ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος: Ανήκομεν εις το παραπέτασμα

Για να δούμε τι είπε αυτός ο αντάρτης ανεξάρτητος βουλευτής για το νομοσχέδιο φορολόγησης ακίνητης περιουσίας:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- Βουλή, 19-12-2013: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εάν όπως όλα δείχνουν τελικά η μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία και ό,τι έχει απομείνει από το ιστορικό πάλαι ποτέ ένδοξο πατριωτικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ψηφίσουν αυτό εδώ το νομοσχέδιο, πράγματι υπερηφάνως, όπως έχω ξαναπεί, ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να αλλάξει το δόγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το "Ανήκομεν εις τη Δύση" και θα μπορεί πια να λέει ότι ανήκομεν εις το παραπέτασμα.

Ποιος το περίμενε ότι και από αυτό εδώ το Βήμα υπερασπιστές της ατομικής ιδιοκτησίας θα ήσαν συνάδελφοι από άλλους χώρους και από εκεί που φοβόταν ο κόσμος κάποτε ότι μπορεί να έχανε την ατομική του ιδιοκτησία να το βρίσκει από αλλού. 

Κύριε Υπουργέ, ξέρω ότι αντιμετωπίζετε μια δυσκολία σήμερα με πρόβλημα στην υγεία σας –περαστικά- αλλά αυτή τη μεγάλη πίεση που νιώθετε εσείς σήμερα, τη νιώθουν – δεν μπορεί να μην το γνωρίζετε  καθημερινά οι πολίτες. 

Έναν τέτοιο κολικό έχετε προκαλέσει εσείς σε όλο τον ελληνικό λαό. Για εσάς θα είναι περαστικά και εύχομαι να είναι φευγαλέος αυτός ο πόνος, αλλά ο πόνος που θα προκαλέσουν όσοι συνάδελφοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, δυστυχώς θα κρατήσει πολύ, ή μάλλον όχι, θα κρατήσει λίγο. Γιατί δεν μπορεί για μακρύ ακόμα χρονικό διάστημα να ανέχεται ο κόσμος όλα αυτά. Και μάλιστα, όταν διαπιστώνει ότι αυτή η βάσανος δεν γίνεται για την πατρίδα και βεβαίως δεν επιστρέφει πίσω στον ελληνικό λαό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα το προκαλέσω εκ του ασφαλούς και για αυτό θα τολμήσω να το κάνω από αυτό εδώ το Βήμα, να έχει καταγραφεί πως αποκλείεται να δείτε αύριο ή σήμερα στο mega και σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι της διαπλοκής, το παραμικρό για την αναστολή της φορολόγησης. 

Την ώρα που κάποιοι συνάδελφοι νομίζουν – αν το νομίζουν, αν δεν κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους ότι δίνουν τη μάχη του κοτετσιού, τη μάχη του μαντριού, την ώρα που συνάδελφοι δίνουν τη μάχη της συνταγματικότητας και έχουν φαντάζομαι μια δυσκολία, όπως ο μόλις εισελθών στην Αίθουσα αγαπητός συνάδελφος καθηγητής ο Προκόπης Παυλόπουλος, την ίδια ώρα να ψηφίζουν ότι τα μέσα ενημέρωσης, η μιντιακή διαπλοκή δηλαδή, δεν θα πληρώσει φέτος ένα φόρο που έχει ψηφιστεί από χρόνια. 

Τόλμησα να πω σε φίλους ομοϊδεάτες μου, νεοδημοκράτες, ξέρετε συμβαίνει αυτό, να το άρθρο. Μου είπαν, αποκλείεται. Δεν είναι δυνατόν, δεν το πιστεύουμε, την ώρα που εμάς μας βγάζουν τα δόντια, την ώρα που εσάς τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας σας φέρνουν σε τόσο δύσκολη θέση. Και δεν μπορεί να μην είστε σε δύσκολη θέση. 

Δεν μπορεί την Κυριακή να διαβάζω το άρθρο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου  που θα δανειστώ από τη δική του τη σκέψη  να λέει ότι είναι αντισυνταγματικό και να μη συμμερίζομαι ειλικρινά την αγωνία του ότι κάποιος φοιτητής στο πανεπιστήμιο θα σηκωθεί και θα του πει "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις."

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με πολύ μεγάλη λύπη διαπιστώνω πως το κυβερνητικό επιτελείο για μια ακόμη φορά εισάγει στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο μέσω του οποίου επιδιώκει για λόγους που το ίδιο γνωρίζει, για μια ακόμη φορά να συμπαρασύρει τη Βουλή, αλλά και τη χώρα ολόκληρη σε τροχιά βαθύτερης ύφεσης, στο άνοιγμα της ψαλίδας των κοινωνικών ανισοτήτων, με τον κίνδυνο της πλήρους διάλυσης, της ήδη κατακερματισμένης κοινωνικής συνοχής, να κρέμεται πάνω από το κεφάλι των χειμαζόμενων συμπολιτών μας, ολοένα και περισσότερο. 

Με το τσουνάμι της φοροκαταιγίδας που έχει πάρει σάρκα και οστά και μέσω του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων που αναμφισβήτητα θα επιφέρει τον πλήρη αποδεκατισμό και ακρωτηριασμό, καταρχήν της αγοράς ακινήτων και εν συνεχεία, την καθολική ακινητοποίηση της αγοράς σε όλους τους τομείς, άρα και την περαιτέρω συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας, την ώρα που επίκεινται χιλιάδες πλειστηριασμοί συνανθρώπων μας που είναι προ των πυλών της απόγνωσης και της εξαθλίωσης. 

Και ενώ χιλιάδες Έλληνες επιβιώνουν από συσσίτια, εσείς οι κυβερνώντες δίνετε την αλγεινή εντύπωση ή ότι δεν έχετε καμία αίσθηση της πραγματικότητας ή ότι ο στόχος δεν είναι η διάσωση αυτής της χώρας και η έξοδός της από την κρίση, αλλά η εξόντωσή της, μέσω της μεθοδευμένης εξόντωσης των πολιτών της.

Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί και να καταγραφεί το γεγονός ότι για πολλοστή φορά βασικές διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τους δημοκρατικούς θεσμούς με ό,τι συνεπάγονται αυτού του είδους οι επικίνδυνες τακτικές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με νομικούς και συνταγματικούς κύκλους, η τυφλή φορολόγηση της περιουσίας είναι κραυγαλέα άδικη και αντίκειται στο Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα για πέντε λόγους.

Πρώτον, προσβάλει τη φορολογική ισότητα, άρθρο 4 παράγραφος 5. 
Δεύτερον, προσβάλει τις αρχές της φορολογικής δικαιοσύνης. 
Τρίτον, προσβάλει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. 
Τέταρτον, προσβάλει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Πέμπτον, προσβάλει τη γενική αρχή της ισότητας. Διότι του φόρου απαλλάσσονται, όχι οι πιο αδύναμοι, αλλά οι πιο ισχυροί ιδιοκτήτες. 

Χαρακτηριστική η εξαίρεση των συμβάσεων παραχώρησης του δημοσίου που έχουν κυρωθεί με νόμο. Αν δεν το προσέξατε, προσέξτε το και αυτό. Επί Καραμανλή αυτό το λέγαμε "Για τους νταβατζήδες". 
Γι’ αυτό είναι αυτό. 

Το φθινόπωρο του 2011 επιβλήθηκε το ΕΕΤΗΔΕ, το περιβόητο χαράτσι που υποτίθεται ότι θα ήταν ένας έκτακτος φόρος για το 2011 και το 2012. 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 1972 της Ολομέλειας έκρινε ότι ένας τέτοιος φόρος είναι συνταγματικώς ανεκτός μόνο επειδή είναι έκτακτος. 
Ο ίδιος κατ’ ουσίαν φόρος με το όνομα ΕΤΑ επιβλήθηκε και για το 2013. 
Το έκτακτο γίνεται κανονικό και το προσωρινό μονιμοποιείται. 

Η λεγόμενη τεχνοκρατική διακυβέρνηση έχει το πλεονέκτημα της στοχοπροσήλωσης. Προκειμένου να πετύχει το στόχος της, δεν νοιάζεται, αν θα σεβαστεί το Σύνταγμα ή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ή ακόμα δεν νοιάζεται καν για την προσβολή της νοημοσύνης μας.

Οι πολίτες δεν μπορούν με την ψήφο τους να αποδώσουν ευθύνες σε μη εκλεγμένους αξιωματούχους. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον παριστάμενο Υφυπουργό, τον κ. Μαυραγάνη και στον κ. Στουρνάρα. 
Εννοώ, οι πολίτες σε εμάς όλους. Εκεί αναφερόμαστε εμείς που ήρθαμε με τη δική τους ψήφο και εντολή εδώ, εμείς που ήρθαμε με μία άλλη υπόσχεση, ότι εμείς θα καταργήσουμε το χαράτσι, όπως λέγαμε όλοι εμείς οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο τον κ. Σαμαρά

Και δεν ήμασταν μικροί τότε, για να πούμε "είμαστε μικροί και ανόητοι και δεν ξέραμε τι λέγαμε". 
Τι θα τους πούμε; "Σας κοροϊδέψαμε, σας είπαμε να μας ψηφίσετε, να μας φέρετε στην εξουσία, ε, δεν βαριέσαι και μετά σας γελάσαμε"; Είμαστε μπαγάσηδες, δηλαδή.

Οι Βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος, λέει το άρθρο 51 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Όχι τους δανειστές του έθνους, αλλά τους πολίτες του έθνους. 

Τους τελευταίους μήνες η Συγκυβέρνηση διαφημίζει την αντικατάσταση του χαρατσιού και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας με έναν υποτιθέμενο δικαιότερο φόρο, για να καταλήξει εν τέλει μετά από τον καταιγισμό προσχεδίων που είδαν το φως της δημοσιότητας να επιβάλει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας, ο οποίος συμπυκνώνει δύο φόρους στη συσκευασία του ενός και όπως σας είπα, μονιμοποιεί και επεκτείνει αυτό το χαράτσι. 
Επιπρόσθετα, μονιμοποιεί και τον ΦΑΠ με στόχευση κυρίως τη μεσαία περιουσία και κραυγαλέες φοροελαφρύνσεις για την πολύ μεγάλη περιουσία.

Θα πω κάποια σημεία μόνο ενδεικτικά, για να μην υπάρχουν συνάδελφοι που να λένε "δεν πρόλαβα, βρε παιδί μου, να το διαβάσω", όπως το είχε πει ο Χρυσοχοΐδης, να μην λένε "δεν πρόκανα". Όντως, ήταν και πολύ μεγάλο, πού να το διαβάσουν;

Βλέπω ότι δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ εδώ. Αυτοί φαίνεται το έχουν διαβάσει. Μα, ούτε ένας συνάδελφος να μην είναι εδώ; Εάν δεν το διάβασαν, εάν δεν είναι και εδώ για να ακούσουν, τότε πράγματι πώς θα ψηφίσουν οι καψεροί; Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Ας δούμε, όμως, κάποια σημεία. Ο ΕΝΦΙΑ παγιώνει την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, αφού οι φόροι που θα εισπράττονται εφεξής από τα ακίνητα θα είναι εξήμισι φορές μεγαλύτεροι από τα προ κρίσης επίπεδα και μάλιστα με εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες του 2007. Συνθήκη και προϋπόθεση, επίσης, παράνομη και αντισυνταγματική.

Δεν προβλέπεται, λοιπόν, αφορολόγητο και δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, ούτε η μικρή ιδιοκτησία. 

Φοβάμαι ότι ο φίλος μου και συμπατριώτης μου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, έβαλε καινούργιες ιδέες για τη φορολόγηση εκείνων των καλών, των οργανωμένων καλλιεργειών. Είμαι σίγουρος, βέβαιος ότι δεν το έκανε γι’ αυτό, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί και να έδωσε ιδέες στον κ. Στουρνάρα που δεν ξέρει από επαρχία, που δεν ξέρει από βοσκοτόπια. Πού να τα δει ο καψερός; Αυτά τα παιδιά του Κολλεγίου μπορεί καμιά φορά να έγραφαν έκθεση: "Πώς πέρασα την Κυριακή στον κήπο".

Ο βασικός, λοιπόν, φόρος του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή ο πρώτος φόρος που θα προσομοιάζει με το χαράτσι, θα επιβάλλεται από το πρώτο τετραγωνικό ανά ακίνητο σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα και μη ακίνητα, σε οικόπεδα και αγροτεμάχια. 

Η κλίμακα του κύριου φόρου για τα κτήρια και τα αγροτεμάχια έχει αρνητική προοδευτικότητα, επιβαρύνοντας αναλογικά περισσότερο τα ακίνητα σε περιοχές με μικρότερη τιμή ζώνης. 
Δεν προστατεύονται αυτοί που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η Συγκυβέρνηση με τους γαλάζιους και τους πράσινους κόκκους, όπως εκείνο το απορρυπαντικό που μου το θύμισε χθες η ψηφοφορία για το ξέπλυμα του σκανδάλου των υποβρυχίων  ESSEX, λέει, με μπλε και πράσινους κόκκους, ήταν το απορρυπαντικό που χρησιμοποιήθηκε χθες  αυτή, λοιπόν, η Συγκυβέρνηση με τους μπλε και πράσινους κόκκους εμπαίζει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, υποσχόμενη δήθεν εξαιρέσεις από το φόρο, ενώ στην πραγματικότητα οι εξαιρέσεις θα αφορούν ελάχιστους, αφού τα εισοδηματικά κριτήρια που θεσπίζει ως προϋπόθεση είναι απαγορευτικά. Οι 9.000 συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό για άγαμο και 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Επίσης, στο τελικό σχέδιο νόμου συνεχίζει να υπάρχει η εντελώς σουρεαλιστική και απαράδεκτη προϋπόθεση να μην έχει κανείς ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να δικαιούται την εξαίρεση ή την έκπτωση ως φτωχός ή ως ανήμπορος.

Φοροελαφρύνεται, όμως, σκανδαλωδώς η πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, αφού στην κλίμακα του συμπληρωματικού φόρου δεν περιλαμβάνεται η ανώτερη κλίμακα 2% του ΦΑΠ για περιουσίες άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα. 

Έτσι, κάτοχος ακίνητης περιουσίας 10 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει συμπληρωματικό φόρο 93.600 ευρώ, ενώ το 2013 πλήρωνε φόρο ακίνητης περιουσίας 144.400 ευρώ. Δηλαδή, με το νέο φόρο θα πληρώσει 50.000 ευρώ λιγότερα ή 35% λιγότερο.

Άρα, ευνοούνται οι έχοντες και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών "να πληρώσει και η Εκάλη" καταβαραθρώνονται στο πλαίσιο ενός επικοινωνιακού εκπυρσοκροτητή χωρίς νόημα.

Επιβαρύνονται, λοιπόν, σημαντικά οι μονοκατοικίες. Επιβαρύνονται σημαντικά οι μονοκατοικίες, αφού πέρα από το κτήριο, θα επιβάλλεται επιπλέον φόρος και στο οικόπεδο ή στο αγροτεμάχιο που βρίσκεται το ακίνητο. 
 Οι επιβαρύνσεις ιδιαίτερα στην επαρχία θα είναι υπέρογκες και η "γαλάζια ανταρσία" τι απέφερε; Φαντάζομαι ότι θα ρωτήσουν εκείνους που στο τέλος θα ψηφίσουν, ενώ έλεγαν ότι έκαναν μια πετυχημένη επανάσταση, συνομιλώντας με τον πραγματικό Υπουργό, τον κ. Καραβίτη. 
Εκλεγμένοι του λαού να συνομιλούν με τις ώρες με τον κ. Καραβίτη! Τον κ. Καραβίτη που πήρε με e-mail αυτό το νομοσχέδιο από δικηγορικό γραφείο, που δεν μάθαμε πόσο το πληρώσαμε. 
Δεν είναι προϊόν ούτε του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Καμία σχέση με αυτό. Πώς λέμε Νέα Δημοκρατία; Καμία σχέση. ΠΑΣΟΚ; Δεν νομίζω, φαντάζομαι πως όχι.

Ο νέος φόρος ακινήτων, λοιπόν, θα συσσωρεύσει νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος χωρίς καμία ανταποδοτικότητα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο φόρος ακίνητης περιουσίας ή περιουσίας εν γένει κατευθύνεται σε συγκεκριμένες ανταποδοτικές δαπάνες και κυρίως αποτελεί πόρο της αυτοδιοίκησης. 

Άρα, σήμερα έχουμε ένα φόρο αδιέξοδο και αναποτελεσματικό, ενδεικτικό της αναλγησίας των κυβερνώντων και της κλίσης της ζυγαριάς προς τη μια πλευρά για ακόμη μια φορά, δηλαδή υπέρ των ισχυρών, την ώρα που τα τελευταία χρόνια τείνουν να καταργήσουν την ισοπεδωμένη, την απαξιωμένη μεσαία τάξη και ασφαλώς την ανύπαρκτη πια και ανήμπορη εργατική τάξη, συναρτήσει της κατακρεούργησης των εργασιακών και συνταγματικών δικαιωμάτων που επετεύχθη χάρις στην άλλη, την πρώτη εντολή του δεκαλόγου, καθίστε στα τέσσερα.

Όλες αυτές, λοιπόν, οι σκανδαλώδεις διατάξεις συνιστούν αυτό το νομοσχέδιο που μας καλεί η Κυβέρνηση να ψηφίσουμε. Μέσα σ’ αυτό εμπεριέχονται και οι off shore εταιρείες, αλλά και η ευνοϊκή και προκλητική μεταχείριση που θα εξακολουθήσει η Κυβέρνηση να προσφέρει σε εκείνους τους φτωχούς Έλληνες, όχι στις ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά στα φυσικά πρόσωπα, στους εφοπλιστές. 

Προτείνετε, λοιπόν, φοροαπαλλαγές για τις εξωχώριες εταιρείες, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Ξέρετε, μάλλον θα έρθει, λέει, με εντολή Πρωθυπουργού. Είναι το κλισέ που ακούμε πολλές φορές. Μόνο για τον καιρό ακόμη δεν άκουσα ότι με εντολή Πρωθυπουργού θα έχουμε καλό καιρό σήμερα. Συνήθως βγαίνει μια ανακοίνωση, όπως βγήκε μετά τα "Λιαπέϊκα" χθες, εκείνα τα τραγικά επεισόδια, που λέει ότι με εντολή Πρωθυπουργού – διαβάστε σήμερα σε όλες τις εφημερίδες  θα ψηφίσουμε διάταξη για κάποιες τέτοιες πράξεις. 
Πώς τις είπε, κύριε Λοβέρδο, εσείς που είστε – δεν είναι μόνο ο κ. Προκόπης εδώ  νομικός σπουδαίος; Ποιος, αλήθεια, θα χαρακτηρίζει αυτές τις πράξεις;

Ποιο θα είναι το περιεχόμενο αυτής της ακραίας συμπεριφοράς, όπως λέει ο Πρωθυπουργός; 
Δηλαδή, εάν πιάσουν το γιο του Νικολόπουλου να αντιγράφει και ο Νικολόπουλος βάλει τον αδελφό του να απολύσουν την καθηγήτρια και απολύσουν την καθηγήτρια, θα του κόψετε τα προνόμια του Νικολόπουλου, κύριε Κακλαμάνη, όταν θα έρθει εδώ; Θα του τα κόψετε τα προνόμια;

Έτσι δεν είπε ο Πρωθυπουργός στον κ. Αθανασίου; Θα τη δούμε τη διάταξη. Θα του τα κόψετε τα προνόμια; Τότε θα έχουμε έναν Πρωθυπουργό από την ώρα που θα την ψηφίσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χωρίς προνόμια. Γιατί συνέβη αυτό. Δεν συνέβη μόνο αυτό εχθές με τον Μιχάλη τον Λιάπη, που προκάλεσε τη μήνη, την οργή του Πρωθυπουργού  – και δικαιολογημένα  αλλά μια καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών, είκοσι χρόνια εργαζόμενη, απελύθη, γιατί αντέγραφε ο γιος του Πρωθυπουργού. 

Αυτή είναι ακραία συμπεριφορά. Προκαλεί την κοινωνία αυτό; Δεν ξέρω, φαντάζομαι πως ναι. Και αν αυτό το λέτε λαϊκισμό, τότε να μην φέρετε τη διάταξη την άλλη. Εκτός εάν θα τη φέρετε για να ψαλιδίσετε τη γλώσσα κάποιου, γιατί μπορεί να θεωρείται ακραία η έκφραση για παράδειγμα του Νικολόπουλου ή από τα μέσα ενημέρωσης ή από το Βήμα αυτό και τότε να πρέπει να τιμωρηθεί, όπως κάναμε χθες κάνοντας καινούργια χορηγία στη Χρυσή Αυγή. 

Της κόβουμε, λέει, τη χρηματοδότηση γιατί είναι εγκληματική οργάνωση. Παρόλα αυτά, όμως, μια εγκληματική οργάνωση μπορεί να κινείται, να βρίσκεται εδώ, να είναι μέσα στη Βουλή. Παράταιρα πράγματα Θεέ μου!

Κλείνοντας, γιατί σας έφαγα πολύ χρόνο, θα αναφερθώ στους εφοπλιστές. Ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής με περισσό θράσος ισχυρίστηκε ότι οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από το Σύνταγμα και ότι με τη διάταξη για την καταβολή φόρου έως 140 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τους εφοπλιστές, που περιέχεται στο νομοσχέδιο, εξασφαλίζουμε ότι θα εισπράξουμε 500 εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια. 

Σώπα μωρέ. Άκου να δεις. 
Ο δήθεν φόρος που οι ίδιοι πρότειναν να πληρώνουν αντιστοιχεί σε περίπου 20 ευρώ την ημέρα ανά μονάδα πλοίου, ενώ εξαιρούνται τα πλοία χωρητικότητας μικρότερης των 500 κόμβων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αντίθετα με όλα αυτά η μνημονιακή Κυβέρνηση που λειτουργεί, δυστυχώς όπως η ίδια μας το λέει, όχι με βάση το πρόγραμμά της και τα πιστεύματά της, αλλά με βάση τις εντολές του επιτελείου της τρόικα χωρίς καμία διαπραγματευτική διάθεση ή ικανότητα, εξάντλησε τη σκληρότητά της στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και σοβαρή αναπηρία, αφού εξαιρούνται των φοροαπαλλαγών συνάνθρωποί μας που δεν έχουν 80% αναπηρία, αλλά 67%, παρόλο που πάσχουν από νοητική στέρηση, από Σύνδρομο Down και από άλλες βαριές αναπηρίες, από αυτισμό.

Αλήθεια, το κράτος που γέννησε τη δημοκρατία και τον πολιτισμό πώς μπορεί να προβαίνει στη νομοθέτηση νομοθετικών και ανθρωπίνων εκτρωμάτων που τοποθετούν τη χώρα αυτή και τους πολίτες της στο χαμηλότερο και πιο επαίσχυντο βάθρο του ευτελισμού του ανθρωπίνου γένους;

 Σας ευχαριστώ πολύ.»