ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσουν τα διασυνοριακά τείχη μεταξύ Ευρώπης και Ασίας!


Στις 18/12/2013, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την κάτωθι χριστιανική ανακοίνωση η οποία με συγκίνησε σφόδρα. Την παραθέτω εδώ για να γνωρίζετε ποια πολιτική θ' ακολουθήσει στο μεταναστευτικό το πιο χριστιανικό κόμμα της Ελλάδας:

«Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 

 Η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη βρίσκει φέτος την κυρίαρχη ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με πολλές κυβερνήσεις των κρατών μελών της να συνεχίζουν ακάθεκτες την οικοδόμηση της  "Ευρώπης-φρούριο", υψώνοντας διασυνοριακό τείχος μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών της Ασίας και της Αφρικής. 

Οι άτυπες επαναπροωθήσεις, οι αυξανόμενοι πνιγμοί στο Αιγαίο, η ραγδαία κλιμάκωση των περιστατικών ρατσιστικής βίας με ευθύνη, μερικές φορές, της αστυνομίας και, συχνά, των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και η αποτρόπαιη εργασιακή εκμετάλλευση των μεταναστών/ τριών από τους εργοδότες τους συνθέτουν το καθημερινό σκηνικό τρόμου για τους πιο αδύναμους από τους κατοίκους της Ελλάδας, τους μετανάστες/ριες. 

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να σταθούν στο πλευρό των φτωχών ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικής φυλετικής, θρησκευτικής καταγωγής ή άλλης κατάστασης, οι οποίοι αναζητούν "μια θέση στον ήλιο" για τους ίδιους και τα παιδιά τους, επιθυμώντας να ζήσουν αξιοπρεπώς στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της Ε.Ε.. 

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στο πρωτοφανές κύμα ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής μισαλλοδοξίας που προωθούν κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή και να αγωνίζεται με συνέπεια για την προώθηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών/ τριών. 

Η αυτόματη απόκτηση ιθαγένειας με τη γέννηση, 
η κοινωνική ένταξη των μεταναστών, 
το δικαίωμα ψήφου τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,
η κατάργηση των κλειστών κέντρων κράτησης και της συνοριοφυλακής
και η νομιμοποίηση όσων διατηρούν σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα μέσα από μια πάγια, διαρκή και ανοιχτή διαδικασία πρέπει να αποτελούν τις κατευθύνσεις για μία ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική κάθε ελληνικής κυβέρνησης. 

Μόνο με τέτοιες πολιτικές θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Έλληνες και μετανάστες σε διάφορες περιοχές που γκετοποιούνται από τις πολιτικές εγκατάλειψης και υποβάθμισης της κυβέρνησης, επιτρέποντας έτσι να ενισχύονται η ξενοφοβία κι ο ρατσισμός.» 

Λοιπόν, σύντροφοι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχω μια πολύ "πρωτότυπη" ιδέα: Βλέπω ότι καλείτε τους πτωχευμένους Έλληνες πολίτες να σταθούν στο πλευρό των μεταναστών. Πολύ χριστιανικό εκ μέρους σας και μπράβο σας! 

Επειδή όμως ο λαός χρειάζεται πρότυπα ώστε να τα μιμηθεί, αρχίστε πρώτα εσείς οι βΟλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δίνετε το καλό παράδειγμα. Διαθέστε τη μερίδα του λέοντος από τις παχυλές βΟλευτικές σας αποζημιώσεις και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματός σας στους αναξιοπαθούντες μετανάστες, και τότε θα σας ακολουθήσουν οι οπαδοί σας και όχι μόνο. 

Ας δώσουν πρώτοι το παράδειγμα οι ευυπόληπτοι επενδυτές ξένων funds, βΟλευτές σας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Όσο για τον πρόεδρό σας Αλέξη Τσίπρα, δεν αποκλείεται ήδη να δίνει όλο το περίσσευμα της βΟλευτικής του αποζημίωσης στους αναξιοπαθούντες μετανάστες, και γι' αυτό το παιδί είχε ξεμείνει μόνο με 100 ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες, όπως δήλωσε στο "πόθεν αίσχος" του! 
Παρντόν που τον είχα παρεξηγήσει εδώ...

Σχετικά με την κατάργηση των διασυνοριακών τειχών, θα πρότεινα οι βΟλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ν' αφήνουν ξεκλείδωτες πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους, διότι αυτά συνιστούν τείχη μεταξύ αναξιοπαθούντων και βολεμένων. Όποιος θέλει ας μπαίνει, ας ανοίγει το ψυγείο να τρώει, ας παίρνει ό,τι χρειάζεται και ας φεύγει ή ας μένει.  

Γιατί όχι; Αυτό δεν ζητάνε να κάνει το κοινό μας σπίτι, η Ελλάδα, πράγμα που ούτως ή άλλως στην πράξη κάνει τις τελευταίες δεκαετίες;