ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ελένη Ζαρούλια: Κάνετε το Σύνταγμα κουρελόπανο!

Άστραψε και βρόντηξε εναντίον Βουλής, Δικαιοσύνης και ΜΜΕ η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου! 
Παραθέτω ολόκληρη την ομιλία της: 

Βουλή, 23/1/2013- ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Πριν αναφερθώ στο νομοσχέδιο θέλω να υποβάλω τα συλλυπητήριά μου στη δημοκρατία, που μας έχει αφήσει χρόνους πολλούς, αλλά και στη δικαιοσύνη, που είναι στα νύχια μερικών αριστεριστών ανθελλήνων. Είναι κρίμα ένα λειτούργημα να έχει πέσει τόσο χαμηλά και να χαρακτηρίζεται ολόκληρη δικαιοσύνη από μία κλίκα εγκάθετων. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κυρία Ζαρούλια, πιστεύω να έχετε επίγνωση αυτών που λέτε για το θεσμό της Δημοκρατίας.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Μάλιστα, θα το διορθώσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μάλιστα.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Όταν επί μήνες τα μνημονιακά μέσα αποβλάκωσης πρόβαλαν εντελώς παράνομα στοιχεία της δικογραφίας για να πλήξουν τη Χρυσή Αυγή, αυτό ήταν το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Τώρα, όμως, που το κίνημά μας έχει άλλους τρεις Βουλευτές προφυλακισμένους, επειδή η ανακρίτρια που τους εξέτασε είναι κομματική εγκάθετη και δίκασε με βάση τα πιστεύω και τις ιδέες και όχι τα αληθινά περιστατικά, ουδείς διαμαρτύρεται γι’ αυτό τον εξόφθαλμο βιασμό της δικαιοσύνης. 

Έστω και έτσι, εμείς επαναλαμβάνουμε ότι πιστεύουμε στο δίκαιο και πως το θεσμό της δικαιοσύνης, στα χέρια της οποίας κρίνεται το ιερό δώρο της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου, δεν τον αντιπροσωπεύουν άτομα που καταδικάζουν από μίσος, ιδεοληψία και κομματικά κριτήρια...
 

Όπως κρίνουν έτσι και θα κριθούν από την ιστορία, αν και ήδη στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι καταδικασμένοι και ηθικά ηττημένοι. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η εν λόγω ανακρίτρια πέρα από ακατάλληλη, όταν στο ενεργητικό της έχει χειριστεί υποθέσεις κατά τις οποίες όλοι αδιακρίτως και συλλήβδην οι κατηγορούμενοι προφυλακίζονται, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της ούτε τον πρότερο έντιμο βίο ή αν έχουν πίσω τους οικογένειες, όπως ο κ. Ηλιόπουλος – όπου προφυλάκισε πατέρα με μόλις δέκα ημερών νεογνό – ή και αν είναι όντως ύποπτοι φυγής. Δηλαδή, το άρθρο 282 το έχει καταστρατηγήσει η κυρία αυτή, για να αθωωθούν αργότερα στη δίκη.

Για του λόγου το αληθές, καταθέτω στα Πρακτικά τις σχετικές υποθέσεις που έχει χειρισθεί η κ. Κλάπα, που έχει βάλει αθώους ανθρώπους να εκτίουν ποινή προκαταβολικά και μετά αθωώθηκαν. Τι άλλο πέρα από επικίνδυνη μπορεί να θεωρηθεί, όταν για τη λήψη αποφάσεων επηρεάζεται από το σύζυγό της, ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ;

Όλα αυτά υπέστησαν επιπλέον και οι τρεις προφυλακισμένοι Βουλευτές μας, που απολογήθηκαν για άρθρα, για ιδέες και για κείμενα. Κάθε εχέφρων αντιλαμβάνεται ότι το αδίκημα για το οποίο εν τέλει κατηγορούμεθα δεν είναι άλλο από το αδίκημα γνώμης, κάτι το οποίο όμως στην Ελλάδα δεν ισχύει, αφού δεν υπάρχει στον Ποινικό μας Κώδικα. Τα οπλοστάσια, οι σφαγές και τα πτώματα πήγαν περίπατο. Πολύ απλά όλα αυτά ήταν μέσα στο επικοινωνιακό παιγνίδι σας, ψέματα και όταν καταλάβατε ότι το χάνετε, βάλατε επίορκους δικαστές να μας δικάσουν για τα πιστεύω μας.

Και ιδού ο αντίκτυπος της δημοκρατικότητάς σας: Η Βουλή πλέον λειτουργεί με διακόσιους ενενήντα τέσσερις Βουλευτές και είναι θέμα χρόνου να προφυλακίσετε και όλους τους υπόλοιπους εναπομείναντες του εθνικιστικού κινήματος, όχι επειδή είμαστε εγκληματίες, αλλά επειδή πιστεύουμε σε υπέρτατες διαχρονικές αξίες, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, τιμή, αξιοπρέπεια. 

Επί παραδείγματι, ο Βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος δεν πληρώνει – τάχα μου – κάτι μικροκούτια λαθραίων μικροπωλητών, αλλά την αποκάλυψη του Τούρκου πράκτορα του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν, που έφερε στη Βουλή. Όμως, αυτές οι αποκαλύψεις δεν αρέσουν στο σύστημα και έτσι η Βουλή θα λειτουργεί με λιγότερους Βουλευτές, αλλά αυτό δεν φαίνεται ούτε να σας ενοχλεί ούτε να σας προβληματίζει. Το αντίθετο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κυρία Ζαρούλια, ακούστε μισό λεπτό.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Όχι, δεν τελειώνετε. Μισό λεπτό να ακούσετε κάτι, διότι αυτά που λέτε είναι σοβαρά. Ζητάτε…

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Είναι αλήθειες!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Περιμένετε λίγο.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Είναι αλήθειες!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Περιμένετε λίγο. Ζητάτε, λοιπόν, δικαιοσύνη, αλλά κατηγορείτε ως επίορκους τους δικαστές.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Οι συγκεκριμένοι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Επικαλείστε σωστά το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κατηγορείτε συλλήβδην εκείνους που ασκούν το λειτούργημά τους.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Περιμένετε λίγο. Κατηγορείτε Βουλευτές ως πράκτορες μέσα στο Κοινοβούλιο.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Το αποδείξαμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε. Αν συμμετέχετε εδώ μέσα, πρέπει να τηρείτε κάποιους κανόνες.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Μάλιστα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης):
Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι τα Πρακτικά είτε να διαγραφούν, αν θέλετε…

 ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Διαγράψτε τα. Δεν πειράζει! Η ιστορία δεν διαγράφεται.

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Αν επιμείνετε, να πάνε στη Διάσκεψη των Προέδρων, να δούμε τι θα κάνουμε επιτέλους με αυτό το θέμα.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Δηλαδή, η Βουλή δεν λειτουργεί με λιγότερους Βουλευτές; Είναι ψέμα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Αναφέρθηκα στα συγκεκριμένα θέματα, κυρία Ζαρούλια. Δεν είμαστε σε διάλογο μαζί σας.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Είστε, λοιπόν, τόσο βαθειά προσκυνημένοι στους εντολοδότες σας που δεν σέβεστε τη λαϊκή βούληση και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Και αυτό, γιατί, όπως ισχυρίζεστε, υποτίθεται ότι αυτός αποφασίζει, αυτός κρίνει, αυτός έχει την τελευταία λέξη για όλα τα δημόσια πράγματα σ’ αυτή τη χώρα.

Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσετε την οργή του και την αγανάκτησή του, γιατί αυτός πλέον σιχάθηκε την υποκρισία σας, τα σκάνδαλά σας, τις μίζες και τα χρήματα που κλέβετε επί δεκαετίες, χωρίς ποτέ κανείς σας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Μόλις χθες πάλι δεν στείλατε τον Υπουργό στη δικαιοσύνη για απιστία.

Μερικές εκατοντάδες εκατομμυριάκια χάθηκαν στο δρόμο. Τέλος πάντων! Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά. Εσείς παριστάνετε τους δημοκράτες, ενώ είστε η μεγαλύτερη χούντα που γνώρισε ποτέ όχι μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά πολύ λυπάμαι και ολόκληρη η υφήλιος.

Εμείς, από την άλλη, είμαστε οι μοναδικοί εγγυητές για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, γιατί σε κρίσεις έχουμε αποδείξει ωριμότητα, συνέπεια και αξιοπρέπεια. Εσείς και ο Πρωθυπουργός σας μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσετε το εκλογικό παιγνίδι, κατασκευάζετε ενόχους, διαλύετε τη Βουλή και κάνετε το Σύνταγμα κουρελόπανο. 

Όσον αφορά το νομοσχέδιο «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», θα αναπτύξω τις θέσεις μας ως προς το άρθρο 46, τροποποίηση του ν. 4039/2012 και το άρθρο 47, τροποποίηση του άρθρου 8 του ν. 1197/1981.

Για να κατανοηθεί η καταψήφιση των εν λόγω άρθρων από μέρους μας, κατ’ αρχάς αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή είναι κάθετα αντίθετος στην παραβίαση όχι μόνο των προσωπικών δεδομένων και της προσωπικότητας του ανθρώπου, αλλά αναγνωρίζει ιδιαίτερη αξία στα ζώα συντροφιάς και δεν τα θεωρεί αντικείμενα προς χρήση από την πολιτεία και τον άνθρωπο.

Όπως είμαστε αντίθετοι στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών με τη βιομετρική μέθοδο της δακτυλοσκόπησης, καθώς έχουμε επισήμως αντιταχθεί κατά της «Κάρτας του Πολίτη» με σχετικές ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, έχουμε αντιταχθεί στην ηλεκτρονική σήμανση των ζώων συντροφιάς με εμφύτευση μικροπομπού, το «microchip». Παρουσιάσαμε, μάλιστα, σχετική αμερικανική μελέτη στις 31.7.2012, με αριθμό πρωτοκόλλου 537, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, που αποκαλύπτει ότι το «microchip» είναι παράγοντας ανάπτυξης καρκίνου στα ζώα –έστω και σε μέρος αυτών- και ζητήσαμε την αντικατάστασή του με ήπιες μορφές καταγραφής, ανάλογες των ενωτίων των ζώων.

Ως προς το άρθρο 46 –γι’ αυτό το λόγο πρωτευόντως και οικονομικά δευτερευόντως- όπως επισημάναμε και στην Επιτροπή, αρνούμεθα να ψηφίσουμε υπέρ της παραγράφου 1, διότι προσθέτει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή ως αρμόδιο όργανο για τη βεβαίωση των παραβάσεων, τη στιγμή που στην ειδική έκθεση του άρθρου 75 του Συντάγματος προβλέπεται εφ’ άπαξ δαπάνη ποσού 220.000 ευρώ από την αγορά κατάλληλων ανιχνευτών.

Για τον ίδιο λόγο είμαστε κατά της παραγράφου 2 του άρθρου 46 που με την περίπτωση β΄ καθιστά υποχρεωτική την ηλεκτρονική σήμανση στους σκύλους που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη ποιμνίων, όπως επίσης και με την περίπτωση στ΄ της παραγράφου 2, διότι προσθέτει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στους φορείς αναγνώρισης των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

Επίσης, είμαστε κατά της παραγράφου 3, διότι προσθέτει στον ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς την υποχρέωση να προσκομίζει ή να αποστέλλει ταχυδρομικά επί αποδείξει στον οικείο δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του. Μάλιστα, είμαστε της άποψης ότι επειδή ακριβώς τα ζώα συντροφιάς δεν είναι προς κατανάλωση, δεν πρέπει να τηρούνται αυστηροί επαγγελματικοί όροι, αλλά πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε πρωταρχικά υπ' όψιν το ζώο ως σύντροφος του ανθρώπου. 

Εξαιτίας αυτής της σχέσεως συντροφιάς που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπου και γάτας ή σκύλου, δεν συμφωνούμε με την περίπτωση α΄ του άρθρου 4, αναφορικά με την υποχρέωση αδειοδότησης εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, έστω και ενός θηλυκού σκύλου που μπορεί κάποιος να έχει προς οικιακή χρήση και με τη θέσπιση αντίστοιχης άδειας και για ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών τη στιγμή που δεν υπάρχει επαγγελματική ιδιότητα.

Επίσης, διαφωνούμε με την περίπτωση β΄ του άρθρου 4 αναφορικά με την επέκταση των απαγορεύσεων, διότι τη βλέπουμε ως περαιτέρω αστυνόμευση της κατοχής ζώων συντροφιάς και με την παράγραφο 9, επειδή οι περαιτέρω απαγορεύσεις και περιορισμοί θέτουν τα ζώα συντροφιάς εκτός κάθε επαφής με την κοινωνία.

Είμαστε δε αντίθετοι με την ποινικοποίηση κάθε συμπεριφοράς που απορρέει από τη σχέση ανθρώπου με ζώο συντροφιάς, όπως καθιερώνεται με την παράγραφο 11 του άρθρου 46. Είμαστε υπέρ της ποινικοποίησης, όταν υπάρχει πρόθεση θανάτου του ζώου – με φόλες, για παράδειγμα – καθώς και κακοποίησή του, η οποία θα ερμηνεύεται με αυστηρούς αντικειμενικούς όρους, όπως με σωματικές κακώσεις και όχι αυθαίρετα. Τοποθετούμεθα δε και κατά της παραγράφου 12, διότι προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα των ήδη υπαρχόντων, αλλά και νέα, όπως τις περιπτώσεις παραβάσεων 1, 3, 4, 15, 19, 21, 22, 25, 27 και 41 του Πίνακα Διοικητικών Κυρώσεων και Προστίμων της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 12.

Αυτό που διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά – διότι δεν αφορά μόνο το παρόν νομοσχέδιο – είναι ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει το ενδιαφέρον της για τα ζώα μέσω της βιομηχανίας προστίμων ως προς τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι –αν μη τι άλλο – χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση τα συντηρούν σε τόσο δύσκολες εποχές. Αν, δηλαδή, ένας ιδιοκτήτης δεν θέλει να σημανθεί το ζώο του με «microchip», γιατί θέλει να αποκλείσει την εμφάνιση καρκίνου ενδιαφερόμενος για την ευζωία του, πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ πρόστιμο, επειδή του το επιβάλλει το κράτος;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, ολοκληρώνετε, κυρία Ζαρούλια.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Ολοκληρώνω σε μισό λεπτό. Αν, αντίστοιχα, ένας κτηνίατρος το αφαιρέσει, πρέπει να πληρώσει 3.000 ευρώ και να του αφαιρεθεί η άδεια λες και είναι κανένας εγκληματίας; Τα περισσότερα πρόστιμα είναι παράλογα και εξοντωτικά. Πρόστιμα θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο για ήσσονες παραβάσεις που δεν απειλούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, διότι η φυλάκιση μετατρέπεται σε χρηματική ποινή και ο ιδιοκτήτης αποθαρρύνεται να αναλάβει ένα ζώο συντροφιάς με την επέκταση της ποινικοποίησης. Οι καιροί είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολοι και δεν βρίσκουμε το λόγο να τους δυσκολεύουμε περισσότερο. Εδώ έγινε ολόκληρη φασαρία για το απειλούμενο χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία σε νοσοκομείο και θα αναλάβει ένας ιδιοκτήτης να συντηρήσει ένα ζώο, όταν απειλείται με πρόστιμα από 100 έως 20.000 ευρώ;

Φοβάμαι ότι πάσα έννοια κοινής λογικής έχει απωλεσθεί από την παρούσα Συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Για τον ίδιο οικονομικό λόγο αντιτασσόμαστε και κατά του άρθρου 47. Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα καταψηφίζουμε το παρόν νομοσχέδιο τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων και όσον αφορά τα άρθρα 46 και 47 βάσει της αιτιολογίας που αναπτύξαμε. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε κι εμείς. Ο κ. Πετράκος έχει το λόγο για οκτώ λεπτά.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Όχι, κατά τον Κανονισμό, δεν μπορείτε.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Θέλω να γνωστοποιήσω κάτι στο Προεδρείο σας, μετά την παρατήρηση την οποία εκάνατε, αν βεβαίως μου επιτρέψετε, μόνο με μία λέξη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Με την άδεια του Σώματος έχετε το λόγο, διότι είμαστε εκτός διαδικασίας.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ. Όσον αφορά το θέμα της εμπιστοσύνης εις την δικαστικήν εξουσίαν, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία. Όμως, διαβάζω σε μία διάταξη απορριπτική μιας αιτήσεως προσωρινής απολύσεως από την συγκεκριμένη εφέτη ανακρίτρια τον χαρακτηρισμό για την Χρυσή Αυγή «το κόμμα-εγκληματική οργάνωση», κάτι που ως ποινικολόγοι τόσων ετών δεν το έχουμε δει ποτέ ούτε καν σε παραπεμπτικό βούλευμα. Λέμε, για παράδειγμα, ο δράστης ή ο Παπαδόπουλος, ο Νικολόπουλος, ο Παυλόπουλος κ.λπ. Μας χαρακτηρίζει αβασάνιστα εγκληματική οργάνωση. Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε, ζήτησα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δώσατε το λόγο. Ευχαριστώ θερμά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Λοιπόν, ζητάτε να γίνουμε τώρα εδώ το δικαστήριο.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Όχι βέβαια. Ήθελα να το γνωστοποιήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μισό λεπτό! Εγώ σας θέτω το εξής ερώτημα: Προεδρεύετε του Σώματος του Κοινοβουλίου και ακούτε να κατηγορούνται οι δικαστές ως επίορκοι δικαστές. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Όχι συλλήβδην, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ωραία. Θέλετε δηλαδή να ακούγονται αυτά τα πράγματα...

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Όχι, όχι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): ...ή τα άλλα, όπως «πράκτορες»;

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Όχι συλλήβδην, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Έτσι θα γίνει ζούγκλα η πολιτική μας ζωή, εκτός και αν το επιδιώκετε.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΡΑΜΗΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, το εξήγησα για το Προεδρείο σας.