ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Εξουσία προς Τσίπρα: Αν μ' αγαπάς φίλα σταυρό!

Πριν από μία εβδομάδα ο υπεύθυνος του τομέα Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιάννης Αμανατίδης, άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου, και ξεσήκωσε "ιερό" πόλεμο μεταξύ των υποκριτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αν και έχει δηλώσει άθεος, είναι πολύ καλύτερος από πολλούς που δηλώνουν θρησκευόμενοι. (πηγή)

Αμάν και συ βρε Αμανατίδη; Τι ήθελες να μας το θυμίσεις, τώρα που ο κόσμος το είχε ξεχάσει, ενώ το παιδί Τσίπρας προσπαθεί να δείξει μεταμέλεια και να χτίσει γέφυρες με την Εκκλησία; Βαλτός ήσουνα; Όσο για το αν είναι καλύτερος, απομένει να το δούμε, διότι «αρχή άνδρα δείκνυσι». Στην αντιπολίτευση όλοι οι πολιτικάντηδες καλοί και άγιοι είναι...

Προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κάθε πολιτικάντης σε σχέση με τη θρησκεία ή με το Θεό.  Είμαι του δόγματος: Δείξε μου την πίστη σου με τα έργα σου. 
Εξάλλου το να μην τα πηγαίνει κάποιος καλά με την Εκκλησία, είτε διότι διαφωνεί με το βίο και την πολιτεία των κληρικών είτε διότι απορρίπτει τα δόγματα και τα τελετουργικά της, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι άθεος...
Μπορεί μάλιστα να πιστεύει στο Θεό πολύ περισσότερο από τους θρησκευόμενους. Η πίστη στο Θεό δεν είναι συνώνυμο της πίστης στην Ορθοδοξία, ή στην όποια θρησκεία, και είναι βλασφημία να ταυτίζεται η θρησκεία - ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα - με το Θεό!

Επίσης είμαι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και κάθετα αντίθετη στο να υποχρεώνονται οι βουλευτές κατά την τελετή του Αγιασμού της Βουλής ν' ασπάζονται το σταυρό - ένα είδωλο - επειδή τους αναγκάζει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος. Το θεωρώ δημόσιο βιασμό της συνείδησης του ανθρώπου και πιστεύω ότι αυτά τα καραγκιοζιλίκια και οι υποκρισίες πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Επίσης κρίνω απαράδεκτο να ορκίζονται οι βουλευτές ή οι υπουργοί  στο όνομα της Αγίας Τριάδος, στην οποία πολλοί μπορεί και να μην πιστεύουν, επειδή τους το υπαγόρευσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Άλλωστε, σε τι ωφέλησαν όλοι αυτοί οι όρκοι που επαναλαμβάνονται υποκριτικά - και μάλιστα ενάντια στην εντολή του Ευαγγελίου "μη ομόσαι όλως" - κατά την έναρξη των εργασιών της Βουλής και κατά την ορκωμοσία των Υπουργών από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, όταν οι περισσότεροι πολιτικάντηδες, για να μην πω όλοι, αποδείχτηκαν επίορκοι, και με πράξεις ή παραλείψεις συνέβαλαν στη σημερινή οικονομική εξαθλίωση και ηθική εξαχρείωση της κοινωνίας;

Πάντως, χειρότερο και αυτής της αθεΐας θεωρώ την υποκρισία: το να το παίζει ο πολιτικάντης άθεος για να ικανοποιήσει τους αριστερούς ψηφοφόρους και συγχρόνως θρησκευόμενος για να προσελκύσει τους θρησκόληπτους ψηφοφόρους.

Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους, όχι για να αποδείξουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος ή όχι - αυτό δεν μας αφορά - αλλά για να διερευνήσουμε μήπως είναι υποκριτής που με μεγάλη ευκολία παραβιάζει τη συνείδησή του, πράγμα που μας ενδιαφέρει άμεσα αν πρόκειται να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2008, ο 34χρονος τότε Α. Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαδεχόμενος τον Αλέκο Αλαβάνο. Δέκα οκτώ ημέρες αργότερα θα δήλωνε αυτά που καταγράφονται στο επόμενο video.


Εδώ τον ακούμε να λέει ότι δεν είναι θρησκευόμενος, όπως και οι περισσότεροι της Αριστεράς που ασχολούνται με τα κοινά. Είναι δηλαδή κάτι σαν παράδοση των αριστερών να μην είναι θρησκευόμενοι. Εδώ δεν ξεκαθαρίζεται αν με τη δήλωση αυτή ο Αλέξης εννοεί ότι είναι άθεος.

Τον Ιούλιο του 2011, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Κυκλάδων «Κυκλαδίτικη»,  ο ίδιος είχε εκμυστηρευθεί  στον δημοσιογράφο Νικόδημο Λιανό: «Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι πολύ καλή και θα έλεγα ότι στηρίζεται στην ντομπροσύνη, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. 

Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. 
Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο. Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσουμε απόψεις. 

Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα. 
Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε». (πηγή)

Εδώ πια, ο μη θρησκευόμενος Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι είναι άθεος! Τι ακριβώς εννοεί, μακάρι νάξερε και ο ίδιος… Τα έχει όμως καλά με την Εκκλησία, άσχετα αν φτύνει τα πιστεύω τους. Και επειδή το ταγκό χρειάζεται δύο, σημαίνει ότι και η επίσημη Εκκλησία τα πάει καλά με τον Αλέξη Τσίπρα, διότι εδώ ισχύει η παροιμία, «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη.»

Με άλλα λόγια, ο Αλέξης μας είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

Παρόλα αυτά, στην ορκωμοσία της Βουλής (18/5/2012) το παιδί Τσίπρας αντιστάθηκε και δεν φίλησε σταυρό, όπως βλέπετε στην εικόνα δεξιά! Το ίδιο έγινε και στις 28/6/2012.

Καθώς, όμως, η αλαζονεία του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυξανόταν και η εξουσία βρισκόταν επί θύραις,  η ντομπροσύνη του δεν θα μπορούσε να κρατήσει για  πολύ. Έτσι στις 11/9/2013, στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ο Αλέξης ζορίστηκε να φιλήσει το σταυρό, όπως τον απαθανάτισε ο φακός. Η πρώτη δημόσια παραβίαση της συνείδησης  είναι πάντα δύσκολη…Ωστόσο  ανοίγει δρόμους προς υψηλά ιστάμενους υποκριτές που είναι πολύ χρήσιμοι για έναν εν αναμονή πρωθυπουργό, και μάλιστα υποψήφιο για την Προεδρία της Κομισιόν!

Στις 20/12/2013, αντιπρόσωποι από το Άγιο Όρος συναντήθηκαν με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και επέδωσαν επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Αθωνική Χερσόνησο. Όπως ανακοίνωσε το κόμμα, κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε: «η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους, η οποία διαμορφώθηκε από αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα, ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους». (πηγή)

Στις 9/1/2014, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε πολύ φιλικό κλίμα όπως φαίνεται από το επόμενο video:

 9/1/2014 (πηγή)

Σύμφωνα με τις agioritikesmnimes, για την άνοιξη  προγραμματίζονται οι "προσκυνηματικές" επισκέψεις του κ. Αλ. Τσίπρα σε Άγιο Όρος και Βατικανό.
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει συνάντηση και με τον ποντίφικα, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιταλία, ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, καθώς οι σχετικές συνεννοήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. 

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, και των δημοσκοπήσεων φερόντων πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ άρπαξε την ευκαιρία που της έδωσε ο Αμανατίδης για να δηλώσει: «Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του. 
Όμως, ο ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.
Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης. 
Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος». (protothema, 19/1/2013)

Στην ως άνω ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε υπεκφεύγοντας: «Ως πού θα φτάσει ο κατήφορος του κυρίου Σαμαρά;»

Απ’ ό,τι τεκμηριώνεται με τα όσα παρέθεσα εδώ, μην περιμένετε εσείς οι αριστεροί και προοδευτικοί ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ο ηγέτης-μεταρρυθμιστής που θα ορθώσει ανάστημα στην Εκκλησία για να βάλει τα πράγματα στη λογική τους διάσταση. Όχι μόνο δεν το επιθυμεί, αλλά και δεν έχει το πνευματικό ανάστημα ένας πολιτικάντης που, συν τοις άλλοις, θέλει να νομιμοποιήσει το γάμο των ομοφυλόφιλων και να τους επιτρέψει μάλιστα να υιοθετούν και παιδιά.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι είχα στείλει πριν ένα χρόνο επιστολή στην κυρία Ρένα Δούρου, για να καταφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα του εξορκισμού βρεφών κατά το νηπιοβάπτισμα,  ως  βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας,  και δεν έλαβα ποτέ απάντηση…

Ας μου επιτραπεί να προσθέσω εδώ ότι οποτεδήποτε έγραψα σε αξιωματούχο του εξωτερικού, μη Έλληνα, για οποιοδήποτε θέμα, ως άγνωστη προς άγνωστο, πάντα έλαβα μια ευγενική και εμπεριστατωμένη απάντηση στο ερώτημά μου… 
Τυχαίο; Δε νομίζω!  Είναι θέμα πολιτισμού και σεβασμού προς τον άνθρωπο, πράγματα που μας λείπουν...