ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Εύχομαι ν' αποφύγουμε τα χειρότερα" για το 2014!

Ας ευχαριστήσουμε το Θεό που επιβιώσαμε για μια ακόμη δύσκολη χρονιά!
Μεγαλώσαμε μεν κατά ένα χρόνο, αλλά ζήσαμε και μεγαλώσαμε.
Δυστυχώς, άλλοι συνάνθρωποί μας δεν είχαν την τύχη να μεγαλώσουν κατά ένα χρόνο. "Έφυγαν", άλλοι από ασθένειες, άλλοι από δυστυχήματα, άλλοι από δολοφονίες, και άλλοι με αυτοκτονίες...

Αυτά τα λίγα για "παρηγοριά" εκείνων που κρύβουν την ηλικία τους λες και την έκλεψαν, ή λες και είναι κάτι κακό που τους συνέβη!
Έχουν κάποιο δίκιο, βέβαια, διότι η "κουλτούρα του τίποτα", που εστιάζεται στη μορφή και όχι στην προσωπικότητα, θέτει τους ηλικιωμένους στο περιθώριο, κοινώς στα αζήτητα...

Κατ' αρχήν να αιτιολογήσω τον τίτλο του άρθρου μου: 
Εδώ που έχουμε φτάσει μετά από 4 χρόνια ανηλεούς οικονομικού μαστιγώματος για τη σωτηρία της ξένης και ντόπιας πλουτοκρατίας, χωρίς ο λαός να βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, η πιο ρεαλιστική ευχή για να ευχόμαστε αναμεταξύ μας είναι να μη συμβούν τα χειρότερα"
Άλλωστε, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, "το μη χείρον βέλτιστον". 

Πάντως, υπάρχει και μια ευχάριστη είδηση για τους λάτρεις του Μαμμωνά. Δείτε την:Ώστε μόνο 560 χρόνια θα χρειαστούν για να ελεγχθούν τα 24.710 εμβάσματα που έκαναν φτερά στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης.  Εννοείται ότι τα υπόλοιπα εμβάσματα, που πέταξαν και δεν εντοπίστηκαν - επειδή οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να τα εντοπίσουν - δεν θα ελεγχθούν εις τον αιώνα τον άπαντα!


Παρομοίως, αιώνες θα χρειαστούν για την Ελλάδα να γίνει ευνομούμενο κράτος δικαίου - αν βέβαια υπάρχει ως αυτόνομο κράτος για αιώνες ακόμη, πράγμα  που το βλέπω χλωμό - και για την πλουτοκρατία ν' αποκτήσει συνείδηση.


Άλλωστε το είπε ο Χριστός για δαύτους: "Ευκολότερο είναι να περάσει καμήλα μέσα από την τρύπα της βελόνας, παρά πλούσιος να μπει μέσα στη βασιλεία του Θεού." (Κατά Μάρκον 10:25)

Και φυσικά δεν μιλούσε για κάποια μετά θάνατον "βασιλεία", αλλά για τη βασιλεία του Θεού εντός ημών, δηλαδή την επικράτηση της φωνής της συνείδησης στη ζωή των ανθρώπων.


*******

Εντόπισα ένα σχετικό video και το παραθέτω με μετάφραση του μεγαλύτερου μέρους.
Δεν συμμερίζομαι όλα όσα λέγονται, αλλά τα περισσότερα κρύβουν αλήθειες.«Οι άνθρωποι χωρίς συνείδηση φαίνονται τόσο όμορφοι! Είναι πολύ εύκολο να φαίνεσαι όμορφος όταν δεν έχεις συνείδηση, επειδή ο νους σου δεν έχει στρες ή πίεση.

Ζεις σε μία έκσταση άρνησης, και νιώθεις ευτυχής όταν τα πράγματα πάνε άσχημα για άλλους ανθρώπους.

Όταν σε συναντούν άνθρωποι, εντυπωσιάζονται από σένα. Φαίνεσαι σίγουρος, ασφαλής, μεγαλεπήβολος, ευτυχής, και κυρίως φαίνεσαι όμορφος.

Αλλά για να γίνει κατανοητό αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι το να φαίνεται κανείς όμορφος είναι επιφανειακό. 

Το να φαίνεσαι όμορφος είναι επιφανειακό, το να είσαι όμορφος είναι εσωτερικό και αιώνιο. 

Γι' αυτό να προσέχεις τα άτομα που φαίνονται όμορφα, διότι στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου όμορφα αν δεν έχουν συνείδηση. 

Πρέπει ν' αναγνωρίζεις τα άτομα που είναι ουσιαστικά παχύδερμα. 
Είναι τόσο εύκολο να φαίνεσαι όμορφος όταν δεν έχεις συνείδηση…»

********

Φοβάμαι ότι, αν κάνουμε την αυτοκριτική μας, όλοι θα βρούμε μέσα μας κάποια κενά συνείδησης, μεγαλύτερα ή μικρότερα, που αφορούν τη σχέση με τον Ανώτερο Εαυτό μας, με τους άλλους και με το κράτος που μας αδικεί… 
Θα μας έκανε καλό να πάρουμε κάποιες θετικές αποφάσεις για το νέο έτος που μόλις καλωσορίσαμε.