (Παροιμίες Σολομώντα, 1:19)

«Πλεονεξία για χάρη της πλεονεξίας είναι η "ιδεολογία" του καρκινικού κυττάρου.» (Edward Abbey)

«Η πλεονεξία είναι ένας παχύς δαίμονας με μικρό στόμα, που όσο κι αν τον ταΐσεις δεν είναι ποτέ αρκετό.» (Janwillem van de Wetering)

«Ο πλεονέκτης βρίσκεται πάντα σε ένδεια.» (Οράτιος)

«Η απάτη είναι θυγατέρα της πλεονεξίας.» (Jonathan Gash)

«Η πλεονεξία αρχίζει εκεί που τελειώνει η φτώχεια.» (Honoré de Balzac

«Το πάθος για κατοχή και η πλεονεξία έχουν καταστρέψει την ψυχή της ανθρωπότητας σαν ένας τεράστιος καρκίνος με μεταστάσεις σε όλη την κοινωνία.» (Bryant McGill