ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο Ευ. Βενιζέλος παραλογίζεται, ο Μίκης Θεοδωράκης οργίζεται...Ευάγγελος Βενιζέλος, 22/12/2013:  «Αντέχει η χώρα πρόωρες βουλευτικές εκλογές και μπορεί να προκληθούν αυτές λόγω των ευρωεκλογών; Η απάντηση είναι...
όχι, όχι. Ούτε αντέχει, ούτε μπορούν να προκληθούν και πρωτίστως δεν πρέπει. 
Το λένε και αυτοί οι οποίοι λένε "δεν είμαι με την κυβέρνηση, είμαι εναντίον της κυβέρνησης, εκλογές δεν θέλω". 

Το Μάρτιο του 2015 όμως υπάρχει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που απαιτεί 180 ψήφους για να αποφευχθεί η διάλυση της Βουλής. Άρα χρειάζεται πρόσωπο που ενώνει τον τόπο σε συμβολικό επίπεδο. Ξαναενώνει τον τόπο. 

Και στην πρόσφατη συνέντευξή μου την τηλεοπτική, ανέφερα ένα πρόσωπο όχι επειδή διεκδικεί τίποτα, αλλά επειδή συμβολίζει αυτό που λέω, τον Μίκη Θεοδωράκη που είναι ένα πρόσωπο ζωντανό, αλλά μνημειακού χαρακτήρα για την εθνική ενότητα.»

Μίκης Θεοδωράκης, 31/12/2013: «Στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων Καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά. 

Ένας απ' αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους; 


Άλλωστε μόλις προχθές ανέπτυξα στην Ακαδημία Αθηνών την άποψή μου υπογραμμίζοντας ότι η "Μόνη Λύση" είναι η κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. 


Μπροστά σ' αυτό τον Στόχο, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθιάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη.»


Πρόκειται για παραλογισμό και υποκρισία εις το τετράγωνο! 
Την ίδια μέρα που ο "κομμουνιστής" με δεξιές τσέπες Μίκης Θεοδωράκης εισήλθε, για πολλοστή φορά, στο ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσποιείται ότι δεν γνωρίζει ούτε την ηλικία ούτε την ανημπόρια του Μίκη και, θεωρώντας τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ηλίθιους, τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ο δε "μνημειακού χαρακτήρα" εθνικός μας Μουσικοσυνθέτης, δυστυχώς, δεν έχει το σωματικό γνώθι σ' αυτόν, και δηλώνει ότι πολιτικοί είναι, τάχα, οι λόγοι που δεν αποδέχεται την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι τα γεράματά του, ή έστω ΚΑΙ τα γεράματά του...

Και συ λαέ βασανισμένε σταμάτα πια να τρως κουτόχορτο και να προσκυνάς τα μνημεία!