ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Διαδικτυακή "δημοσιογραφία" copy paste!

Το πράγμα έχει παραγίνει! Ψάχνεις στη Google για ένα θέμα της επικαιρότητας, και βρίσκεις εκατοντάδες πανομοιότυπες αναρτήσεις που δεν διαφέρουν ούτε κατά ένα κόμμα! 
Ο απόλυτος εκφυλισμός της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας!

Ξόδεψα πολύτιμες ώρες ψάχνοντας να βρω ολόκληρη την επιστολή, επαναλαμβάνω, ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επιστολή  (Α.Π. 1329/ 3.12.2013) του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία ο δεύτερος απάντησε με μακροσκελή κατηχητική επιστολή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του. 

Αντί αυτής, έβρισκα το ίδιο απόσπασμα («Σας παρακαλούμε θερμώς να μην προχωρήσετε για προφανείς μικροκομματικούς λόγους στην υλοποίηση αυτής της ύβρεως…»)  σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και blogs, ένα πανομοιότυπο κείμενο, χωρίς σχόλια,  χωρίς άποψη, χωρίς ερωτηματικά για την άφαντη επιστολή.

Το φαινόμενο αυτό του δημοσιογραφικού copy paste είναι δυστυχώς παιδική ασθένεια και δείχνει την επιπολαιότητα, την έλλειψη σεβασμού προς τον αναγνώστη, την απουσία ενδιαφέροντος και δημιουργικής φαντασίας των επαγγελματιών και ερασιτεχνών δημοσιογράφων του Διαδικτύου. 
Ένα ακόμη δείγμα παρακμής…

Μη βρίσκοντας λοιπόν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την από 3/12/2013 επιστολή του κ. Σεραφείμ προς Βενιζέλο στο Διαδίκτυο, αλλά ούτε και στην επίσημη ιστοσελίδα imp.gr, τηλεφώνησα στο Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Πειραιώς και την ζήτησα.  

Μέσα σε λίγα λεπτά είχα λάβει στο Email μου το ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ του κ. Σεραφείμ, ημερομηνίας 27/11/2013, το οποίο ήδη είχα διαβάσει στην ιστοσελίδα της Ι.Μ.Π. 

Απάντησα, λοιπόν, ότι δεν είχα ζητήσει αυτό αλλά την προσωπική επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς προς στον Ευάγγελο Βενιζέλο, διότι σε αυτήν είχε απαντήσει δημόσια ο δεύτερος και ήθελα να σχολιάσω τα διαμειφθέντα μεταξύ τους.
Απάντηση δυστυχώς δεν έλαβα.

Τείνω λοιπόν να συμπεράνω ότι η επιστολή αυτή του κ. Σεραφείμ προς κ. Βενιζέλο ήταν προσωπική και απόρρητη, οπότε αντιδεοντολογικά ο δεύτερος δημοσιοποίησε ένα απόσπασμα, απαντώντας δημοσίως σε μια ιδιωτική επιστολή που έλαβε.

Απορώ όμως και εξίσταμαι που ουδείς στο Διαδίκτυο εξέφρασε παρόμοιες απορίες, αλλά παπαγάλιζαν όλοι τα ίδια και τα ίδια που βρήκαν εδώ, ή εδώ, ή εδώ, ή εδώ, ή εδώ, ή εδώ, ή εδώ, ή εδώ, ή εδώ ή εδώ, και λοιπά και λοιπά και λοιπά, πανομοιότυπα και ανιαρά, της πλάκας copy paste εμετική "δημοσιογραφία" για αυτιστικά…

Και επειδή αηδίασα σφόδρα, δεν έχω καμία διάθεση να κάνω κι εγώ copy paste το ίδιο απόσπασμα και να σας το παρουσιάσω.

Θα περιμένω να δω αν θα υπάρξει αντίδραση του κ. Σεραφείμ για τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος της προσωπικής επιστολής του προς τον κ. Βενιζέλο. 

Αν όμως δεν είχε αντίρρηση για τη δημοσιοποίηση αυτή, θα ήθελα να δω τη δημοσίευση αυτούσιας της επιστολής στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε και την απάντηση Βενιζέλου στις 5/12/2013.

Το επίμαχο θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών που έχει ανακύψει είναι πολύ σημαντικό από πολιτική, θρησκευτική, κοινωνιολογική, οικονομική και φιλοσοφική άποψη, και η επιπολαιότητα με την οποία έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής από πολιτικούς και δημοσιογράφους - με την "Ιερά Σύνοδο" να τηρεί σιγήν ιχθύος - μόνο απογοήτευση, θλίψη και φόβο για τα χειρότερα που περιγράφονται εδώ προκαλεί...