ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Τα καραγκιοζιλίκια του βΟλευτή του (τ)ΣΥΡΙΖΑ ανήμερα των ΦώτωνΔικιά σου ιδέα ήταν, Βασίλη, να μασκαρευτείς παπάς και να κάνεις όσα έκανες ή των χρηματοδοτών του (τ)ΣΥΡΙΖΑ;
Ο καραγκιόζης Βασίλης Διαμαντόπουλος μας άλλαξε τα Φώτα φέτος μ' έναν πρωτότυπο τρόπο! Ζήλεψε τη δόξα και τη δημοφιλία των παπάδων και σκέφτηκε να προσελκύσει ψηφοφόρους ως παπα-Σούρας, "κοινωνόντας" τους θρησκευτική ασέβεια πάνω από το καρναβαλικό άρμα!

Κι αντί οι παρευρισκόμενοι θρησκόληπτοι να τον γιουχαΐσουν με γιαούρτια και αυγά και να τον φτύσουν με τη σειρά τους, αφού εκείνος τους φτύνει τα ιερά και τα όσια, τον χειροκροτούσαν κι από πάνω!
Καραγκιόζηδες χειροκροτούσαν καραγκιόζη, κι όλοι μαζί έφτυναν την επικρατούσα θρησκεία του Καραγκιοζιστάν. Ήταν, ισχυρίστηκε ο γελοίος, ένα είδος σάτιρας!

Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θεώρησε...
τη γελοιοποίηση της Ορθοδοξίας ανοησία λόγω… κρίσης! «Είναι λυπηρό, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ένα μέλος του Κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται με τόσο ανόητο τρόπο», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.
Δηλαδή αν δεν είχαμε κρίση θα επιτρεπόταν η ύβρις αυτών που οι Ορθόδοξοι πιστοί πιστεύουν ως Άχραντα Μυστήρια; Δεν σκανδαλίζονται οι πιστοί με τέτοιες ιεροσυλίες;
Άλλωστε ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει ποινή φυλάκισης για όσους εξυβρίζουν τα θεία.

Καραγκιόζη Βασίλη Διαμαντόπουλε, έχω μια πρωτότυπη πρόταση για σένα:
Την επόμενη φορά που θα ντυθείς μασκαράς, να κρατάς το Κοράνι και να κάνεις σάτιρα με το περιεχόμενό του. Ή να κάνεις "σάτιρα" πέφτοντας μπρούμυτα και καλώντας τους παρευρισκόμενους να πέσουν κι εκείνοι μπρούμυτα στο έδαφος, δήθεν προσευχόμενοι όπως οι Μουσουλμάνοι. 

Έτσι και το τολμήσεις, όμως, θα είσαι τελειωμένος και το ξέρεις, θρασύδειλε βΟλευτά. Η επίκληση της σάτιρας δεν θα σε σώσει από τους Μουσουλμάνους που σέβονται τη θρησκεία τους.
Άσε που θα ξεσηκωθεί το αντιρατσιστικό σύμπαν, ντόπιο και ξένο, να καταδικάσει την πράξη ως ακραία ρατσιστική ενέργεια, και δεν αποκλείεται να ανάψουν φωτιές απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας…

Αυτά τα λίγα για να μην ξεχνάμε πόσο γελοίος λαός είμαστε και πόσο τιποτένιους στέλνουμε στη Βουλή για να βΟλευτούν, και να μην περιμένουμε σεβασμό από τους ξένους όταν εμείς δεν σεβόμαστε στοιχειωδώς τον εαυτό μας.