ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Ηλίας Κασιδιάρης: Έχετε γίνει κυβέρνηση-ανδρείκελο εργολάβων, καναλαρχών και τραπεζιτών


ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, Βουλή, 21/12/2013: «Θα ξεκινήσω και σήμερα την ομιλία μου καταγγέλλοντας τη μεγάλη εκτροπή την οποία βιώνουμε, διότι συνεχίζει να νομοθετεί η παράνομη Βουλή των διακοσίων ενενήντα επτά.

Και σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα για ποιο λόγο έχει στηθεί αυτή η σκευωρία, για ποιο λόγο συνεχίζει να νομοθετεί αυτή η παράνομη Βουλή. Διότι τα κόμματα της χούντας του μνημονίου φυλλορροούν, κυριολεκτικά διαλύονται. Έχουν απομείνει εκατόν πενήντα δύο Βουλευτές να στηρίζουν αυτήν την παράνομη Κυβέρνηση και τι καλύτερο για εσάς να βάζετε Βουλευτές στη φυλακή και να τους στερείτε παράνομα το δικαίωμα της ψήφου. 

Στερείτε παράνομα το δικαίωμα της ψήφου από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ένα γεγονός άθλιο για το οποίο, δυστυχώς, δεν μιλάει καμία πτέρυγα της Βουλής και αυτό αποδεικνύει πόσο αφοσιωμένοι είστε στο πολίτευμα και στη Δημοκρατία.

Έχετε ένα στόχο: Να περνάτε τα παράνομα αιματηρά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού γιατί σήμερα με αυτήν την παράνομη σύνθεση της Βουλής χρειάζονται εκατόν σαράντα εννέα Βουλευτές αντί για εκατόν πενήντα έναν, που πολύ σύντομα βεβαίως – μην είστε αισιόδοξοι – δεν θα είστε ούτε εκατόν πενήντα ένας και θα έχετε πέσει. 

Έχετε χάσει τη δεδηλωμένη. Κυρίως, όμως, έχετε χάσει απολύτως την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Στην ελληνική κοινωνία είστε ένα τίποτα.

Η Νέα Δημοκρατία σε λίγο δεν θα έχει καν διψήφια ποσοστά, το δε ΠΑΣΟΚ δεν θα εκπροσωπείται σε καμία περίπτωση στην επόμενη Βουλή, ακόμα κι αν γίνουν αύριο εκλογές. Επομένως, καταγγέλλω και πάλι την παράνομη Βουλή των διακοσίων ενενήντα επτά που έχει στερήσει το δικαίωμα της ψήφου –ένα αναφαίρετο δικαίωμα, κατοχυρωμένο με βάση τη λαϊκή κυριαρχία και τη λαϊκή βούληση – από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και από δύο ακόμα Βουλευτές μας. Σας καταγγέλλω! Είστε παράνομοι! Έχετε καταλύσει το Σύνταγμα!

Μιας και ομιλώ για κατάλυση Συντάγματος, πριν περάσω στην αθλιότητα των πλειστηριασμών, θέλω να αναφερθώ σε κάποια λόγια που είπε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο ραδιοφωνικό σταθμό |"Real" και τα έχω απομαγνητοφωνήσει, ούτως ώστε να μην έρχεται πάλι στην Αίθουσα και λέει ψέματα και με διαψεύδει με ανοησίες. 

Τον ρώτησε, λοιπόν, η δημοσιογράφος Μακρή, αν υπάρχει σκέψη να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. "Υπάρχει" – ρωτά – "ακόμα αυτή η σκέψη στην Κυβέρνηση;" 
Και απαντάει ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας: "Αυτές είναι αποφάσεις που θα τις πάρει ο Πρωθυπουργός και κατά τη γνώμη μου, έχει στα χέρια του πολλές νομικές δυνατότητες." 
Αίσχος και ντροπή!

Το Σύνταγμα των Ελλήνων στο οποίο έχετε ορκιστεί και το οποίο έχετε ορκιστεί να υπηρετείτε δεν προβλέπει να τεθεί εκτός νόμου κανένα κόμμα κι έρχεται εδώ ο Εκπρόσωπος της χούντας του μνημονίου και λέει ότι αυτό μπορεί να το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός. 

Έχουμε ξεκάθαρη παραδοχή ότι έχετε στόχο να καταλύσετε το Σύνταγμα για μία ακόμη φορά. Μόνοι σας τα λέτε. Μόνοι σας ομολογείτε την εσχάτη προδοσία την οποία διαπράττετε.

Βεβαίως, μπορεί να πει κανείς ότι ο άνθρωπος έχει παρανοήσει, γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Κανένας Σαμαράς δεν μπορεί να υπερβεί το Σύνταγμα και να θέτει εκτός νόμου κόμματα, εκτός αν νομίζει ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ότι βρίσκεται σε άλλη εποχή ή σε άλλη χώρα. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.

Ξεχάστε αυτές τις εκτροπές. Να τις ξεχάσετε για έναν απλούστατο λόγο: Διότι πέφτετε, διότι δεν έχετε καμία δύναμη, διότι οι ίδιοι οι Βουλευτές σας, σας εγκαταλείπουν υπό το βάρος της λαϊκής οργής και πολύ σύντομα θα είστε παρελθόν από την πολιτική ζωή αυτής της χώρας. 
Και οι ένοχοι για την κατάλυση του Συντάγματος, γι’ αυτήν την άθλια σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής, ασφαλώς και θα λογοδοτήσουν. 

Έχετε διαπράξει πολύ μεγάλα αδικήματα, πολύ σοβαρά κακουργήματα, έχετε καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών, έχετε διαπράξει αυτό που ορίζει το 134 του Ποινικού Κώδικα ως εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

Θα έρθω τώρα σε ένα άλλο ζήτημα, θα έρθω σε κάποια ντοκουμέντα εδώ από τις τροπολογίες, τα σχέδια νόμου και τις αιτιολογικές εκθέσεις που μόλις χθες κατέθεσε ο Υπουργός των Οικονομικών και φέρουν την υπογραφή του, μέσω των οποίων θα αποδείξω ξεκάθαρα ότι εκτός από μνημονιακή χούντα είστε και μία χούντα απατεώνων. 

Και γιατί είστε απατεώνες; Διότι την ίδια μέρα φέρατε δύο διαφορετικά έγγραφα. Διαβάζω από εκεί που λέτε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση αυτής της χώρας.

Στην αιτιολογική έκθεση, λοιπόν, για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ξεκινάτε και λέτε: 
"Η σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αποτυπώνεται στην ήδη βελτιωμένη επίδοση των βασικών μακροοικονομικών δεικτών του έτους 2013. 
Η σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος σηματοδοτεί σταδιακή ανάκτηση των προσδοκιών των επενδυτών".

Πάμε πολύ καλά κι επειδή πάμε πολύ καλά, θα τα αρπάξουμε από όλο τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το σκεπτικό αυτής της αιτιολογικής έκθεσης. Εδώ, λοιπόν, λέτε ότι πάμε καλά. 

Φέρνετε μετά μία τροπολογία για να δικαιολογήσετε το γεγονός ότι δεν πρέπει να τα πάρετε από τους νταβατζήδες, αλλά πρέπει να χαρίσετε κι άλλα εκατομμύρια στους νταβατζήδες και τους καναλάρχες. 

Και πώς ξεκινάει – με την υπογραφή του ίδιου Υπουργού – η άλλη αιτιολογική έκθεση; 
"Η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων. Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος"  – δηλαδή να πάρετε τα λεφτά – "δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα, επιτείνονται διαρκώς".

Τι γίνεται, κύριε Υφυπουργέ, που είστε εδώ παρών, αφού ο κ. Στουρνάρας προηγουμένως κοιμόταν και αποχώρησε εν συνεχεία; 
Σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ή δυσμενής οικονομική συγκυρία; 
Τι από τα δύο έχουμε; 

Διότι αυτά εδώ πέρα είναι ενυπόγραφα από τον Υπουργό των Οικονομικών. Απαντήστε μου σας παρακαλώ πολύ τι από τα δύο ισχύει. Πάμε καλά, επομένως έχουμε τη δυνατότητα να τα αρπάξουμε από τον ελληνικό λαό, ή δεν πάμε καλά, γι’ αυτό τα χαρίζουμε στους νταβατζήδες των καναλιών;

Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κατάπτυστη τροπολογία που χαρίζει εκατομμύρια στα κανάλια, στους νταβατζήδες της δημόσιας ζωής μας, στους εργολάβους που μέσω άλλου νομοσχεδίου τους χαρίζετε κι άλλα εκατομμύρια από τα δημόσια έργα, υπογράφεται  – κι αποκτά μεγαλύτερο κύρος – από τον Υπουργό Επικρατείας Σταμάτη, δεξί χέρι του Σαμαρά. 

Αυτή είναι η Κυβέρνησή σας, μία χούντα που τα παίρνει από τον ελληνικό λαό για να τα χαρίζει στους νταβατζήδες και κοροϊδεύει με άθλιο τρόπο τους Έλληνες πολίτες. 

Σε μία μόνο ημέρα, σε δύο μόνο αιτιολογικές εκθέσεις, παρουσιάσατε δύο διαφορετικές μαγικές εικόνες για την ελληνική οικονομία.

Αίσχος και ντροπή και τίποτε άλλο! Αναμένω απάντησή σας. Εάν υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία, παρακαλώ εξηγήστε μου για ποιο λόγο παρουσιάζεται αυτή εδώ η τερατώδης αντίφαση.

Πάω στους πλειστηριασμούς. Εδώ έχει γίνει μια παρανόηση. Δεν κλέβετε μόνο την πρώτη κατοικία από Έλληνες πολίτες, κλέβετε και καταστήματα τα οποία ενοικιάζουν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι από αυτά τα 300 ευρώ του ενοικίου μπορεί να ζουν, μπορεί μια οικογένεια να ζει με αυτά τα 300 - 400 ευρώ. Το βάζουμε στην άκρη. 

Κλέβετε δεύτερη κατοικία και βεβαίως κλέβετε και την πρώτη κατοικία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες είναι πλέον φτωχές, είναι πλέον φτωχοποιημένες, ανήκουν σε αυτήν την μοιραία κατάσταση, την οποία έχετε επιβάλει στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Σκοπός του μνημονίου – το έχουμε πει επανειλημμένως  είναι η κάθετη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, είναι να διαλύσετε την ελληνική κοινωνία ούτως ώστε σε πολύ σύντομο χρόνο να έρθουν οι ξένοι τοκογλύφοι και να υφαρπάξουν τον εθνικό πλούτο της χώρας, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα αντίδρασης από τον ελληνικό λαό.

Ο δε Κώδικας Φορολογίας σας φέρνει νέα άδικα και ληστρικά πρόστιμα. Είδαμε μια κοκορομαχία εκεί μεταξύ των Βουλευτών της Συμπολίτευσης, κοκορομαχία για τα κανάλια βεβαίως. 

Μόνο ένας έντιμος Βουλευτής είχε το θάρρος και είπε "όχι" σήμερα. Θα επακολουθήσουν και άλλοι. Δύο-τρεις, δεν χρειάζονται περισσότεροι για να φύγετε και να πάτε στο σπίτι σας και να αφήσετε ήσυχη επιτέλους την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Την ίδια ώρα που επιβάλλετε άδικα και ληστρικά πρόστιμα στους Έλληνες, χαρίζετε εκατομμύρια, όπως προανέφερα, σε καναλάρχες, χαρίζετε εκατομμύρια σε εργολάβους. Η χούντα σας σε αυτούς στηρίζεται. Εάν δεν είχατε τους καναλάρχες, αν δεν είχατε όλους αυτούς τους ψεύτες, αν δεν είχατε όλους αυτούς που καθημερινά κάνουν πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες πολίτες μέσα από κανάλια που εκπέμπουν από παράνομες συχνότητες, οι οποίες είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού –και αν έρθει μια εθνική ηγεσία στη χώρα στον ελληνικό λαό θα τις επιστρέψει- δεν θα ήσασταν απολύτως τίποτα, θα πέφτατε εν μια νυκτί.

Θέλω να επιμείνω και να εστιάσω στο ζήτημα της πολιτικής διαφθοράς, η οποία έχει γίνει πλέον βίωμα στον ελληνικό λαό και θα παρουσιάσω μια μόνο εικόνα, την προτελευταία ψηφοφορία εδώ σε αυτήν την Αίθουσα, όταν με περισσή άνεση αποφασίσατε αντισυνταγματικά να κόψετε και να καταργήσετε την χρηματοδότηση που λάμβανε η Χρυσή Αυγή, η οποία εξ ολοκλήρου γινόταν κοινωνικό έργο και αλληλεγγύη προς τον Έλληνα πολίτη, ένα έργο που το συνεχίζουμε.

Ήδη, σήμερα στον Πειραιά χιλιάδες Έλληνες πολίτες σιτίστηκαν, θα περάσουν αυτές τις εορτές υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής, παρόλο που μας στείλατε και σήμερα πέντε διμοιρίες ΜΑΤ. 
Ντροπή και αίσχος και για αυτήν την κατάσταση! 
Παρά τη διακοπή χρηματοδότησης, το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται.

Πότε ψηφίσατε υπέρ της διακοπής της χρηματοδότησης παράνομα και αντισυνταγματικά; Την ίδια μέρα που κουκουλώσατε, θάψατε το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Αλλά εάν υπήρχαν οι ποινικές ευθύνες Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, θα έπεφτε μια ώρα αρχύτερα η Κυβέρνησή σας. 

Στηρίζετε, όμως, τα σκάνδαλα, στηρίζετε τους διεφθαρμένους, διότι μόνο αυτοί σας έχουν απομείνει ως στήριγμα για να προωθείτε τα άθλια, αιματηρά αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου εις βάρος του ελληνικού λαού.

Η Χρυσή Αυγή έχει πάρα πολύ απλές, απτές θέσεις, όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσον αφορά τη διαγραφή τραπεζικών χρεών ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια. Αυτά είναι μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα. 

Σας δίνουμε ένα παράδειγμα από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειριστήκαμε τον τελευταίο χρόνο την κρατική χρηματοδότηση. Με συνετή διαχείριση ο Έλληνας μπορεί να ζήσει, ο Έλληνας μπορεί να προοδεύσει. Με συνετή διαχείριση ο Έλληνας μπορεί να επιβιώσει. Σήμερα, όμως, με τη δική σας άθλια διαχείριση, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και ο λαός στην κυριολεξία πεθαίνει.

Φέρατε μέσα σε μια εβδομάδα, λίγο πριν τις εορτές, με νέες κατεπείγουσες διαδικασίες, όχι την προστασία του απλού Έλληνα πολίτη που αιμορραγεί, αλλά την προστασία του καναλάρχη, την προστασία του εργολάβου, την προστασία του εθνικού νταβατζή. 

Βάζετε εγγύηση το δημόσιο για να αυξηθούν τα διόδια, για να τα οικονομάνε οι εργολάβοι χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο. 

Έχετε γίνει μια κυβέρνηση-ανδρείκελο εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζιτών που είναι όλοι το ίδιο. Είναι λίγες, είναι πέντε, δέκα οικογένειες που εδώ και δεκαετίες απομυζούν τον εθνικό πλούτο αυτής της χώρας και συντηρούν το σύστημα της απάτης.

Όσο φτωχοποιείται ο ελληνικός λαός τόσο πλουτίζουν αυτές οι οικογένειες. 
Αυτός είναι ο προορισμός του μνημονίου. Αυτό είναι το πρόγραμμά σας, σε αντίθεση με το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής που έχει στόχο να περιορίσει τις ακρότητες και να συμπιέσει τα δύο άκρα. Οι φτωχοί να γίνουν μεσαίοι, το ίδιο να γίνουν και οι πλούσιοι.

Δηλαδή, να υπάρχει μία εύρωστη μεσαία τάξη στην ελληνική κοινωνία, για να προοδεύσει αυτή η κοινωνία, για να βαδίσει ο Έλληνας σε ένα μονοπάτι δημιουργίας. Η Χρυσή Αυγή διδάσκει κοινωνική αλληλεγγύη. Αν έκανε η Κυβέρνησή σας αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, θα σώζονταν άμεσα χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. 

Αν την ίδια ζέση που δείξατε για να νομοθετήσετε υπέρ των εργολάβων τη δείχνατε για να νομοθετήσετε υπέρ των πολυτέκνων, των ανέργων, των απόρων, τα προβλήματα θα λύνονταν.

Όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα της χώρας, θα διαβάσω στο λίγο χρόνο που μου απομένει ένα μικρό κομμάτι του προγράμματος της Χρυσής Αυγής, που μπορεί κάποιοι εδώ, περισπούδαστοι οικονομολόγοι των ξένων πανεπιστημίων, να λένε ότι ίσως είναι ακραίο, είναι όμως η μόνη λύση για να διασωθεί αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία. 

Υπήρχε και μία διαμάχη – το άκουσα προηγουμένως – αν είναι κρατικό το μεγαλύτερο ποσοστό των τραπεζών. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι εθνική και δεν είναι τράπεζα της Ελλάδος, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της εδώ και δύο αιώνες ανήκει στην οικογένεια Ρότσιλντ.

Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, απαιτεί άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος και στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. 
Είναι απαράδεκτο τα χρήματα που λαμβάνουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες από την τρόικα, να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει σε αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους.

Παράλληλα με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, απαιτείται η συγχώνευση του υγιούς μέρους των ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή. 

Διότι μοναδικός στόχος μίας οικονομίας για να ανθίσει δεν είναι η ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα που ευαγγελίζεστε, αλλά η πρωτογενής παραγωγή.

Μόνο αν αρχίσει η Ελλάς να παράγει μπορούμε να πάμε μπροστά ως Έθνος και ως κράτος.

Κλείνω με μία αναφορά στο σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο υπηρετεί και ευαγγελίζεται η Χρυσή Αυγή, γιατί έχουν ειπωθεί άπειρες ανοησίες τελευταία από αυτούς που έχουν καταλύσει τη δημοκρατία εις βάρος μας.

Στόχος της Χρυσής Αυγής  – και κλείνω – είναι η επαναφορά της άμεσης δημοκρατίας στη χώρα, ούτως ώστε για τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα να αποφασίζει ο ελληνικός λαός μέσω δημοψηφισμάτων. 

Για το αν θα μείνουμε στο μνημόνιο ή αν θα καταγγείλουμε το μνημόνιο, να αποφασίσει ο λαός. 

Για το αν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα, να γίνει ένα δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. 

Όχι μόνο γι’ αυτά, αλλά και για όλα τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. 
Ευχαριστώ.»