ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Βαβαί, παπαί! Νύχτα ξεπούλησαν τον Αστέρα Βουλιαγμένης!


Μπορεί η χερσόνησος της Βουλιαγμένης με τις χρυσές ακτές της, αυτό το ανυπέρβλητο αριστούργημα της φύσης, να λάμπει σαν φωτεινό αστέρι στο ελληνικό και παγκόσμιο στερέωμα, τίποτα όμως δεν εμπόδισε τους ντόπιους τενεκέδες που "διαχειρίζονται" τις τύχες της Ελλάδας να την ξεπουλήσουν νύχτα αντί πινακίου φακής, παρέχοντας συγχρόνως την άδεια στους Τούρκους και Άραβες αγοραστές να τσιμεντοποιήσουν τον πανέμοφρο πευκόφυτο λόφο. 
Μεγάααλα πανηγύρια οι Τούρκοι διασώστες μας! 

Πρόκειται για ένα οικονομικό και οικολογικό έγκλημα, ισάξιο εσχάτης προδοσίας. Και πρόκειται για μια ξεκάθαρη ομολογία ότι σαν έθνος είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι να διαχειριστούμε τα απείρου κάλλους δώρα της Φύσης.

Ντροπή σας βρε νάνοι! Γεμίζει η ψυχή μου με αηδία και περιφρόνηση για όλο το άχρηστο, προδοτικό και σάπιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο που ξεπουλάει την ιερή τούτη γη.

Και σεις βρε απάτριδες Έλληνες δισεκατομμυριούχοι, που σταλίζετε τα δισεκατομμύριά σας στην Ελβετία και αλλού, δεν μπορέσατε βρε μισέλληνες να βρείτε 401 εκατομμύρια ευρώ για ν' αγοράσετε και ν' αξιοποιήσετε τον Αστέρα Βουλιαγμένης; 

Λυπάμαι, αλλά δεν αξίζετε ούτε το φτύσιμό μου... 
Παραφέρθηκα λεκτικά, ε;
Δεν είναι περίεργο που οι καθωσπρέπει ενοχλούνται σφόδρα από τα αγενή λόγια αλλά όχι από τις εγκληματικές πράξεις; Είναι οι υποκριτές που διυλίζουν τον κώνωπα του απρεπούς λόγου ενώ καταπίνουν την κάμηλο των ειδεχθών εγκλημάτων λευκού κολάρου...


«Την αντίθεσή τους στην πώληση της χερσονήσου της Βουλιαγμένης εκφράζει η "Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της" που συστάθηκε πρόσφατα. 
(...)
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που εκποιούνται ταυτόχρονα και στην ίδια περιοχή προστατευόμενοι αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά οικοσυστήματα και τεράστιες παραλιακές εκτάσεις.

 Εκτός όμως από το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ιστορικό και κοινωνικό έγκλημα που σχεδιάζεται οι πολίτες θα αποκλεισθούν από την περιοχή, διότι οι επενδυτές θα επιτρέπουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματος φυσικά) την πρόσβαση και στα δάση και στους αρχαιολογικούς χώρους και στη θάλασσα».

Η Πρωτοβουλία, απευθυνόμενη στους πολίτες της Αττικής, συμπληρώνει: "Είναι σίγουρο ότι αν το έγκλημα αυτό περάσει, η ίδια τύχη περιμένει και τις υπόλοιπες ακτές και γενικά τη δημόσια περιουσία της χώρας μας. Για το λόγο αυτό η Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης καλεί πρωτίστως το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις και τις συλλογικότητες και τους πολίτες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς και τους φορείς και τους πολίτες όλου του παραλιακού μετώπου και του λεκανοπεδίου να συμπράξουμε σε Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα με στόχο όχι μόνο το σταμάτημα της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, αλλά γενικότερα για την αποτροπή εκποίησης της δημόσιας περιουσίας".»

Την ανακοίνωση υπογράφουν:
ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΓ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ