ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Μην πετροβολάμε το Μιχάλη Λιάπη, είναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ!Δυστυχώς επαληθεύτηκε περίτρανα η διάγνωση που είχα κάνει στο προηγούμενο άρθρο μου, ότι ο κύριος Λιάπης χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η σοβαρή επέμβαση με εμβολισμό, στην οποία ο Μιχάλης Λιάπης είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο του 2013 για ν' αντιμετωπιστεί το ανεύρυσμα που είχε παρουσιαστεί στον εγκέφαλό του, να προκάλεσε αδυναμία στην αντίληψη του ανθρώπου. Εγκέφαλος είναι αυτός...

Η υπαραχνοειδής αιμορραγία του εγκεφάλου, εξαιτίας της ρήξης ανευρύσματος, και ο εμβολισμός στο χειρουργείο για την τοποθέτηση μεταλλικών ελασμάτων (τύπου στεντ) στο εσωτερικό του ανευρύσματος φαίνεται πως έκαναν τη ζημιά τους. Δεν εξηγείται αλλιώς η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του πρώην Υπουργού. Το δε ύφος και οι απαντήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους επιβεβαιώνει ότι ο άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Ας μην τον λοιδορούμε λοιπόν, και ας ευχηθούμε η κατάστασή του να είναι αναστρέψιμη. Όσο για την φιλαργυρία και την απληστία του αυτό είναι πολιτική παράδοση - κοινό χαρακτηριστικό όλων όσοι έχουν-είχαν το κρατικό μέλι στα χέρια τους.

Θα παραθέσω ένα Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο Μιχάλης Λιάπης το 2009, τότε που ο Καραμανλής είχε προκηρύξει πρόωρες εκλογές, για να διαπιστώσουμε ότι ο Μιχάλης Λιάπης δεν κουτόφερνε πάντα:

«Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. 
Αποφάσεις που – κατά την γνώμη μου – αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. 

Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση. Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’ αυτό τον παραλογισμό. 

Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; 

Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας; 

Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. 

Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. 

Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν. 

Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! 

Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.

Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου. 

Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται.» (Περισσότερα εδώ)

Προφητικά τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Λιάπη, "στα δύσκολα χρόνια που έρχονται..." και που ήρθαν για να μείνουν, λέει η πυγολαμπίδα...

Μόνο που ο κύριος Λιάπης δεν ένιωσε στο πετσί του τις δυσκολίες των χρόνων που ήρθαν, διότι η λαμογιοδημοκρατία τον είχε θωρακίσει καλά.
Ωστόσο, εκείνο που ο πλούτος που είχε συσσωρεύσει δεν μπόρεσε να θωρακίσει είναι η ηθική ακεραιότητα του πρώην υπουργού.

********
Ευκαιρίας δοθείσης, ας θυμηθούμε το διάγγελμα του Κώστα Καραμανλή στις 3/9/2009 περί πρόωρων εκλογών, κι ας αντλήσουμε συμπεράσματα για το σήμερα: