ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Κασιδιάρης: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.


ΒΟΥΛΗ, 17/12/2013- ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Κατ’ αρχήν, θεωρούμε την παρούσα διαδικασία παράνομη και αντισυνταγματική για λόγους που θα αναλύσω εν συνεχεία με επιχειρήματα νομικά, αλλά και ηθικά και πολιτικά. 

Η Βουλή καλείται να συμπράξει σε μία απολύτως παράνομη διαδικασία, η οποία αποτελεί βόμβα –κυριολεκτικά  στα θεμέλια της Δημοκρατίας και έχει στόχο την εκτροπή, την καταστροφή του πολιτεύματος.

Θα πληρώσει το πολίτευμα πολύ ακριβά αυτήν την εκτροπή  – αυτή είναι η πρόθεσή σας  πιο ακριβά απ’ όσα είναι τα χρήματα που δεν πρόκειται να δοθούν στη Χρυσή Αυγή. 
Θα εξηγηθώ εν συνεχεία και θα επιχειρηματολογήσω.

Εγώ έχω να πω προς όλους τους διώκτες της Χρυσής Αυγής πως καθόλου δεν μας πτοεί η απώλεια αυτών των χρημάτων. Ούτως ή άλλως, η Βουλή μας χρωστάει λεφτά. Το καταγγέλλω αυτό στον ελληνικό λαό.

Είχαμε υπογράψει από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε εδώ ένα σεβαστό ποσοστό από τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι Βουλευτές να πηγαίνει απευθείας στο λογαριασμό του κόμματος. 
Από τον περασμένο Μάιο δεν το κάνει αυτό η Βουλή. Κατακρατά τα χρήματα, τα οποία έπρεπε να αποδίδονται στο κομματικό ταμείο της Χρυσής Αυγής, τα οποία  – όπως ξέρετε  πηγαίνουν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως αυτές που θα γίνουν κι αύριο Τετάρτη στη Δηλιγιάννη στο Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα και το Σάββατο στο κέντρο του Πειραιά και στο Πέραμα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Ο αγώνας μας δεν γίνεται περί χρημάτων, αλλά περί αρετής. Επομένως, διόλου δεν μας πτοεί κι αυτή η παράνομη απόφαση, την οποία λάβατε εντολή να πάρετε.

Είδα πάνω στο Έδρανο στο οποίο καθόμουν ένα έγγραφο με την υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης. Θεωρώ ντροπή ο συγκεκριμένος Υπουργός Δικαιοσύνης, θεωρώ ντροπή η συγκεκριμένη Κυβέρνηση να ομιλεί για Πρωτόκολλο και Σύμβαση περί ταπεινωτικής μεταχείρισης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Μιλάει για ταπεινωτική μεταχείριση πολιτών η Κυβέρνηση αυτή που έκανε το πρωτοφανές που δεν γίνεται ούτε σε κράτη της Υποσαχαρίου Αφρικής, να μεταφέρει Βουλευτές σαν τσίρκο – κυριολεκτικά με χειροπέδες μπροστά σε κανάλια, να μας διαπομπεύει εντελώς παράνομα με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με σύμπραξη του Υπουργού Δικαιοσύνης, με σύμπραξη του Πρωθυπουργού με στόχο να κλέψει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. 

Τολμάει και μιλάει αυτή η Κυβέρνηση για προαιρετικά πρωτόκολλα περί ταπεινωτικής μεταχείρισης, η Κυβέρνηση αυτή που έχει ουσιαστικά διαλύσει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος. 

Ντροπή, λοιπόν. Θα αναλύσω τρεις συγκεκριμένους λόγους σύμφωνα με τους οποίους υπάρχει συγκεκριμένη ακυρότητα σε αυτό που ψηφίζεται σήμερα. Υπάρχει παρανομία και αντισυνταγματικότητα.

Πρώτον, η Βουλή καλείται να αποφασίσει για πράξεις, τις οποίες δεν έχει κρίνει η δικαιοσύνη για ανύπαρκτα – δήθεν  εγκλήματα που η υπόθεσή τους δεν έχει εκδικαστεί. Ερωτώ τους νομικούς που είναι παρόντες: Έχει δικαίωμα δικονομικά, συνταγματικά, δικαιοπολιτικά ακόμα και ηθικά – αν θέλετε  η Βουλή να θεωρήσει ως εκ προοιμίου δεδομένο και αποδεδειγμένο το κατηγορητήριο; 
Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει πουθενά. Και δεν μιλάω για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. 
Μιλάω για χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. 
Το κάνετε, όμως, στην Ελλάδα. Γι’ αυτό εκτρέπεστε κι υπάρχει κι εκτροπή του πολιτεύματος.

Δεύτερο επιχείρημα: Ερωτώ. Δεν έχει δώσει κανείς απάντηση.
Με βάση ποια στοιχεία αποφασίζει σήμερα το Σώμα; 
Στη Βουλή δεν έχει έρθει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο. 
Δεν έχει έρθει καν σχεδόν κανένα στοιχείο της δικογραφίας. 
Μόνο τα εννέα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας έχουν ένα ελάχιστο μεροληπτικά επιλεγμένο τμήμα της δικογραφίας.
Έχουν επί της ουσίας τις καταθέσεις πέντε ανωνύμων μαρτύρων. 
Σύρονται στη φυλακή Βουλευτές και απλοί πολίτες και ο Αρχηγός του δεύτερου αυτή τη στιγμή πολιτικού κόμματος της χώρας χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που τους κατηγορούν.

Θέλω να καταθέσω στα Πρακτικά, αλλά και να διαβάσω τι έλεγε ο νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας που τα δέχεται όλα αυτά τώρα  κι είναι αχαρακτήριστος κατ’ εμέ, διότι είναι και νομικός  ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όταν ερχόταν στη Βουλή προς ψήφιση ο περίφημος νόμος αυτός, ο λεγόμενος "τρομονόμος" για την ανωνυμία των μαρτύρων. Σας διαβάζω, τι έλεγε τότε αυτός ο παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα αποδέχεται την αθλιότητα αυτή με τους ανώνυμους μάρτυρες.

"Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στο σκαμνί κατηγορούμενος και να έχω κατηγορία, η οποία να στηρίζεται σε πράκτορα 'Χ' ή σε μάρτυρα 'Α' ή σε μάρτυρα 'Γ'".

Κι απαντάει ο Προεδρεύων Γείτονας του ΠΑΣΟΚ: "Έτσι είναι. Κανείς δεν θα το ήθελε. Είναι σαφές αυτό". 
Και συμπληρώνει ο Μαρκογιαννάκης: "Κάθε κατηγορούμενος που θα έρθει στο δικαστήριο θα ζητήσει να μάθει – είναι λογικό, είναι νόμιμο, είναι φυσικό  ποιος είναι εκείνος που τον κατηγορεί. Εάν, όμως, δεν το θελήσει ο ίδιος, εάν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία ο μάρτυρας, τότε η αποδεικτική αξία της κατάθεσης του είναι μειωμένη".

Για το λόγο αυτό, λέμε ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας, το αντισυνταγματικό τόξο έχει κάνει την κυβίστηση επάγγελμα. Σας διάβασα, τι έλεγε η Νέα Δημοκρατία το 2001 που σήμερα η Νέα Δημοκρατία φυλακίζει το βασικό της πολιτικό αντίπαλο με βάση καταθέσεις ψευδομαρτύρων.

Για αυτό λέμε ότι δεν είστε μόνο η "χούντα του μνημονίου", αλλά στην ουσία είστε η "χούντα των κουκουλοφόρων". Με κουκουλοφόρους προσπαθείτε να θέσετε εκτός νόμου ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, σε αυτή την περίφημη ανάκριση που γίνεται για τη Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο οι ψευδομάρτυρες που καταθέτουν, υπάρχουν και Βουλευτές. Δηλαδή, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι αυτοί που μας θέλουν στη φυλακή, που από την πρώτη μέρα που μπήκαμε σε αυτήν εδώ την Αίθουσα μας αποκαλούσαν δολοφόνους, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες. Οποία αμεροληψία;

Δεν υπάρχει κανένα άλλο έγγραφο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, δεν υπάρχει κανένα άλλο έγγραφο κατατεθειμένο στη Βουλή που καλείται να αποφασίσει σήμερα εις βάρος της Χρυσής Αυγής. 

Δεν υπάρχουν ούτε οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, δεν υπάρχει ούτε καν η κατάθεση του έκτου προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος ουσιαστικά αναιρεί όσα λένε οι υπόλοιποι ψευδομάρτυρες κατηγορίας. 

Δεν υπάρχουν – πολύ βασικό αυτό, να το σημειώσουν οι νομικοί που εν συνεχεία θα λάβουν το λόγο  οι αποφάσεις απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου και του Κοινοβουλευτικού μας Εκπροσώπου Χρήστου Παππά, από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα, το έχουν γράψει ρητά οι ανακρίτριες, ότι κατηγορούνται και τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους είναι άρθρα, ομιλίες τους, βιβλία που έχουν γραφτεί από τους ίδιους και βιβλία που βρέθηκαν στις βιβλιοθήκες τους. 

Με βάση άρθρα, ομιλίες και βιβλία έχουμε αυτή τη στιγμή προφυλακισμένους Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κάποιοι λένε ότι κάνω αναίτια επίθεση στη δικαιοσύνη. Αυτό είναι μέγα ψέμα. 
Εγώ καταγγέλλω όσους δεν κρίνουν με βάση πραγματικά περιστατικά, αλλά κρίνουν με βάση ιδέες, πεποιθήσεις, άρθρα και βιβλία. 

Και ερωτώ: Αυτή είναι η δίκαιη δίκη που είχε σπεύσει να προαναγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου πριν κάτσω εγώ και οι υπόλοιποι Βουλευτές στο γραφείο του ανακριτή; Που μέχρι και οι ανακριτές τραβούσαν τα μαλλιά τους. 
Είχε αναγγείλει ότι θα παραπεμφθούμε σε δίκη πριν πάμε στον ανακριτή. 
Αυτή είναι μία διαδικασία πρωτοφανής, ισοπεδώνει το νομικό μας πολιτισμό, εξομοιώνει την Ελλάδα με τριτοκοσμικές χώρες και με τη Σοβιετική Ένωση επί Στάλιν.

Υπάρχει βέβαια, και μία ακόμη μεγαλύτερη εκτροπή και εδώ πραγματικά είναι να φρίττει και να ανατριχιάζει κανείς. "Όπως προκύπτει, λέει η Επιτροπή Δεοντολογίας, από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα". 
Η βάση για την απόφαση της Βουλής είναι τι λέει το ΜΕΓΚΑ, ο ΑΛΦΑ και ο ΣΚΑΪ.

Με βάση τα κανάλια των εργολάβων και των νταβατζήδων, που υβρίζουν μονίμως και λασπολογούν τη Χρυσή Αυγή, καλείται σήμερα να κρίνει η Βουλή, με βάση την προπαγάνδα των καναλιών. 
Δηλαδή, όχι μόνο η Βουλή νομιμοποιεί την παρανομία, διότι είναι παράνομη πράξη η διαρροή απόρρητου ανακριτικού υλικού, αλλά λαμβάνει υπόψη της όσα έχουν δείξει τα κανάλια εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Κάνατε κριτές μας τους καναλάρχες. Φύγατε από τις θέσεις σας και βάλατε εδώ στις θέσεις σας εδώ, του Κοινοβουλίου, το Μπόμπολα, τον Αλαφούζο και τους λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες, τον Κοντομηνά, που μου έχει κάνει και μήνυση, όλους αυτούς που υβρίζουν και συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή, γιατί παίζονται πάρα πολλά λεφτά στα κανάλια. 

Είναι παράνομα λεφτά και λεφτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό. Και όλοι αυτοί ξέρουν πως όταν έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα τότε θα χάσουν τα παράνομα λεφτά που εισπράττουν σήμερα εις βάρος του δημοσίου. Αυτός, λοιπόν, είναι ο μέγιστος διασυρμός της Βουλής. Να είστε βέβαιοι πως για αυτή την εκτροπή, για αυτές τις παρανομίες, για αυτή την κατάλυση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, μία μέρα οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν.

Και θέλω να ρωτήσω εδώ και να κάνω ένα προσωπικό ερώτημα προς τον Υπουργό Μιχελάκη, ο οποίος απουσιάζει. Ελπίζω ο Υφυπουργός που είναι παρών να του το μεταφέρει. 

Ο Υπουργός Μιχελάκης, λοιπόν, έκανε μία σύσκεψη την Παρασκευή προτού συλληφθούν οι Βουλευτές και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μαζί με τους Δένδια, Αθανασίου και Βορίδη και έβγαλαν μάλιστα και σχετικό δελτίο τύπου τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, όπου είπαν ότι θα υπάρξει άμεσα τροπολογία – η αντισυνταγματική τροπολογία που οδήγησε σε αυτό που ψηφίζεται σήμερα  η οποία θα αναστέλλει τη χρηματοδότηση σε κόμματα που έχει ασκηθεί δίωξη με βάση το άρθρο 187 εις βάρος του Αρχηγού, στελεχών και Βουλευτών τους.

Μόνο που την ώρα εκείνη που έβγαζαν αυτή την ανακοίνωση δεν είχε ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη από τη δικαιοσύνη. Ήρθε μετά στη Βουλή ο Μιχελάκης και είπε ότι "αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε σε αυτή την τροπολογία διότι ασκήθηκαν οι διώξεις". 
Μέγα ψέμα! Όταν δημιουργήθηκε αυτή η τροπολογία, κατόπιν αυτής της συσκέψεως, που δεν κρατήθηκαν και την προανήγγειλαν στα κανάλια, δεν υπήρξε καμία δίωξη.

Και ερωτώ, λοιπόν, και περιμένω απάντηση μήνες τώρα που το λέω, από την πρώτη μέρα που αφέθηκα ελεύθερος το λέω  πώς ήξερε ότι θα λάβει αυτή την απόφαση η δικαιοσύνη; 
Ποιος είναι αυτός που έκανε τη μέγιστη εκτροπή και παρενέβη στο έργο της δικαιοσύνης; 
Γιατί αυτή είναι ωμή παρέμβαση στο έργο του Αρείου Πάγου. 
Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για εκτροπή, μιλάμε για κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών και για κατάλυση του Συντάγματος.

Και άλλο ένα ερώτημα για τον κ. Μιχελάκη: Πόσα λεφτά χρωστάει στις τράπεζες; Χρωστάει αμύθητα ποσά στις τράπεζες. Γιατί δεν τον ενοχλούν οι τράπεζες; Να μας απαντήσει. Εδώ εν ονόματι του ελληνικού λαού ερωτώ τον Υπουργό των Εσωτερικών πόσα λεφτά χρωστάει στις τράπεζες και γιατί δεν έχει ενοχληθεί για αυτά τα χρέη του, όπως ενοχλείται ο κάθε βιοπαλαιστής καθημερινά.

Το τρίτο σημείο, στο οποίο οφείλω ν’ αναφερθώ, είναι ότι στο σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφέρεται ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει διαπραχθεί σωρεία σοβαρότατων εγκληματικών πράξεων, που αναφέρονται στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα και ότι γι’ αυτές τις πράξεις κατηγορούνται Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πείτε μου μία πράξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 187 και για την οποία κατηγορείται Βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Δεν μιλάω για ένα χαστούκι ή για τους πάγκους στη Ραφήνα ή ότι είχα πει εγώ τον Βενιζέλο "πολιτικό παχύδερμο". 

Μιλάω για πράξεις που περιέχονται στο άρθρο 187. Πείτε μου μία. Όποιος ανέβει εδώ στο Βήμα και υπερψηφίσει αυτήν την αθλιότητα, ας μου πει μία πράξη για την οποία κατηγορείται Βουλευτής της Χρυσής Αυγής και αναφέρεται στο άρθρο 187. Σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει καμία. Δεν υπάρχει απολύτως καμία. 

Γι’ αυτό η διαδικασία σας είναι παράνομη. Θα έρθουν νομικοί εδώ να μιλήσουν. Αναμένω μία απάντηση. Μόνο πλημμελήματα υπάρχουν.

Έχει γίνει ολόκληρο θέατρο εδώ μέσα στη Βουλή με τις άρσεις ασυλίας. Θυμάμαι ότι την προηγούμενη εβδομάδα κατηγορούσατε έναν Βουλευτή μας για παράνομη οπλοφορία, ενώ είχε άδεια οπλοφορίας και έβγαινε ο αρμόδιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και έκανε "πηγαδάκια" και έλεγε ότι δεν είναι για πιστόλι, είναι για ένα ρόπαλο. Έλεγε κάτι ψέματα, κάτι γελοιότητες, κάτι αθλιότητες.

Την ίδια ώρα Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, κατηγορούμενος, δηλαδή, για οικονομικό έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος και η μισή Νέα Δημοκρατία πήγε και ψήφισε υπέρ του, γιατί τα έχετε βρει όλοι εδώ, τα έχετε «κάνει πλακάκια» στην κυριολεξία, ούτως ώστε αυτοί που κάνουν τα βαριά αδικήματα να «καθαρίζουν» και όλοι μαζί να χτυπάτε με παράνομα μέσα τη Χρυσή Αυγή.

Την ώρα που ο Αρχηγός και Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή, είναι εκτός φυλακής οι Γερμανοί της SIEMENS  θα αναφερθώ και σ’ αυτό  είναι εκτός φυλακής τα καθάρματα που έστησαν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και κατέστρεψαν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, είναι εκτός φυλακής όλοι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας. 

Σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Το τονίζω αυτό. Όμως, εγκαλώ από αυτό εδώ το Βήμα όσους συγκαλύπτουν τόσα χρόνια τα εγκλήματα της διεφθαρμένης εξουσίας. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, και ερωτώ: Για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθεροι οι Γερμανοί της SIEMENS χωρίς περιοριστικούς όρους, που απολογήθηκαν για τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα; 
Κανένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δεν το έδειξε.

Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, παρά τις δημόσιες καταγγελίες και ακόμα δεν έχουν συλληφθεί οι γνωστοί εργατολόγοι, δικηγόροι και δήμαρχοι, που φέρονται να έχουν νομιμοποιήσει παράνομα στο δημόσιο εκατοντάδες συμβασιούχους. Σε ποια Κόμματα ανήκουν, άραγε, όλοι αυτοί; Γιατί δεν συλλαμβάνονται; Γιατί τα Κόμματά τους δεν καλούνται εγκληματικές οργανώσεις; Γιατί δεν μπήκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα σπίτια τους να μας δείξει το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους;

Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία πίσω από τις διώξεις εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Δεν φοβάστε μήπως καταλύσουμε το πολίτευμα, γιατί ξέρετε, πρώτον, ότι εμείς είμαστε οι μόνοι που σεβόμαστε το πολίτευμα, είμαστε οι μόνοι που έχουμε στόχο να επαναφέρουμε στη χώρα την άμεση Δημοκρατία, να αποφασίζει ο λαός μέσω δημοψηφισμάτων για τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και όχι μία «κολοβή» Βουλή των διακοσίων ενενήντα επτά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Φοβάστε ότι αν έλθουμε στα πράγματα και κυβερνήσουμε, θα αποκαλύψουμε τα αναρίθμητα σκάνδαλα που έχετε διαπράξει τα τελευταία σαράντα χρόνια, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, αριστεροί και δεξιοί. Φοβάστε την αποκάλυψη των σκανδάλων, αυτά που τόσα χρόνια συγκαλύπτει η συμμορία του αντισυνταγματικού τόξου.

Θέλω να πάω σε λίγα ζητήματα τεχνικά, σχετικά με την απόφαση αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, σε λίγα ζητήματα, για τα οποία – επιμένω  θέλω εν συνεχεία απάντηση απ’ όσους λάβουν τον λόγο, καθώς δεν αρκούν οι αφορισμοί. Εδώ θέλουμε ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες, ασφαλώς, δεν υπάρχουν, γιατί αυτή η τροπολογία που ήλθε και οδήγησε στο σημερινό αίσχος είναι και παράνομη και αντισυνταγματική. 

Κατ’ αρχήν, όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα, στο άρθρο 29 παράγραφος 2 του Συντάγματος ορίζεται ρητά ότι: "Τα Κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως ο νόμος ορίζει". 
Σε εφαρμογή αυτής της διάταξης έχει εκδοθεί ο ν. 3023∕2002, ο οποίος ρυθμίζει και τα σχετικά με την κρατική επιχορήγηση προς τα Κόμματα.

Ο νομοθέτης, λοιπόν, δεν δύναται να προβλέψει διάταξη περί διακοπής ή αναστολής χορήγησης κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα, καθότι θα αναιρούσε τον ίδιο τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των Κομμάτων στην κρατική χρηματοδότηση. Επομένως, η διάταξη που οδηγεί στο σημερινό αίσχος και στη σημερινή εκτροπή είναι προδήλως αντισυνταγματική.

Προβλέπονται απαγορεύσεις στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων από αλλοδαπούς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιοκτήτες εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου. 

Αυτό γίνεται σήμερα. Στην ουσία πίσω από τα Κόμματα είναι οι "νταβατζήδες". 
Αυτό, όμως, δεν έχει προβλεφθεί από κανέναν εδώ να ελεγχθεί, παρά μόνο ο ΣΔΟΕ μπαίνει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, εκεί που έλεγε ο Πρωθυπουργός σας ότι θα ανακαλύψει εφοπλιστές, μεγαλοβιομηχάνους που μας χρηματοδοτούν.

Και τι βρήκε τελικά; Απολύτως τίποτα! Το ίδιο φιάσκο ήταν και τα οπλοστάσια, το ίδιο φιάσκο ήταν όλη αυτή η ιστορία της εγκληματικής οργάνωσης. Και τώρα απεργάζεστε – επειδή αυτό το φιάσκο δεν σας βγαίνει  να πείτε ότι θέλουμε να καταλύσουμε το Πολίτευμα. 
Δυστυχώς για εσάς, το πολίτευμα το έχετε προ πολλού καταλύσει εσείς, με την κλεπτοκρατία σας, με το μνημόνιο, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Είναι γνωστό ότι κατά πάγια αρχή του δημοσίου δικαίου ο νόμος πρέπει να θεσπίζει κανόνες δικαίου που είναι γενικοί και απρόσωποι και ρυθμίζουν γενικά μια έννομη σχέση ή κατάσταση. 
Υπό την έννοια αυτή δεν επιτρέπεται στο νομοθέτη να περιγράφει με γενικούς όρους και έννοιες μια εξατομικευμένη περίπτωση. Απαγορεύεται στο νομοθέτη να εισάγει τις λεγόμενες "φωτογραφικές διατάξεις", όπου είναι ξεκάθαρο ότι αφορούν μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση.

Ιδού λοιπόν: Με μια φωτογραφική διάταξη φτάσατε να ψηφίζετε σήμερα εντελώς παράνομα την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Εάν πράγματι υπάρχει ένας άνθρωπος πλην ημών εδώ μέσα που επιθυμεί την κάθαρση του δημοσίου βίου, ας ψηφίσει διάταξη που θα ορίζει ότι αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα των οποίων Βουλευτές ή στελέχη διώκονται για απάτη, για διαφθορά, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κυρίως σχεδόν σε όλα τα κόμματα της Βουλής που οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια από παράνομα δάνεια σε δικές σας τράπεζες.

Γι’ αυτό όμως, για να προβλέψει ο παράνομος νομοθέτης αυτής της Κυβέρνησης τη λύση αυτού του προβλήματος, έκανε ειδική τροπολογία για να καθαρίζει τους τραπεζίτες που έδωσαν αυτά τα παράνομα "θαλασσοδάνεια".

Περαιτέρω, η τροπολογία, όπως τροποποιήθηκε από τις 17-10-2013 με νομοτεχνικές βελτιώσεις, προβλέπει ότι αρκεί η άσκηση δίωξης και η επιβολή προσωρινής κράτησης. Εδώ έχουμε παντελή κατάλυση του τεκμηρίου της αθωότητας. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά του νομικού μας πολιτισμού, που δεν υπάρχει κανείς εν τέλει να τον περιφρουρήσει - γιατί δεν μιλάει κανείς γι’ αυτή την αθλιότητα  έχουμε κατάλυση του τεκμηρίου της αθωότητας, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και επιβάλλει τη θεώρηση ως αθώου κάθε κατηγορουμένου μέχρι την έκδοση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Βεβαίως θα πάμε σε δικαστήριο ως εγκληματική οργάνωση με αυτά τα "καυτά" ντοκουμέντα που παρουσιάζουν όλα τα κανάλια, τα οποία τα φέρατε εδώ και τα αναγορεύσατε σε Βουλευτές. Το μόνο που θα πέσει δεν θα είναι ποινές, θα είναι πολύ γέλιο. Γιατί ήδη, κυκλοφορώντας έξω, το μόνο που κάνει ο ελληνικός λαός που συναντώ είναι να γελάει με αυτές τις δήθεν συνταρακτικές αποκαλύψεις σας. 

Όλα αυτά τα οποία ανέφερα επί της ουσίας περιγράφουν το πλαίσιο παρανομίας και αντισυνταγματικότητας μέσα στο οποίο κινείται και η σημερινή συνεδρίαση και η αυριανή ψηφοφορία. 
Η Χρυσή Αυγή έχει φτάσει στο σημείο να είναι ο μοναδικός φρουρός της νομιμότητας και της δημοκρατίας μέσα σε αυτή την Αίθουσα.

Καλούμε το παρόν Σώμα να ανοίξει τα μάτια του και να αντικρύσει αυτό που λέει ο ελληνικός λαός. Ότι εγκληματική οργάνωση δεν είναι η Χρυσή Αυγή, είναι τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Αλλά, ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλλης, ο Τσουκάτος και όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Όσοι ευθύνονται για την απάτη του χρηματιστηρίου κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Όσοι ευθύνονται για τις μίζες και τα υποβρύχια κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Δομημένα ομόλογα, Χριστοφοράκος και SIEMENS, μεγαλοεργολάβοι, καταχρεωμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, το πάρτι στα δημόσια έργα με τους ίδιους παράγοντες που χρησιμοποιούν τα κανάλια για να παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό και τους έχετε αναγορεύσει σε κριτές μας! 

Λίστα Λαγκάρντ, εφοπλιστές, μεγάλοι παράγοντες της οικονομικής ζωής της χώρας να μην πληρώνουνε δραχμή στην εφορία και να κρύβουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και στις off shore εταιρίες.

Δεν γίνεται τίποτα για όλα αυτά, διότι πίσω από όλα αυτά βρίσκονται οι εγκληματικές οργανώσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, όπου όταν επιτέλους επέλθει η πολιτική κάθαρση σε αυτή τη χώρα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κύριε Κασιδιάρη, επειδή αναφερθήκατε σε Βουλευτές που κατέθεσαν, πρέπει να σας επισημάνω...

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πότε αναφέρθηκα σε Βουλευτές; Γενικώς, δεν ανέφερα ονόματα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Στην ομιλία σας. Θέλω να σας επισημάνω το αυτονόητο. Ότι οι Βουλευτές καταθέτουν γεγονότα και κρίσεις. Τις αποφάσεις θα τις πάρει η Δικαιοσύνη. Και έχουν υποχρέωση οι Βουλευτές να καταθέτουν γεγονότα και κρίσεις. Παρακαλώ, υπάρχει άλλος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος;

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πάντως, τα γεγονότα στα οποία αναφερθήκατε δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Αναφέρθηκα σε κάποιες διενέξεις που υπήρχαν εντός του Κοινοβουλίου. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Επειδή είμαι μεταξύ των Βουλευτών που κατέθεσαν κάνω αυτή τη διευκρίνιση, εάν αναφερθήκατε. Εάν δεν αναφερθήκατε, δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όχι, απλά θα ήθελα να το τονίσω αυτό γιατί το θεωρώ μείζον και θέλω να το ακούσει ο ελληνικός λαός.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μα, εσείς μιλάτε ως δικαστής, εγώ λέω ότι την απόφαση θα την πάρει η δικαιοσύνη, κύριε Κασιδιάρη.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Υπάρχουν δεδομένα. Απλώς οι καταθέσεις σας… Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ολοκληρώθηκε ο λόγος σας.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν αναφέρθηκε κανείς σε πράξεις που σχετίζονται με το άρθρο 187.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Αυτές είναι κρίσεις. Τα δικαστήρια θα τα κρίνουν αυτά. 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αναφερθήκατε στο ντύσιμό μας, στο παρουσιαστικό μας και σε κάποιες διενέξεις που είχαμε εδώ στο Κοινοβούλιο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Τα δικαστήρια θα τα κρίνουν αυτά.

********

Δείτε τώρα πώς τιμά η "δημοκρατία" αυτούς που την υπερασπίζονται: