ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Χαράτσι μεταλλαγμένο προς το χειρότερο ο νέος φόρος ακινήτων!

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΓΓΛΕΖΗ (ΣΥΡΙΖΑ), Βουλή, 20-12-2013:

«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Παραμονές Χριστουγέννων φέρνετε προς ψήφιση ένα ακόμα φορολογικό νομοσχέδιο, ένα από τα άπειρα που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, αφού η φορολογική νομοθεσία αλλάζει στη χώρα μας τόσο συχνά που πιστεύω ότι όλοι οι φοροτεχνικοί πρέπει να υποφέρουν από ίλιγγο. Και βέβαια πάντοτε αλλάζει προς το χειρότερο για τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα.

Φέρνετε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θέλετε να μονιμοποιήσετε το άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι, ένα φόρο που επί τρία χρόνια κοροϊδεύατε τον ελληνικό λαό ότι είναι κάτι έκτακτο που το εφαρμόζατε για δημοσιονομικούς λόγους.

Σήμερα, όμως, που όπως ισχυρίζεστε η χώρα έχει δημοσιονομικό πλεόνασμα, όχι μόνο δεν τον καταργείτε, αλλά τον μετατρέπετε σε έναν μόνιμο φόρο στην πρώτη κατοικία, στη βασική ανάγκη επιβίωσης κάθε ανθρώπου. 

Πολύ περισσότερο τον επεκτείνετε και φορολογείτε και τις αυλές των σπιτιών και τα χωράφια των φτωχοποιημένων από τις δικές σας πολιτικές αγροτών. 
Γιατί δεν φορολογείτε και τον αέρα που αναπνέουμε;

Ο νέος φόρος για τα ακίνητα είναι το χαράτσι μεταλλαγμένο και μάλιστα προς το χειρότερο. 
Είναι ένας φόρος που παραβιάζει την συνταγματική αρχή που λέει ότι κάθε έννοια συμβολής στα δημόσια οικονομικά πρέπει να είναι ανάλογη με τη φοροδοτική ικανότητα του πολίτη. 

Ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα επιβάλλεται εξίσου στους ιδιοκτήτες όμοιων κατοικιών ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα.

Δηλαδή, δύο διαμερίσματα ίσων τετραγωνικών μέτρων στην ίδια πολυκατοικία, στον ίδιο όροφο, πληρώνουν τον ίδιο φόρο ανεξάρτητα αν ο ιδιοκτήτης του ενός έχει εισόδημα 20.000 ευρώ και του άλλου 100.000 ευρώ. 

Λέτε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του μέτρου, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε αποφανθεί για το έκτακτο τέλος που αντιμετώπιζε άμεσες δημοσιονομικές ανάγκες του κράτους, όχι για ένα μόνιμο φόρο που θα ισχύει εσαεί ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ελληνικού δημοσίου.

Ισχυρίζεστε ότι απαλλάσσονται του φόρου οι οικονομικά αδύναμοι. Στην ουσία δεν φοροαπαλλάσσεται κανείς. Ακόμη και ένας άνεργος που έχει στην κατοχή του ένα μικρό ή μεγάλο διαμέρισμα και ένα μικρό αυτοκίνητο υπερβαίνει το τεκμαρτό εισόδημα των 9.000 ευρώ και έτσι φορολογείται. 

Φυσικά, το αν θα πληρώσει το φόρο είναι μάλλον αβέβαιο. Το πιο πιθανό είναι να συσσωρευθεί και αυτός με τα υπόλοιπα χρέη του προς το δημόσιο, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που προωθείτε στο τέλος να χάσει τα σπίτι του.

Με το παρόν νομοσχέδιο επιβάλλεται φόρος στην ακίνητη περιουσία όχι στο σύνολό της, αλλά σε κάθε ακίνητο χωριστά, χωρίς να έχετε φροντίσει να υπάρχουν θεσμικές υποδομές που πρέπει να έχει η κάθε ευνομούμενη πολιτεία, όπως το περιουσιολόγιο, το κτηματολόγιο, ο καθορισμός των χρήσεων γης. 

Φυσικά, με την παγιωμένη πια τακτική σας και τη δεδομένη ταξική κατεύθυνση που έχει κάθε νομοσχέδιο που καταθέτετε, φοροελαφρύνσεις υπάρχουν, αλλά αφορούν όπως πάντα τους κατέχοντες πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία για τους οποίους ο φόρος μειώνεται αισθητά.

Παραμονές Χριστουγέννων, λοιπόν, και ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο επίκαιρη η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς, ξέρετε, αυτή με τον Σκρουτζ και τα πνεύματα των Χριστουγέννων που τον επισκέπτονταν στον ύπνο του.

Σε τι διαφέρει αλήθεια, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η Ελλάδα του 2013 από το Λονδίνο της εποχής του Ντίκενς; Ο λαός είναι φτωχοποιημένος, προσπαθεί να ζεσταθεί με κάρβουνα στο μαγκάλι, οι άστεγοι γίνονται όλο και περισσότεροι, όπως και αυτοί που ψάχνουν στα σκουπίδια για να τραφούν, η εργοδοτική ασυδοσία γίνεται όλο και πιο σκληρή, τα εργασιακά δικαιώματα είναι ανύπαρκτα. 

Τα Χριστούγεννα του παρελθόντος είναι ένα ξεχασμένο όνειρο, τότε που υπήρχε σπίτι που ήταν ζεστό και το τραπέζι ήταν γεμάτο, που ο Άη Βασίλης ερχόταν σε όλα τα παιδιά. Ο Άη Βασίλης φέτος δεν θα επισκεφθεί πολλά παιδιά γιατί μας τελείωσε και αυτός μαζί με το χριστουγεννιάτικο δώρο από τη σύνταξη του παππού.

Για κάποιους, όμως, φροντίσατε να τους επισκεφτεί ο γενναιόδωρος άγιος. Για κάποιους υπάρχει πρωτοχρονιάτικος μποναμάς. Πρόκειται για τους ευνοούμενούς σας μεγαλοκαναλάρχες για τους οποίους μετατίθεται για άλλον έναν χρόνο η έναρξη ισχύος της διάταξης για την επιβολή ειδικού φόρου στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, το πνεύμα των Χριστουγέννων του μέλλοντος βρίσκεται στη θέληση του λαού να αλλάξει τη μοίρα που του επιβάλατε με τη μνημονιακή σας πολιτική και τις επιταγές της τρόικας. 

Η ανάσταση του λαού έρχεται πολύ σύντομα με την Κυβέρνηση της Αριστεράς, με την κατάργηση του μνημονίου και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, τότε που τα Χριστούγεννα δεν θα είναι μόνο για τον Σκρουτζ, αλλά για όλο το λαό. 
Καλή Ανάσταση, λοιπόν!»