ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Αντώνης Σαμαράς: μωρή παρθένα ή όργανο σκοτεινών σχεδίων;

Αντώνη Σαμαρά, δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι είσαι τόσο μωρός ή τόσο υποκριτής όσο αποδείχτηκες με τις δηλώσεις σου στο ελληνογερμανικό επιμελητήριο, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του κατάπτυστου δολοφονικού μανιφέστου ενός αμετανόητου τρομοκράτη, του Χριστόδουλου Ξηρού.

Α. Σαμαράς: «Ένα σαθρό παλιό σύστημα τους αφήνει να φεύγουν ανενόχλητοι. 
Όμως, τις κλείνουμε μία-μία τις τρύπες αυτού του παλιού και σαθρού συστήματος. 
Και στεκόμαστε αποφασισμένοι απέναντι στους τρομοκράτες κι απέναντι σε όσους τους βοηθούν, σε όσους τους συνδράμουν, σε όσους προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα κίνητρα μιας δράσης που είναι μόνο αιματοβαμμένη και τίποτα άλλο. 
(…)
Στα αυτιά μας ηχούν πάντα τα λόγια μιας μάνας ενός θύματος της τρομοκρατίας, που πιστεύω ότι έδωσε μάθημα σε όλους μας. "Το δικό μου το παιδί, είπε, δεν μπορεί να πάρει άδεια από κει που βρίσκεται…"

Κι εμείς έχουμε ηθική υποχρέωση να ακούσουμε αυτά που είπε. Και πολιτική υποχρέωση να κλείσουμε και την τελευταία τρύπα, όλες τις κερκόπορτες ενός συστήματος που πολλές φορές δείχνει να νοιάζεται περισσότερο για την ευημερία των ακραίων παρά για την ασφάλεια των πολιτών. Με όλα αυτά τελειώνουμε». 

Τι λες βρε Αντωνάκη; Ποιο είναι αυτό το...
 παλιό σαθρό σύστημα που είναι υπεράνω του Πρωθυπουργού της χώρας και αποφασίζει και διατάσσει για την τύχη των τρομοκρατών ερήμην του; Θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν λόγω αυτισμού;

Ώστε συγκινήθηκες πολύ με τα λόγια της χαροκαμένης μάνας του Θάνου Αξαρλιάν, ε;  
Κι επειδή συγκινήθηκες τόοοσο πολύ, έδωσες εντολή στη "Δημόσια Τηλεόραση" της πλάκας να προκαλέσει τρόμο, οργή και αηδία στο χειμαζόμενο και πανταχόθεν βιαζόμενο ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας ολόκληρο το τρομο-μανιφέστο του αρχιδολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού, λες και είναι κάποιος λαοπρόβλητος ηγέτης που μας λέει κάτι καινούργιο που δεν ξέραμε! 
Προφανώς το θεωρείς χρήσιμο και εποικοδομητικό για την Δημοκρατία να παρουσιάζει η ΝΕΡΙΤ μέρα μεσημέρι εξ ολοκλήρου τις απόψεις τρομοκρατών!

Γι’ αυτό μας ξανάφερες το "ανταποδοτικό τέλος" μέσω ΔΕΗ  που υποσχόσουν να καταργήσεις;  Για να μας τρομοκρατείς και να μας αηδιάζεις όποτε το κρίνεις σκόπιμο για την παραμονή σου στην εξουσία;

Αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια δεν πάνε πίσω σε ανευθυνότητα και βλακεία. Δίνουν βήμα μετά βαΐων και κλάδων σ' έναν αρχιδολοφόνο που απειλεί, συν τοις άλλοις, και δημοσιογράφους! Και αναλύουν τις Ξηρές τρίχες, και σπεκουλάρουν πάνω στις Ξηρές απειλές, και απορούν και εξίστανται γιατί άραγε έδιναν άδειες οι αρμόδιοι σ’ έναν επικίνδυνο δολοφόνο, τις ιδέες του οποίου οι ίδιοι διαφημίζουν με σεβασμό και δέος! 

Πάντως, με την προβολή που δίνουν τα ΜΜΕ στα λόγια του αρχιτρομοκράτη, έχω πλέον πειστεί ότι κι αυτά παίρνουν εντολές από τα ίδια κέντρα που έδιναν τις άδειες στον Ξηρό  στρώνοντας χαλί για την βελούδινη "απόδρασή" του.

Θα μας πουν, βέβαια, ότι όλα γίνονται εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου, που είναι η βασική η αρχή της Δημοκρατίας. Μόνο που αυτή η ελευθερία του λόγου που παρέχουν τα ΜΜΕ είναι επιλεκτική. Δεν τους συμπεριλαμβάνει όλους. Εκεί στην άκρα δεξιά είναι απαγορευμένη ζώνη για την ελευθερία του λόγου. Αλλά και πάλι, δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι, εντολές εκτελούν κι αυτοί για να κερδίσουν το πλούσιο μεροκάματό τους...