ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Ν' αγιάσουν αυτοί που κλέβουν το "θείο βρέφος"


Βεντέτα ή χόμπι η νέα απαγωγή του ειδώλου του "θείου βρέφους" από τη φάτνη που έχει στηθεί έξω από το Ολύμπιον, στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;

Το είδωλο του "θείου βρέφους" είχε, λέει, απομακρυνθεί ξανά από τη φάτνη στις 18 Δεκεμβρίου, πολύ πιθανόν από τους ίδιους, αλλά αντικαταστάθηκε με καινούργιο "θείο βρέφος" με πρωτοβουλία της ευσεβούς ΔΕΘ-Helexpo, η οποία έχει αναλάβει το στολισμό στο κέντρο της πόλης.

Εάν οι απαγωγείς δεν είναι απλοί πλακατζήδες, αλλά το έκαναν συνειδητά επειδή η απεικόνιση του Χριστού με κούκλα είναι ύβρις και ασέβεια, τότε οφείλω να τους συγχαρώ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι απαγωγείς να είναι Μουσουλμάνοι οι οποίοι προσβάλλονται με τη χριστιανική ειδωλολατρία, αφού σέβονται το Χριστό πολύ περισσότερο ως προφήτη απ' ό,τι τον σέβονται οι Ορθόδοξοι ως Θεό. Οι τελευταίοι μάλιστα δεν διστάζουν να τον βλασφημούν χυδαία όποτε τους τη δώσει.

Ας θυμηθούμε όμως τη δεύτερη από τις 10 Εντολές:

«Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης.
Ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσης αυτοίς.  
Εγώ γαρ ειμί κύριος ο θεός σου, θεός ζηλωτής αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσιν με.» (Έξοδος 20: 4-5)

Σαφής, σαφέστατη η εντολή που δεν επιδέχεται παρερμηνείες.

Τι είπατε κύριοι "Ορθόδοξοι"; Ότι εσείς ακολουθείτε την Καινή Διαθήκη και όχι την Παλαιά;
Σωπάτε, καλέ! 
Μήπως και η επίκληση του Θεού του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ στις Ορθόδοξες ακολουθίες ανάγεται στην Καινή Διαθήκη;

Απόσπασμα από τη νεκρώσιμη ακολουθία: 

«Τῶν ἁγίων ἐνδόξων προπατόρων Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ,  [...] ἐν σκηναῖς δικαίων τάξαι, ἐν κόλποις Ἀβραάμ ἀναπαύσαι, καὶ μετὰ ἁγίων συναριθμήσαι, ἡμᾶς δὲ ἐλεήσαι ὡς ἀγαθός καὶ φιλάνθρωπος.»

Απόσπασμα από την ακολουθία γάμου:

«Καί οὓς ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος μή χωριζέτω· ὁ τὸν θεράποντά σου Ἀβραὰμ εὐλογήσας, καὶ διανοίξας τὴν μήτραν Σάῤῥας, καὶ πατέρα πλήθους ἐθνῶν ποιήσας· (...) »

Απόσπασμα από τον Αφορκισμό Γ' του βαπτίσματος:
«Τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν. Κύριε Σαβαώθ, ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ, ὁ ἰώμενος πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν, ἐπίβλεψον ἐπὶ τὸν δοῦλον (δούλην) σου, ἐκζήτησον, ἐξερεύνησον, καὶ ἀπέλασον ἀπ’ αὐτοῦ (αὐτῆς) πάντα τὰ ἐνεργήματα τοῦ Διαβόλου.(...)» 

Υποκριτές! Επικαλείστε το Θεό του Ισραήλ, ενώ ο αληθινός Θεός είναι Θεός όλων των λαών και δημιουργημάτων, που εν πάση περιπτώσει είναι Ένας, ενώ συγχρόνως επικαλείστε και προσκυνάτε Αγία Τριάδα και τετράδα (με την Παναγία) και χιλιάδες υποτιθέμενους αγίους, εικόνες και λείψανα.

Πρόκειται για την απόλυτη θρησκευτική σχιζοφρένεια! 

Έχετε φτιάξει έναν βλάσφημο ειδωλολατρικό αχταρμά που σοκάρει τον ειλικρινή αναζητητή της Αλήθειας και τον ονομάσατε "Ορθοδοξία", επισκιάζοντας το ζωντανό πνευματικό και πανανθρώπινο αδογμάτιστο μήνυμα του Χριστού! 

Από εδώ και από την πατροπαράδοτη διχόνοια των Ελλήνων πηγάζει η συμφορά του ελληνικού έθνους...