ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Ώρα για διάσπαση της Χρυσής Αυγής«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν Δικαιοσύνης ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών», φέρεται να είπε ο Ιησούς. Είστε άραγε εσείς δεδιωγμένοι αμιγώς ένεκεν δικαιοσύνης, όπως ισχυρίζεστε;Αγαπητοί Χρυσαυγίτες, ειλικρινά λυπάμαι που τρεις ακόμη βουλευτές του κόμματός σας προφυλακίστηκαν άδικα, διότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι ύποπτοι φυγής ή επικίνδυνοι διάπραξης νέων εγκλημάτων (αν υπήρχαν και παλιά), και δη μετά από όσα τραγικά έχουν ήδη συμβεί εις βάρος της ιδεολογικής σας οικογένειας, με αποκορύφωμα τη στυγνή δολοφονία των δύο παλικαριών.

Θεωρώ, μάλιστα, ότι ο αδυσώπητος διωγμός εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι κατά βάση πολιτικός, με συγκεκριμένες εντολές άνωθεν και έξωθεν, αλλά δεν πιστεύω ότι εσείς είστε εντελώς αθώοι για όλα όσα σας καταμαρτυρούν, τάγματα εφόδου, κλπ. Διότι, όπως λέει η παροιμία, "χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει". Βέβαια η δημιουργία "ταγμάτων εφόδου" αυτή καθ' αυτή - εφόσον δεν δράσουν - δεν συνιστά έγκλημα, αλλά φοβίζει το καθεστώς αφού παραπέμπει σε προπαρασκευή για επανάσταση. Θα μου πεις, δεν έχει υπάρξει ακόμη στην ιστορία βελούδινη επανάσταση με γαρύφαλλα. Ακόμη και οι μαθητές του Χριστού κρατούσαν μαχαίρια, λέει η Βίβλος.

Ωστόσο τα συγκεκριμένα εγκλήματα για τα οποία σας κατηγορούν ενδεχομένως να έγιναν από μεμονωμένα άτομα, και ο τίτλος της "εγκληματικής οργάνωσης" που αποδίδει η κυβέρνηση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής να σας αδικεί. Εξάλλου, στις δημοκρατίες τα φρονήματα δεν διώκονται ποινικά, ακόμη και αν είναι απεχθή ή γελοία, όπως ο ρατσισμός που σας χαρακτηρίζει (τρόφιμα μόνο για Έλληνες, κλπ.) και η απαξιωμένη ναζιστική ιδεοληψία με την οποία κάποιοι από σας έχετε μολυνθεί.

Όμως, εδώ που φτάσαμε, είναι φανερό ότι το σάπιο κατεστημένο που κυβερνά δια σιδηράς πυγμής και εξαθλιώνει το λαό με τα μνημόνια της ευθανασίας δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί, και...
φοβάμαι ότι θα βάλουν κι άλλους βουλευτές σας στη φυλακή και θα σας απαγορεύσουν να λάβετε μέρος στις εκλογές.

Επομένως, κάτι δραστικό πρέπει να κάνετε επειγόντως, αντί απλά ν' αγανακτείτε για τις αδικίες εις βάρος σας και να ονειρεύεστε ανταπόδοση, δείχνοντας ότι δεν έχετε σαφή αντίληψη της πραγματικότητας αλλά πετάτε στα σύννεφα. Οι εποχές των επαναστάσεων έχουν εκλείψει ανεπιστρεπτί, και όπου και όταν λαοί εξεγείρονται εναντίον μιας κυβέρνησης κάποιοι "μεγάλοι" είναι από πίσω -  βλέπε Λιβύη - που τους "εξεγείρουν" και τους στηρίζουν για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εσείς όμως, πού πάτε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια; Και πόσοι Έλληνες νομίζετε ότι έχουν διάθεση για εμφυλιοπολεμικές ταραχές και αιματοχυσία;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, εάν η αγάπη σας για την Πατρίδα είναι μεγαλύτερη από την προσκόλλησή σας στο ρατσισμό, στις αρρωστημένες ναζιστικές ιδεοληψίες, τα σύμβολα του Χίτλερ, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τα τατουάζ, τα ξυρισμένα κεφάλια και τις μαύρες μπλούζες, πρέπει να τ' αποκηρύξετε ως παιδικές ασθένειες, και να σοβαρευτείτε. Αν δεν μπορούν όλοι ν’ αποχωριστούν τα κακόγουστα και επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια τους, ας διασπαστεί το κόμμα σας σε καλό και κακό, κατά το πρότυπο της διάσπασης των τραπεζών που είδαμε να γίνεται.

Το κακό κομμάτι με τους νοσταλγούς του Χίτλερ ας κρατήσει και τ' όνομα "Χρυσή Αυγή", αφού πια έχει δυσφημιστεί και τίποτα δεν το εξαγνίζει, και το καλό κομμάτι ας διαλέξει ένα άλλο άφθαρτο όνομα - ας μείνει έξω η λέξη εθνικισμός που επίσης έχει δαιμονοποιηθεί - και ας στεγάσει όλους τους γνήσιους πατριώτες που στόχος και όραμά τους θα είναι η εξάλειψη της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο και η δημιουργία ενός παραγωγικού και ευνομούμενου κράτους δικαίου μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Όχι βέβαια ότι προσωπικά θεωρώ πανάκεια τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αφού η κοινοβΟλευτική (κατ’ ευφημισμό) δημοκρατία έχει εγγενείς αδυναμίες (το λένε χλευαστικά και τα Πρωτόκολλα) που την κατατρώγουν σαν τον καρκίνο εκ των έσω, και τα ολέθρια αποτελέσματά της τα βιώνουμε οδυνηρά στο πετσί μας, αλλά, όπως είπα πιο πάνω, μια δικτατορία που ίσως κάποιοι από σας ονειρεύονται δεν μπορεί να σταθεί χωρίς έξωθεν και άνωθεν βοήθεια, που φυσικά θα συνεπάγεται ανταλλάγματα. 
Και εξάλλου, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι εκείνοι που θα συγκροτήσουν μια δικτατορική (επαναστατική) κυβέρνηση θα είναι ενάρετοι, ανιδιοτελείς και ικανοί να κυβερνήσουν σωστά και δίκαια ή ότι δεν θα διαφθαρούν καθ’ οδόν από την αλαζονεία της εξουσίας.

Προσγειωθείτε λοιπόν στην ωμή πραγματικότητα, όσο απαίσια κι αν είναι αυτή, και αν δεν θέλετε όλοι να παραδεχτείτε τις πλάνες σας δημόσια και ν' αποκηρύξετε αμφιλεγόμενες πρακτικές και ιδεοληψίες, ας διασπαστείτε για το καλό της χώρας και των οπαδών σας.

Έτσι θα δώσετε στέγη σε όλους τους προηγούμενους ψηφοφόρους σας, που μετά τα όσα φαιδρά, γραφικά και ανεύθυνα βγήκαν στη φόρα εις βάρος σας - άλλα αληθινά και άλλα συκοφαντικά - δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, δηλαδή πού την ψήφο τους να ρίξουν.

Εντύπωση μου έκανε και η δήλωση του συνήγορου του Στάθη Μπούκουρα, κ. Αλέξη Κούγια: «Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό, γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα».

Πώς δεν έχετε ξαναδεί, κύριε Κούγια; Μήπως ζείτε σε άλλη χώρα; Και βέβαια η Δικαιοσύνη ασκεί την πολιτική που της υπαγορεύουν οι πολιτικοί, γι’ αυτό πήγαμε κατά διαβόλου…
Πώς άλλωστε θα μπορούσαν να διατηρούν αυτά τα προκλητικά οικονομικά προνόμια, να εισπράττουν πακτωλούς αναδρομικών, κλπ., οι "λειτουργοί της Θέμιδος" (εδώ γελάνε ή μάλλον κλαίνε)  αν δεν συμμορφώνονταν με τις εντολές της εκάστοτε εξουσίας;

Και δεν βλέπετε ότι όλα γύρω έχουν καταρρεύσει επειδή ακριβώς έχει καταρρεύσει η Δικαιοσύνη; Μην εκπλήσσεστε λοιπόν, κύριε Κούγια, για κάτι που είναι χρόνια παθογένεια της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. 

Εύχομαι καλή λευτεριά στους άδικα προφυλακισμένους Χρυσαυγίτες βουλευτές, και μέχρι τότε, αυτοκριτική, περισυλλογή και συνετές αποφάσεις. Είναι, άλλωστε, γνώρισμα των γενναίων να παραδέχονται τα λάθη τους και ν' αλλάζουν πορεία όταν το ύψιστο συμφέρον της πατρίδας το επιτάσσει.

Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στις οικογένειές τους και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά τους.

******
"Πάταξον μεν, άκουσον δε!" (Θεμιστοκλής)