ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικα σπαραξικάρδια ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα του Κάρολου Παπούλια

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και πέεερα βρέχει μας εύχεται και φέτος ο καλοβολεμένος "ψυχοπονιάρης" Πρόεδρος της "Δημοκρατίας", Κάρολος Παπούλιας.  (Από πού πέρασε η δημοκρατία και δεν την είδα;)

Ανέξοδες οι υποκριτικές ευχές του, που επαναλαμβάνονται παπαγαλιστί χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει...
Όσο για μας, στο ίδιο δραματικό έργο θλιβεροί παίκτες κι αποχαυνωμένοι θεατές, στα ίδια παχιά λόγια ευνουχισμένοι ακροατές και στο μηδέν ξαναγυρνάμε κακομοίρηδες, όπως και χθες, όπως προχθές κι αντιπροχθές, αναστενάζοντας "κάθε πέρυσι και καλύτερα"...

Τα χρόνια που φύγαν, ελπίδες μας πήρανε...
Κι εμείς μοιραίοι κι άβουλοι, ρωτάμε: Άραγε ποια κακιά "δημοκρατική" μοίρα μας μοίρανε;

Όπως θα δείτε στη συνέχεια, στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα του Κάρολου Παπούλια από το 2005 μέχρι σήμερα, έχει πέσει μπόλικο copy-paste, πολλή υποκρισία και φανερώνουν πόσο ανίδεος ήταν για τη φούσκα της δανεικής ευημερίας που ζούσαμε και που θα έσκαγε πέντε χρόνια αφότου ανέβηκε στον προεδρικό θρόνο ως άλλος Βούδας.
Κι ενώ σε όλο αυτό το διάστημα οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι ή πάμφτωχοι, ο ίδιος πλούτισε κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και συνεχίζει να μας εμπαίζει ότι δήθεν η σκέψη του είναι με τους απελπισμένους.
Τρώγεται η σκέψη, κύριε Παπούλια;

31/12/2013: «Ελληνίδες και Έλληνες, 
Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά σκληρή για πολλούς συμπολίτες μας. Εύχομαι και ελπίζω, η αλλαγή του χρόνου να σηματοδοτεί αλλαγή εποχής – να ήταν αυτή η τελευταία χρονιά ύφεσης και τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία. 
(...) 
Η σκέψη μου είναι σε όλους εκείνους που δεν μετέχουν στη γιορτή γιατί υποφέρουν από φτώχεια και απελπισία. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα από τη στήριξη των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων. 

Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας να ζουν δίπλα μας παιδιά που πεινάνε και ηλικιωμένοι που κρυώνουν. Η ανισότητα κατανομής των βαρών πρέπει να ανατραπεί. 
Δεν μπορεί μισθωτοί και συνταξιούχοι να έχουν το μεγαλύτερο βάρος των φορολογικών εσόδων. 
Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για τη συνέχισή της.
(...) 
Ελπίζω μαζί σας ότι το 2014 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την ελληνική κοινωνία. 
Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

********

31/12/2012: «Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά σκληρή για την πατρίδα μας. 

Συνεχίστηκε η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολλών, η ανεργία έφτασε σε εφιαλτικά ύψη, και ειδικά για τη νέα γενιά σε ακόμη μεγαλύτερα. 
Η παρατεταμένη και εντεινόμενη λιτότητα οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε οριακό σημείο.
 (...)
Υπάρχουν, επίσης, πολλά που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις.
Ένα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι να συμφωνήσουμε ότι η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής.

Η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα.

Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου.

Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής θα γίνει μονόδρομος εφόσον δεν υπάρξει προοπτική βελτίωσης των συνθηκών ζωής και στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη.
(...)
Εύχομαι και πιστεύω ότι το 2013 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την πατρίδα μας. Επίσης δύσκολη, αλλά καλύτερη.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

*********

31/12/2011: «Ελληνίδες και Έλληνες, 
Οι φετινές γιορτές είναι σκληρές για πολλούς συμπολίτες μας που βιώνουν άδικα τις συνέπειες της κρίσης. 
Εκείνο που έχει αξία είναι να δεσμευθούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στη διαμόρφωση της κοινής μας μοίρας ότι θα κάνουμε το καλύτερο για τους πολλούς και θα το κάνουμε γρήγορα.
 (...)
 Με το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου έγινε ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο. 
 (...) 
Το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά. 
Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο. Λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας.

Δυστυχώς, στην ευρωζώνη κυριαρχεί η αντίληψη ότι η περιοριστική πολιτική είναι η απάντηση στην κρίση. Δεν πιστεύω ότι η ισορροπία των αριθμών φέρνει την ευτυχία των λαών. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση. 
(...) 
Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

*********

31/12/2010: «Αγαπητοί συμπολίτες, 
Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών.

Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ. 

Συμμερίζομαι την αγωνία των συμπολιτών μας που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια. Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. 
Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας. 
(...) 
Αγαπητοί συμπολίτες, 
Η σκέψη μου είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από ανέχεια. Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο. 
(...) 
Εκφράζω ολόψυχα την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά.» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

********

31/12/2009:
 «Φίλες και Φίλοι, 
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάποιοι από εμάς αναζητούμε τη ευφορία της γιορτής στην υλική της υπόσταση. Νομίζω πως μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση μπορεί να έρθει, αν στραφούμε στην προσφορά. Καθένας από μας έχει κάτι να δώσει στον συνάνθρωπό του που υποφέρει από αρρώστια, από φτώχεια, από μοναξιά, από αποκλεισμό, από έλλειψη προοπτικής και ελπίδας.

Η σκέψη μου είναι πρώτα στους αδύναμους, στους ανυπεράσπιστους και στους αδικημένους. Τους μεταφέρω την αγωνία μου για όλα όσα η Πολιτεία τους οφείλει και τη λύπη μου για όλα εκείνα που έχουν στερηθεί.

Η σκέψη μου είναι επίσης στους νέους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο ανταγωνιστικό, όλο και πιο σκληρό, όλο και περισσότερο γυμνό από ανθρωπιστικές αξίες και οράματα. 

Φίλες και φίλοι, 
(...) 
Έχω πλήρη βεβαιότητα για τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού λαού και για τη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δυσκολίες. 

Αποτελεί πια κοινή συνείδηση ότι ήρθε η ώρα αποφασιστικών αλλαγών στη λειτουργία του ελληνικού κράτους και σε συλλογικές νοοτροπίες και αντιλήψεις. 
Στην ιστορία του ο ελληνισμός έχει δείξει ότι τα καταφέρνει στα μεγάλα περισσότερο από ό,τι στα μικρά. Στις μέρες μας κρίνονται τα μεγάλα. 

Και έχω την αισιοδοξία ότι το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τους πολλούς. 
Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

********

31/12/2008: «Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε μια χρονιά ορόσημο, όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Μια χρονιά δύσκολη που εκδηλώθηκαν κλυδωνισμοί πρωτοφανούς έντασης στην παγκόσμια οικονομία.
(...)
Η χρονιά που φεύγει κατέδειξε ότι πλέον δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά σε μια σειρά από παθογένειες, δυσλειτουργίες ενός πολιτισμικού πρότυπου, η "πτώχευση" του οποίου είναι πλέον κοινώς παραδεκτή. Σ’ αυτή τη βεβαρημένη συγκυρία ο "απόηχος" του 2008 κάθε άλλο παρά μας εφησυχάζει. Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.

Ας ακούσουμε λοιπόν την κραυγή αγωνίας όλων αυτών που ζουν στο περιθώριο, όλων αυτών που ζουν με την ανασφάλεια για το αύριο: Των άνεργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των φτωχών, αυτών που βιώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές. 

Αλλά και των επαγγελματιών και όλων των εργαζομένων που αισθάνονται την ανασφάλεια καθώς οι προσδοκίες τους από τον χρόνο που φεύγει δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους νέους, ακούγοντας με ευαισθησία και τη δική τους φωνή. Ας συναισθανθούμε το φόβο για το μέλλον τους, μέσα σε έναν άδικο κόσμο που εμείς τους κληροδοτούμε.
(...)
Αγαπητοί μου συμπολίτες, 
(...) 
Τις γιορτινές αυτές μέρες η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι κοντά σε κάθε αδύναμο, σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, που στερείται, που διεκδικεί κάτι περισσότερο από την Πολιτεία ή που έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια μετά από πολλές διαψεύσεις. 

Είμαι βέβαιος ότι η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με γενναίες αποφάσεις, εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ειλικρινή διάλογο και όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και προκοπή. 
Εύχομαι σε όλους, υγεία και προσωπική ευτυχία. (...)» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

********

31/12/2007: «Εύχομαι σε όλους να είναι ευτυχισμένο και ειρηνικό το Nέο Έτος. 
Τέτοιες μέρες η σκέψη μας είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από φτώχεια. Που έχουν χάσει την ελπίδα τους και την πίστη τους σε καλύτερες μέρες. 
Τους οφείλουμε αλληλεγγύη, φροντίδα και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη. 
Οι γιορτές δεν πρέπει να είναι μόνο μέρες κατανάλωσης. Ας είναι και μέρες περισυλλογής. 

Ας κοιτάξει καθένας από εμάς δίπλα και γύρω του, ας στρέψει το βλέμμα του στα παιδιά που κάνουν μεροκάματο, στους ανέργους, στους γέροντες που δεν τα βγάζουν πέρα, στους μετανάστες που προσπαθούν να ενταχθούν σε μια νέα πατρίδα. 

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει πραγματικά όταν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και εκρηκτικές αντιθέσεις. 

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να προοδεύσει εάν δεν υπάρχουν υπερατομικές αξίες και ιδανικά, εάν οι προσδοκίες για το προσωπικό μέλλον δεν ταυτίζονται με τα όνειρα για το αύριο ολόκληρου του κόσμου. 
(...) 
Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

********

31/12/2006: «Ελληνίδες, Έλληνες, 
Σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε μια μέρα γιορτής, απολογισμού και σχεδιασμού για τη χρονιά που έρχεται. 
Σήμερα σε κάποια σπίτια, ελπίζω στα περισσότερα, επικρατεί η χαρά για την αλλαγή του χρόνου. 
Η σκέψη μου στρέφεται όμως κυρίως σ’ αυτά τα σπίτια, όπου κυριαρχεί η περισυλλογή, γιατί τα προβλήματα δεν αφήνουν χώρο για τη γιορτή. 

Πιστεύω ότι για τη χώρα μας, που έχει κατορθώσει μετά από πολύ δύσκολες περιόδους να εμπεδώσει μια σταθερή δημοκρατία, κάθε χρονιά θα είναι, και πρέπει να είναι, καλύτερη από την προηγούμενη. 

Και αυτό θα συμβαίνει, αν όλοι εμείς, πολίτες και πολιτικοί, χωρίς να φοβόμαστε τις όποιες διαφορετικές μας απόψεις, στοιχείο απαραίτητο της δημοκρατίας, εστιάζουμε την προσοχή μας στην πρόοδο του συνόλου. 

Αν επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, εκείνοι που στερούνται, όσοι ακούν εμάς τους πολιτικούς να μιλάμε για ευημερία και αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει. 

Τέτοιες μέρες, η μοναξιά και η φυσική ή οικονομική αδυναμία, όταν υπάρχουν, γίνονται πραγματικά αφόρητες. 

Όσοι από εμάς έχουμε την πολυτέλεια να χαρούμε τις γιορτινές αυτές μέρες, έχουμε και το καθήκον να κοιτάξουμε πλάι μας. 

Να δούμε αν στη διπλανή μας πόρτα ζει ένας άνθρωπος ανήμπορος, αν μια οικογένεια υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια, αν ένα παιδί δεν πήρε το δώρο του, αν ένας γέροντας δεν δέχτηκε ευχές από κανέναν, αν κάποιος πενθεί μία απώλεια, αν νοσταλγεί τους δικούς του ανθρώπους που είναι μακριά. 

Και έχουμε όλοι ανάγκη την ελπίδα γιατί, αν πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν θα υπάρξει. 
(...) 
Εύχομαι σε όλους να είναι το 2007 μία χρονιά προόδου, ειρηνική και δίκαιη.» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

********

31/12/2005: «Ελληνίδες, Έλληνες, 
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γίνεται ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει και ο σχεδιασμός για τη χρονιά που έρχεται. Μετράμε λάθη, καλές και κακές στιγμές, κοιτάζουμε μπροστά και βάζουμε στόχους. 

Η δική μου σκέψη στρέφεται πρώτα απ’ όλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 
Σ’ εκείνους που δοκιμάζονται από προβλήματα υγείας, σε όσους βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους, σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν τους αφήνουν να χαρούν τη γιορτή. 

Η σκέψη μου είναι στους αδύναμους. Στους συνταξιούχους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, στους γέροντες που έμειναν μόνοι, σε όσους μοχθούν καθημερινά και απελπίζονται, στους μετανάστες που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή μακριά από την πατρίδα τους, στους ασθενείς, στους αποκλεισμένους.
(...) 
Έχω την προσδοκία ότι το 2006 θα είναι ένα έτος δημιουργικό. Έτος προόδου και ανάπτυξης, με συνεχείς προσπάθειες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών. 
(...)
Κατανοώ και συμμερίζομαι τις αγωνίες του ελληνικού λαού και είμαι βέβαιος ότι η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με γενναίες αποφάσεις, εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ειλικρινή διάλογο και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, που είναι η ουσία του πολιτισμού μας. 
Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι χρονιά ομοψυχίας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Εύχομαι σε όλους υγεία και προσωπική ευτυχία. 
Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.» 
(Ολόκληρο το μήνυμα εδώ.)

Αυτός είσθε, κύριε Παπούλια! Ένας ευχολόγος του ΤΙΠΟΤΑ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχετε, κι ας μη μας αγαπάτε...