ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Να μειωθεί ο αριθμός των βΟλευτών σε 200 εδώ και τώρα!

27/1/2014

Τα τελευταία 4 χρόνια της εξοντωτικής για το λαό κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, κάθε τρεις και λίγο ξεπετάγονται κάποιοι ψευτοφιλοπάτριδες εθνοπατέρες να ζητήσουν εκ του ασφαλούς - από ποιον άραγε το ζητούν; - μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, λόγω κρίσης. Το ακούσατε και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο video που παρέθεσα. 

Η αδράνεια γύρω από το καυτό ζήτημα μου θυμίζει την παροιμία που λέει,
"Όποιος βαριέται να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει…" Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για δέκα μέρες, αλλά για τέσσερα χρονια...

Βέβαια, με ή χωρίς κρίση, ο αριθμός των βΟλευτών είναι απαράδεκτα μεγάλος για το μέγεθος του Λαμογιστάν. Αν μάλιστα κρίνουμε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών εξακολουθούν ν' απασχολούνται full time στα επαγγέλματά τους, ενώ τα έδρανα της Βουλής είναι μονίμως άδεια -- εκτός των περιπτώσεων που προσέρχονται να ψηφίσουν ναι σε όλα ή όχι σε όλα,  ανάλογα με τις εντολές του κομματάρχη τους, χωρίς ούτε καν να έχουν διαβάσει τα νομοσχέδια, όπως έχουν επανειλημμένα ομολογήσει οι ίδιοι -- σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με κοινοβΟλευτικούς αργόμισθους (golden boys) που είναι μια προκλητική πολυτέλεια για το μέχρι Δευτέρας Παρουσίας καταχρεωμένο Ελλαδιστάν.

Αυτά τα λίγα από μένα, κι ελάτε να δούμε τι έχει ειπωθεί κατά καιρούς για το θέμα αυτό:

07/03/2010: «"Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και καθόλου αυτό δεν ενοχλεί, όσο προβληματίζει...
και ενοχλεί, πιστεύω όλους τους Έλληνες, ο αριθμός (300) των βουλευτών, που ομολογουμένως για τα μεγέθη της πατρίδας μας είναι πάρα πολλοί και αντιστοιχούν 36.000 κάτοικοι ανά βουλευτή, έναντι 46.000 στο Βέλγιο, 100.000 στην Ολλανδία, 120.000 στην Ιταλία, 121.000 στη Γαλλία και 144.000 στην Τουρκία."

Είναι γνωστό ότι το Σύνταγμα προβλέπει αριθμό βουλευτών από 200-300. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι 300. Να ψηφιστεί αμέσως νόμος έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να εκλεγούν 200 βουλευτές. Κινήσεις σαν αυτή θα βοηθούσαν πολύ να γίνουν αποδεκτά τα (αναγκαία) μέτρα λιτότητας.» (πηγή)

29/04/2010: «Τον περιορισμό του αριθμού των βουλευτών σε 200 πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ως μέτρο που θα συμβάλλει στην υπέρβαση της κρίσης.»(πηγή)

30/04/2010: «Μείωση του αριθμού των Βουλευτών στους 200. Διαχρονική δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο.» (πηγή)

16/05.2010: «ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ δεν φαίνεται να έχει η πρόταση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για μείωση του αριθμού των βουλευτών στο ελάχιστο προβλεπόμενο συνταγματικό όριο των 200 εδρών από 300 που είναι σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες. Το αίσθημα αυτοσυντήρησης των ίδιων των μελών του Κοινοβουλίου συνιστά το πλέον ανυπέρβλητο εμπόδιο για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, που ακόμη και η διατύπωσή της αντιμετωπίστηκε παγερά από τους ίδιους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (…) 
"Δεν πρόκειται να βρεθεί κοινοβουλευτική σύνθεση που να ψηφίσει υπέρ του... αυτοχειριασμού της" είναι η άποψη την οποία εκφράζουν έμπειροι πολιτικοί, καθώς η μείωση των εδρών σε 200 θα δημιουργήσει  "ντόμινο" αλλαγών στον εκλογικό και ευρύτερα στον πολιτικό χάρτη, με επιπτώσεις που θα επηρεάσουν την επανεκλογή πολύ μεγαλύτερου αριθμού βουλευτών από τις 100 κοινοβουλευτικές έδρες που θα περικοπούν. 

Στο πλαίσιο αυτό δεν πέρασε απαρατήρητη η θετική αποδοχή που έτυχε μεταξύ των βουλευτών η ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά ειωθότα αντίδραση του προέδρου της Βουλής κ. Φ.Πετσάλνικου, ο οποίος από το βήμα με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο απέρριψε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, παραθέτοντας στοιχεία για να υποστηρίξει την άποψη ότι η χώρα μας δεν έχει... υπεράριθμους βουλευτές σε αναλογία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες… » (πηγή)

20/05/2010: Μειώνονται στο ήμισυ οι βουλευτές στην Ουγγαρία

27/12/2010: «Επανέρχεται ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας στην πρότασή του για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και ζητεί επιπλέον και πλήρη διαχωρισμό της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. 
Αυτό, όπως αναφέρει μπορεί να επιτευχθεί με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, Σε δηλώσεις του στο "Βήμα Online" ο υπουργός Υποδομών, διευκρινίζει προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι η πρότασή του αυτή γίνεται επειδή ο ίδιος την πιστεύει, απηχεί δηλαδή τις προσωπικές του απόψεις, χωρίς βεβαίως να έχει συνεννοηθεί με κανέναν από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση ή στη Βουλή. 
Πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 είχε καταθέσει παλαιότερα και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς.

Με τον Καλλικράτη είναι πολυτέλεια οι 300 βουλευτές.


Ο κ. Ρέππας επιμένει ότι η μείωση των βουλευτών μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, με έναν απλό νόμο, αφού το σύνταγμα προβλέπει τον αριθμό των βουλευτών από 200 έως 300, όπως αναφέρει. Και δικαιολογεί την ανάγκη για μείωση των βουλευτών, με την εφαρμογή από την 1η του έτους του  "Καλλικράτη", λέγοντας ότι με τη δημιουργία 13 περιφερειών και την ένωση δήμων, "τόσοι πολλοί πλέον βουλευτές αποτελούν πολυτέλεια για το ελληνικό κράτος"»
. (πηγή)

08/07/2011: «Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών - από 300 που είναι σήμερα, σε 200 - δεν απέκλεισε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποτελέσει και θέμα επερχόμενου δημοψηφίσματος.» (πηγή)

23/02/2012: «Πρόταση νόμου για τη μείωση των βουλευτών σε διακόσιους κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που στηρίζουν το κόμμα της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης. 
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, "είναι επιβεβλημένη η μείωση του αριθμού των βουλευτών, από την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης των δαπανών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, με αντίστοιχη διάσωση ή περιορισμό των μειώσεων στις συντάξεις και τα στοιχειώδη επιδόματα για τους ασθενέστερους πολίτες της χώρας".» (πηγή)

ΒΟΥΛΗ, 09/05/2013 «ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ: Μείωση αριθµού βουλευτών 
Ο αριθµός των βουλευτών σε όλη την Επικράτεια ορίζεται σε διακόσιους (200). Από αυτούς οι εκατόν ενενήντα δύο (192) εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες οι αντίστοιχες βουλευτικές έδρες κατανέµονται κατά τον τρόπο που ορίζεται στις παραγράφους 2,3, 4 και 5 του π.δ. 96/2007. Οι υπόλοιποι οκτώ (8) βουλευτές εκλέγονται ενιαία σε ολόκληρη την Επικράτεια, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 3 του ως άνω προεδρικού διατάγµατος. 
Ο Προτείνων Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Παύλος Β. Σιούφας

03/06/2013: «Υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου σε 200 τάσσεται με παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας. Αναλυτικά το κείμενο του κ. Σούρλα: Το Σύνταγμα αναφέρει ότι "ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους και μεγαλύτερος από τριακόσιους" (άρθρο 51, παρ.1). 
Παράλληλα με την δραστική μείωση δήμων και κοινοτήτων θα έπρεπε να αποφασισθεί και η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200. Έστω και τώρα επιβάλλεται τα κόμματα και οι βουλευτές να αποφασίσουν και μάλιστα ομόφωνα την μείωση του αριθμού σε 200, δυνατότητα που παρέχει το Σύνταγμα χωρίς αναθεώρηση με απλό νόμο. 

Έτσι θα καταδείξουν ότι δεν προέχει το προσωπικό συμφέρον αλλά εκείνο του κοινωνικού συνόλου, ενώ έμπρακτα θα συμβάλλουν πλην των άλλων και στη περιστολή δαπανών σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.» (πηγή)

ΒΟΥΛΗ, 27/6/2013- ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος κατέθεσε πρόταση νόμου: "Για μείωση των Βουλευτών σε διακόσιους (200)". Παραπέμπεται στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή.»

06/01/2014: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια του Πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η προεργασία για έναν εκλογικό νόμο που θα περιορίζει τον αριθμό των βουλευτών από 300 σε 200,  "σπάσιμο" των μεγάλων περιφερειών, π.χ. Α’ και Β’ Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής, Β’ Θεσσαλονίκης, κ.ά. » (πηγή)

Δυστυχώς, αυτό που βλέπω είναι ότι οι εθνοπατέρες μας "δουλεύουν" απροκάλυπτα, όπως άλλωστε το κάνουν με όλα τα θέματα που στοιχίζουν οικονομικά στους ίδιους…
Διότι στη Βουλή δεν πάνε για να υπηρετήσουν το λαό, αλλά για να θησαυρίσουν εις βάρος του. 
Ας μην αναμασάω όμως τα χιλιοειπωμένα εμετικά τση  "Δημοκρατίας" μας και σας κουράζω…