ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Μανώλης Γλέζος ξορκίζει τις 50 κλεμμένες έδρες και το δανεισμό!


Ο "αιώνιος έφηβος" Μανώλης Γλέζος ονειρεύεται όοολο το λαό στην εξουσία ο οποίος, λέει, θα δώσει αμέσως δουλειά σε όοολο τον κόσμο, ώστε να παράγονται αγαθά και να σταματήσει ο επάρατος δανεισμός! Ονειρεύεται μάλιστα και βαριά βιομηχανία!
Επιπλέον, ομολογεί ότι δεν θέλει τις 50 κλεμμένες έδρες, αλλά θα τις δεχτεί αναγκαστικά για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ώστε να τις καταργήσει πάραυτα αλλάζοντας τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο! 
Χαριτωμένος, ε;
Άραγε, έτσι ονειροπολούν όλοι οι Συριζαίοι;
Δήλωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ζενίθ δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ-ναδίρ!
Δεν είναι κακό να έχει κανείς μεγάλη ιδέα για το κόμμα του...

Μόνο που η έλλειψη αυτογνωσίας είναι επικίνδυνη για τη χώρα ...

Βουλή, 29/1/2014 - ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: «Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, θα πρέπει από την αρχή να τονιστεί –και στην Κυβέρνηση και σε εκείνους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα δίκτυα μεταφοράς – ότι η Κυβέρνηση ουσιαστικά έχει χάσει τη δεδηλωμένη. 

Στηρίζεται μονάχα νομοτυπικά στο γεγονός ότι έχει πάρει πενήντα έδρες κλεμμένες από τα άλλα κόμματα βάσει του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος. Αν αφαιρέσουμε τις πενήντα έδρες, την έχει χάσει τη δεδηλωμένη. 

Οι ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μόλις πάρει την εμπιστοσύνη του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο. 

Φαίνεται παράξενο που το λέμε; Πάντοτε η Αντιπολίτευση, όταν δεν συμφωνούσε με την κυριαρχούσα μάλιστα κυβέρνηση, έλεγε: "Μόλις πάρω τις εκλογές θα καταργήσω αυτόν το νόμο". Γιατί σας φαίνεται παράξενο να το λέμε εμείς; Το λέμε και το τονίζουμε. 

Όσον αφορά την πρόταση που μας γίνεται για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύει ακριβώς ότι δεν έχει πια τη δύναμη. Την έχει χάσει και για αυτό ζητάει να συγκυβερνήσουμε. 
Να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ. 

Δηλαδή, θα εγκαταλείψει η Κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; 
Θα εγκαταλείψει η Κυβέρνηση την πολιτική να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες; 

Εάν σκέφτεται να τα εγκαταλείψει όλα αυτά η Κυβέρνηση, δεν πιστεύω, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία εφόσον εγκαταλείψει όλη αυτή την πολιτική που έχει και που ισχυρίζεται ότι έχει. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, πέρα από όσα είπαν οι εισηγητές και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα της ασφάλειας της χώρας όπου δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να παραχωρηθεί σε ξένους πολίτες, υπάρχει ένα άλλο γεγονός ουσιαστικό, δηλαδή εάν η χώρα θέλει να απεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και πολιτικά από τους ξένους. 

Στηρίζεται και πρέπει να στηριχθεί – τα είπαμε εχθές και προχθές – στην αγροτική οικονομία και δεύτερον στη βαριά βιομηχανία, η οποία για να κινηθεί έχει ανάγκη την ηλεκτρική κίνηση. Για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ηλεκτρισμό χρειαζόμαστε μία από τις πέντε πηγές ενέργειας. Στη χώρα μας βρίσκονται οι τέσσερις από αυτές. Είναι το νερό με τις υδατοπτώσεις, είναι ο ήλιος με τα φωτοβολταϊκά, είναι ο αέρας, δηλαδή ο άνεμος, με τις ηλεκτρογεννήτριες και είναι και η γεωθερμία. Η κάθε μία από αυτές ξεχωριστά, εάν δεν το γνωρίζετε να το μάθετε, μπορεί να καλύψει από μόνη της και τις 54 TWh (τηλεβατώρες) που έχουμε σήμερα και καταναλώνουμε στη χώρα μας. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά αυτή είναι η ουσία. 

Πρέπει να τελειώνω και θέλω να είμαι πάντοτε στην ώρα μου, αν και μου περιορίστηκε ο χρόνος. Θέλω να πω ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το χρήμα από μόνο του δεν παράγει αξίες. 
Αξίες παράγει ο εργαζόμενος. Το χρήμα αντιπροσωπεύει και ανταλλάσσει αξίες. 
Αν δεν δουλέψουν οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε καθόλου παραγωγή αγαθών. 

Το πρόγραμμα όλο του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σ’ αυτόν τον κανόνα, σ’ αυτό το αξίωμα. Θα καταφέρουμε, αν μας δώσει την εμπιστοσύνη του ο λαός, να φέρουμε το λαό στην εξουσία, ο οποίος θα δώσει δουλειά αμέσως σε όλον τον κόσμο ώστε να παράγονται αγαθά. 
Με την ελπίδα ότι ήμουν ακριβής στην ώρα μου, ευχαριστώ για την υπομονή σας.»