ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Μας τα παίρνουν προκαταβολικά για το …καλό μας!

Βρε το γλυκομίλητο το Γιάννη Βρούτση με πόση σοβαροφάνεια μας δουλεύει! Θα κερδίσουμε λέει και την έκπτωση του 1,5% λόγω προκαταβολής του φόρου!

Το 'χει πάρει στα σοβαρά κι αυτός, όπως και ο Στουρνάρας, να μας προφυλάξουν από τις κραιπάλες.

Είδατε τι σκαρφίστηκαν οι βλοσυροί "σωτήρες" για το καλό μας; Αντί να περιμένουν να εισπράξουν τον επιπλέον φόρο σε 3 άτοκες ή σε 7 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα, κάπου κατά το τέλος της χρονιάς, θα τα ρίχνουν στον τρύπιο δημόσιο κορβανά μήνα-μήνα, του φόρου υπολογιζόμενου επί των ετήσιων, πολλαπλώς πετσοκομένων, συντάξεων.

Το ληστρικό κράτος βέβαια υπολογίζει ότι αρκετοί υπερήλικες συνταξιούχοι, με τις κακουχίες και τη λιτότητα ευθανασίας, δεν θα προλαβαίνουν να βγάλουν τη χρονιά για να εισπράξουν τις 12 συντάξεις επί των οποίων αναλογεί ο παρακρατηθείς φόρος, κι έτσι το αρούπωτο κράτος θα βγαίνει διπλά κερδισμένο!


Οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 27 έως 200 ευρώ το μήνα, ενώ για το Φεβρουάριο το ποσό θα είναι διπλάσιο καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων του επόμενου μήνα, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014! 


Χαρά εμείς οι κατακρεουργημένοι συνταξιούχοι, που για μια ακόμη φορά προσφέρουμε με αυτοθυσία για τη σωτηρία της πατρίδας των λαμογιών και των φοροφυγάδων!


Βρε συ Γιάννη, γιατί άργησες τόσο πολύ να μας σώσεις; Δεν έχεις τύψεις που ενώ είχες καταλάβει περίοπτες θέσεις στην εφορία γύρω σου γινόταν όργιο φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουμε; Ή μήπως τότε είχατε εντολές να μην ενοχλείτε τα λαμόγια;


Ας θυμηθούμε όμως τι αξιώματα κατείχε ο Γιάννης Βρούτσης, και τι έλεγε προτού γίνει Υπουργός Ανεργίας...** Από το 1997 εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
**Το 2003 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων. 
** Το 2005 εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ
(Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών)
** Το 2005, εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας Δ.Α.Κ.Ε. Εφοριακών  (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εφοριακών)

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο Γιάννης Βρούτσης, ως εκ των θέσεων που κατείχε, φέρει  τεράστιες ευθύνες για την ανικανότητα ή ολιγωρία είσπραξης φόρων που ευθύνεται τα μάλα για τη χρεοκοπία της χώρας μας. Και γι΄αυτές του τις ευθύνες ανταμείφθηκε από την πολιτικο-οικονομική μαφία που λυμαίνεται διαχρονικά το Λαμογιστάν με την υψηλή θέση του Υπουργού Εργασίας,  για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του σάπιου συστήματος, που λεηλάτησε διαχρονικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία, στο αίμα των συνταξιούχων. Όλα έχουν την εξήγησή τους, όταν γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος. 

Ας δούμε τώρα μερικές χαριτωμένες δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση όταν ήταν έξω από το χορό και ήξερε πολλά "τραγούδια" ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. (10/1/2011-11/4/2012).:

Γ. Βρούτσης, 14/7/2011 «Οι επίδοξοι μάγοι και οι αυτοαναγορευόμενοι "σωτήρες", μεταχειρίστηκαν με το χειρότερο τρόπο την εθνική μας οικονομία και μάλιστα στην πολύ δύσκολη στιγμή για την πατρίδα. Από τις απόλυτα κατηγορηματικές δηλώσεις του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", μας οδήγησαν στο Μνημόνιο χρησιμοποιώντας το εκβιαστικό δίλλημα περί "σωτηρίας" ή "χρεοκοπίας". Κάτω από το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα, ήρθε και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ λίγες μόλις μέρες από την ψήφιση του φτάσαμε στη "χρεοκοπία", έστω και "επιλεκτική".» (πηγή)

Γ. Βρούτσης, 26/8/2011: «Μια πολιτική υπερφορολόγησης, που εδώ και 22 μήνες, "τιμωρεί" την κοινωνία και την ελληνική οικονομία, βαθαίνοντας την ύφεση, περιορίζοντας δραματικά τα δημόσια έσοδα, συρρικνώνοντας τη φορολογική βάση και συνθλίβοντας τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. (...) 
Ο αυταρχικός τρόπος που χρησιμοποιεί, προκειμένου να επιβάλλει τα νέα επώδυνα φορολογικά μέτρα, καθώς και η χρήση της φορολογικής διαδικασίας καθαρά ως εισπρακτικό μηχανισμό και όχι ως αναπτυξιακό εργαλείο, δημιουργούν νέους φορολογικούς λαβύρινθους που διογκώνουν τη γραφειοκρατία και αυξάνουν σημαντικά το κόστος των επιχειρήσεων.» (πηγή)

Σε τι διαφέρει, ως προς τις υφεσιακές επιπτώσεις, η πολιτική υπερφορολόγησης που εξόρκιζες από την πολιτική υπερψαλιδίσματος εισοδημάτων που επαγγέλλεσαι, Γιαννάκη; Μούγκα ο Γιαννάκης!

Γ. Βρούτσης, 24/10/2011: «Υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, η φοροδιαφυγή αποτελεί μάστιγα που υπονομεύει την φερεγγυότητά, τα συμφέροντα και την οικονομική υπόσταση της χώρας μας.
 Δυστυχώς, η κυβέρνηση, για δυο ολόκληρα χρόνια αρκέστηκε σε ρητορικές εξαγγελίες καλών προθέσεων και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την καταπολεμήσει. Ακόμη και όταν κατέθεσε θετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τις οποίες και η Ν.Δ. στήριξε, τελικά δεν τις υλοποίησε. Συνεπώς, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί επιτακτική και επείγουσα εθνική ανάγκη, για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της χώρας και των πολιτών της.» (πηγή) 

Κι επειδή όλα τα ανωτέρω είναι λόγια του αέρα, και τις προάλλες η Τρόικα δεν πίστεψε στις υποσχέσεις της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά για είσπραξη 1,9 δισ. ευρώ το 2013-2014 από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, γι' αυτό ο Γιάννης Βρούτσης μετατόπισε το ποσόν αυτό στις πλάτες των εξουθενωμένων από τις αλλεπάλληλες περικοπές συνταξιούχων! (Δείτε κι εδώ)

Γ. Βρούτσης, 18/1/2012: «Ουσιαστικά, η κυβέρνηση επί 2 και πλέον χρόνια "έσπειρε φόρους και σήμερα θερίζει ύφεση και φοροδιαφυγή". Κινήθηκε με τελείως αποσπασματικό και πρόχειρο τρόπο, γεγονός που συνέβαλε στην μετατροπή του φορολογικού συστήματος από αναπτυξιακό εργαλείο – όπως θα έπρεπε να είναι – σε "φορομπηχτικό" που στηρίζεται στην πρωτοφανή υπερφορολόγηση, σε έκτακτες εισφορές και χαράτσια. Όλα αυτά μαζί είχαν ως αποτέλεσμα: την διεύρυνση της ύφεσης, την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την αποθάρρυνση των επενδύσεων, την αύξηση των "λουκέτων", την εκτίναξη της ανεργίας και την κατάρρευση των εσόδων.» (πηγή) 

Τα υπόλοιπα εδώ.