ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

"Σύμφωνο Συμβίωσης" ομοφύλων: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μας άλλαξε τα ευαγγέλια!Στις 10/12/2013 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα imp.gr μακροσκελής επιστολή  του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως απάντηση στην από 5/12/2013 επίσης μακροσκελή επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, η οποία δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα στις 8/12/2013, και ήταν απάντηση στην προηγηθείσα προσωπική επιστολή του κ. Σεραφείμ, απόσπασμα της οποίας είχε διαρρεύσει στον Τύπο και στο γεγονός είχα αναφερθεί εδώ.

Όλων τούτων  είχε προηγηθεί στις 27/11/2013 μακροσκελές, επίσης, ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ του κ. Σεραφείμ στο οποίο καλούσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επέκταση του ισχύοντος  Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Επιτρέψτε μου, ως ένα από τα "μωρά** του κόσμου τούτου", να κάνω  τις εξής γενικές παρατηρήσεις:

1. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Άλλωστε,"Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ." Δηλαδή, δεν βρίσκεται στην ποσότητα η ποιότητα, αλλά στην ποιότητα η ποσότητα. Σχετικό απόφθεγμα είναι επίσης και το "Μηδέν άγαν", τουτέστιν μην κάνεις τίποτα το υπερβολικό.

2. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ταγοί στη δημόσια αλληλογραφία τους θα πρέπει να είναι κατανοητή από το μέσο αναγνώστη ή ακροατή.

3. Οι φιλοφρονήσεις, οι αβροφροσύνες και οι κολακείες μεταξύ θρησκευτικών και πολιτικών ταγών είναι ηθικά απαράδεκτες και Βιβλικά άγνωστες.

Στη συνέχεια θα σχολιάσω μερικές θέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου που καταγράφηκαν στην εν λόγω αλληλογραφία:

Ευάγγελος Βενιζέλος: 
  «Η συνταγματική ηθική και η ηθική της έννομης τάξης (ποινικής και αστικής) είναι διαχωρισμένη θεσμικά από την χριστιανική και πιο συγκεκριμένα την Ορθόδοξη ηθική αντίληψη, όσο και αν έχει επηρεαστεί από αυτήν.»

"Πυγολαμπίδα": Στο μέτρο που η συνταγματική ηθική και η ηθική της έννομης τάξης, αφ’ ενός, και η χριστιανική ηθική αφ’ ετέρου, εναρμονίζονται με τους συμπαντικούς άγραφους ηθικούς νόμους, που είναι χαραγμένοι στο πνεύμα, "το λύχνο του Θεού" μέσα μας, δηλαδή στην μη φιμωμένη ανθρώπινη συνείδηση, οι οποίοι φυσικά δεν αντιστρατεύονται τους φυσικούς νόμους, στο ίδιο μέτρο αυτές οι ηθικές ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ.

Στις ευνομούμενες πολιτείες, αν ποτέ υπάρξουν τέτοιες, η θρησκευτική και η συνταγματική ηθική θα βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Οι συνέπειες του διαχωρισμού και συχνά της αντιπαλότητας είναι ολέθριες για τις κοινωνίες και η ανθρωπότητα τις βίωσε και τις βιώνει οδυνηρά ανά τους αιώνες.

Ευάγγελος Βενιζέλος:  «Οι βουλευτές, τα κόμματα, οι κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια λειτουργούν ως όργανα του κράτους και όχι ως πιστοί υπό τον πνευματικό έλεγχο της θρησκευτικής τους κοινότητας.»  

"Πυγολαμπίδα": Εν τοιαύτη περιπτώσει, ας σταματήσουν οι υποκριτικοί αγιασμοί στη Βουλή, οι ασπασμοί στο Ευαγγέλιο, στις "άγιες" εικόνες και τα "άγια" λείψανα κατά τα θρησκευτικά πανηγύρια, και τελικά ας διαχωριστεί πλήρως η Πολιτεία από την Εκκλησία, αφού τα όργανα του κράτους δεν λειτουργούν ως πιστοί! 

Ας σταματήσει το βάπτισμα, οι θρησκευτικοί γάμοι, οι θρησκευτικές κηδείες, και γενικώς όλες οι τελετές που θεωρητικά θέτουν τους πολίτες υπό τον πνευματικό έλεγχο της θρησκευτικής τους κοινότητας, διότι όλα αυτά συνιστούν εμπαιγμό προς εαυτούς και αλλήλους και προς το Θεό.

Τώρα, τι Θεό λατρεύουν και ποιος είναι ο εμπνευστής των νόμων με τους οποίους λειτουργούν τα όργανα του κράτους το βλέπουμε εκ των τρισάθλιων αποτελεσμάτων. 
Είναι ο Μαμμωνάς, ο θεός του χρήματος!

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ο Χριστιανισμός δεν είναι ηθική, αλλά Μήνυμα και Ελπίδα Σωτηρίας μέσα από την προσδοκία της Ανάστασης.»

"Πυγολαμπίδα"Τι λες βρε Βαγγέλη; Μόνος σου τα σκέφτηκες αυτά; Μ’ αυτό το μυαλό να κοιμάσαι!  
Ώστε ο Χριστιανισμός δεν είναι ηθική, ε;
Δηλαδή ο Χριστιανισμός παρέχει ανέξοδη σωτηρία και ελπίδα ανάστασης σε κάθε ανήθικο, διεφθαρμένο, εγκληματία και αμετανόητο! 
Απορώ πώς οι λαοί δεν πήραν είδηση μια τόσο γενναιόδωρη θρησκεία ώστε να καταργηθούν όλες οι άλλες θρησκείες και να υπάρχει μόνο ο Χριστιανισμός της τζάμπα σωτηρίας!

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η Ορθοδοξία δε - επιτρέψτε μου να πω - απέχει πλήρως από αντιλήψεις κανονιστικές, ηθικοπλαστικές, τιμωρητικές. »

"Πυγολαμπίδα": Απέχει, ε;  Στη θεωρία δεν απέχει βέβαια, στην πράξη όμως ίσως και να απέχει αρκετά, και καλά κάνει βεβαίως. 
Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τους κυρίαρχους άγραφους ηθικούς νόμους, Βαγγέλη;
Η Ορθοδοξία σε πολλά ή λίγα μπορεί να κάνει λάθος, και προσωπικά διαφωνώ σε κάποια από τα δόγματα και τις πρακτικές της.
Η Πολιτεία όμως δεν έχει άραγε άλλο μέτρο για να κρίνει αν ένας νόμος που ψηφίζει αντιστρατεύεται τη φύση, τη λογική και την παγκόσμια ηθική τάξη; Τόσο πνευματικά τυφλή είναι; 
Και αν η Ορθοδοξία δεν τιμωρεί τους υπεύθυνους για μία νομοθετική παρέκκλιση από την ηθική τάξη, τι σημαίνει αυτό; Μήπως σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στα άτομα και την κοινωνία ως συνέπεια και όχι ως άνωθεν τιμωρία; 
Μήπως δηλαδή η Ορθοδοξία με το μαγικό ραβδί των Αρχιερέων της  μπορεί να ακυρώσει τον κυρίαρχο συμπαντικό νόμο αιτίας και αποτελέσματος; 
Λυπάμαι, αλλά για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεγύμνωσε την πνευματική του ένδεια και απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι για την κυβερνητική θέση που κατέχει.

Ευάγγελος Βενιζέλος:
  «Τέλος, επιτρέψτε μου να αγνοήσω για λόγους αναγόμενους στο σκληρό πυρήνα της ύπαρξης μου την άτυχη απειλή ότι "θα αποστερηθούμε de facto ως πρόσωπα την χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου.»

"Πυγολαμπίδα" : Σε πόνεσε αυτό Βαγγέλη, ε; Προφανώς θέλεις να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή και γι’ αυτό προσποιείσαι ότι εξέλαβες το de facto ως άτυχη απειλή και όχι ως συνέπεια.

Τη χάρη του Θεού, Βαγγέλη, την αποστερούμαστε αυτοδικαίως, δηλαδή τη διώχνουμε, ανά πάσα στιγμή που θα παρεκκλίνουμε από τον άγραφο ηθικό νόμο, ανεξάρτητα από τις ευλογίες ή τους αφορισμούς των εκπροσώπων της Εκκλησίας. Επαναλαμβάνω, όχι ως τιμωρία, αλλά ως συνέπεια. Ο χαραγμένος μέσα μας ηθικός νόμος είναι αυτός που επιβάλλει την "τιμωρία", δηλαδή μας αποστερεί τη Χάρη του Θεού. 

Για παράδειγμα, αν τρως του σκασμού θα γίνεις παχύσαρκος, όχι επειδή ο Θεός σε τιμωρεί για τη λαιμαργία σου αλλά ως συνέπεια της παραβίασης των φυσικών νόμων που διέπουν το σώμα σου. Το κατάλαβες τώρα, Βαγγέλη; Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων: Θεσμοθετεί την παραβίαση φυσικών νόμων, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τα άτομα, την οικογένεια και την κοινωνία.

Αναρωτιέμαι, πώς αυτό δεν το κατανοείς εσύ, κοτζάμ συνταγματολόγος; Εκτός από τα ανθρώπινα συντάγματα που συντάσσουν πνευματικά ανεπαρκείς τύποι όπως του λόγου σου, Βαγγέλη, υπάρχει το Συμπαντικό Θεϊκό Σύνταγμα από καταβολής κόσμου. Ή μήπως νομίζεις ότι το Σύμπαν είναι ένα άναρχο κατασκεύασμα ενός θεού κατ’ εικόνα και ομοίωση των κουτοπόνηρων ανθρώπων;

Αυτά τα λίγα είχα να σου πω Βαγγέλη, και να σε συμβουλέψω, προτού ξαναβγείς δημόσια να μας αλλάξεις τα ευαγγέλια και τα φώτα, να κάνεις την αυτοκριτική σου και να συμβουλευτείς τη συνείδησή σου, αν βέβαια δεν την έχεις θάψει τόσο βαθιά ώστε να μην ακούς τη φωνή της. 

Δεν είναι με τον Σεραφείμ που πρέπει να τα βρεις, αλλά με τη συνείδησή σου, κύριε Βενιζέλε! Κι εκείνη, νάσαι σίγουρος, δεν καταλαβαίνει ούτε από κολακείες ούτε από ψευτοδιλήμματα του τύπου ή με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ή με την Ορθοδοξία.

«Επειδή όταν οι εθνικοί οι μη έχοντες νόμον πράττωσιν εκ φύσεως τα του νόμου, ούτοι νόμον μη έχοντες είναι νόμος εις εαυτούς,  οίτινες δεικνύουσι το έργον του νόμου γεγραμμένον εν ταις καρδίαις αυτών, έχοντες συμμαρτυρούσαν την συνείδησιν αυτών και τους λογισμούς κατηγορούντας ή και απολογουμένους μεταξύ αλλήλων. » (Προς Ρωμαίους 2: 14-15)

--------------

«Επειδή βλέπετε την πρόσκλησίν σας, αδελφοί, ότι είσθε ου πολλοί σοφοί κατά σάρκα, ου πολλοί δυνατοί, ου πολλοί ευγενείς. 
Αλλά τα μωρά του κόσμου εξέλεξεν ο Θεός διά να καταισχύνη τους σοφούς,
και τα ασθενή του κόσμου εξέλεξεν ο Θεός διά να καταισχύνη τα ισχυρά, 
και τα αγενή του κόσμου και τα εξουθενημένα εξέλεξεν ο Θεός, 
και τα μη όντα, διά να καταργήση τα όντα, 
δια να μη καυχηθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού. »   (Α' Προς Κορινθίους, 1: 26-29)