ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Το "ΟΧΙ" της Χρυσούλας Γιαταγάνα στη διακοπή χρηματοδότησης της Χ.Α.ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ - Βουλή, 17/12/2013: «Κύριε Πρόεδρε, ο νομικός μας πολιτισμός, αλλά και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει καθιερώσει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. 

Εγώ υπήρξα εισαγγελέας, είμαι νομικός τριάντα εννιά χρόνια τώρα.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ ότι η απαγγελία κατηγορίας και η επιβολή προσωρινής κράτησης καλύπτουν το τεκμήριο αθωότητας. Για όνομα του Θεού! Πού ζούμε; Ή κατά περίπτωση κρίνουμε έτσι και κατά περίπτωση κρίνουμε αλλιώς; ΄

Εγώ πιστεύω, κύριε Πρόεδρε, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αναστείλουμε την καταβολή της χρηματοδότησης στο Κόμμα της Χρυσής Αυγής επειδή έχει συλληφθεί ο Αρχηγός της και κάποιος άλλος Βουλευτής της.

Αν δεν εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, ουδείς μπορεί να πει ότι η Χρυσή Αυγή διέπραξε τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται. Ουδείς!

Έχω αντιμετωπίσει κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια είτε ως εισαγγελέας είτε ως δικηγόρος τρεις κατηγορουμένους οι οποίοι είχαν κριθεί σε πρώτο βαθμό εις ισόβια και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθωώθηκαν.

Και αυτοί οι άνθρωποι, όπως ορίζεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δικαιούνται και αποζημιώσεως επειδή παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη φυλακή, γιατί κρίθηκαν αθώοι στο δεύτερο βαθμό.

Επομένως, ένα πολιτικό Κόμμα το οποίο ψήφισε ο ελληνικός λαός και του έδωσε ένα ποσοστό δικαιούται, σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφος 2 του Συντάγματος, το ποσό της χρηματοδότησης το οποίο του αναλογεί.

Εγώ προσωπικά, η Γιαταγάνα Χρυσούλα, δεν μπορώ ποτέ να συμφωνήσω με μία απόφαση η οποία δεν βασίζεται σε αποδεδειγμένα πλήρως γεγονότα με τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Ευχαριστώ. 
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.»