ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Επικίνδυνα παιδαριώδης ο Αλέξης Τσίπρας!Θα έλεγα ότι ο κύριος Τσίπρας πάσχει από την ασθένεια που ονομάζεται παλιμπαιδισμός (πάλιν+παιδισμός), αν βεβαίως είχε ποτέ συμπεριφερθεί σαν ενήλικας στο παρελθόν, αν είχε ποτέ ωριμάσει ως δημόσιος άνδρας. Αλλά ο συγκεκριμένος τύπος, που αύριο θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία της ταλαίπωρης και χιλιοπροδομένης από τους πολιτικάντηδες χώρας μας, σαραντάρης πια, έχει μείνει δυστυχώς ένα ανεύθυνο, επιπόλαιο, παρορμητικό, ζαβολιάρικο, κακομαθημένο και αντιδραστικό παιδί.

Οι αιτίες της ανωριμότητας του κυρίου Τσίπρα πρέπει ν' αναζητηθούν από τους ειδικούς στην παιδική του ηλικία ως πλουσιόπαιδου. Από εκεί άλλωστε ξεκινάνε όλα, τα καλά, τα κακά και τ’ ανάποδα που διαμορφώνουν ή παραμορφώνουν το χαρακτήρα μας.

Συνιστά λοιπόν εθνικό κίνδυνο για τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω της θέσης που κατέχει ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αύριο - χτύπα ξύλο και κούφια η ώρα που τ’ ακούει - ως πρωθυπουργός.

Δεν έχω, βεβαίως, κανένα λόγο να επικροτώ τις επώδυνες για το λαό, και για μένα προσωπικά ως συνταξιούχου, πολιτικές επιλογές της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ...
και έχω γράψει εκατοντάδες άρθρα στα οποία την κρίνω με πολύ σκληρό τρόπο.

Όμως η τελετή έναρξης της στο Μέγαρο Μουσικής δεν ήταν μια "επικοινωνιακή φιέστα Σαμαρά", δεν έγινε προς τιμήν του Σαμαρά, αλλά προς τιμήν της Ελληνικής Προεδρίας, δηλαδή προς τιμήν της χώρας μας ως ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σ’ αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ της ο κύριος Τσίπρας επιμένει ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα, όταν βεβαίως βρίσκεται στο εξωτερικό.

Πώς όμως συμβιβάζονται αυτά με το  "φτύσιμο" που έριξε χθες στους Ευρωπαίους επισήμους το παιδάριο Αλέξης;

Όσο κι αν προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας, υποψήφιος για την προεδρία της ΕΕ παρακαλώ, να δικαιολογήσει τη χθεσινή απουσία του από την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας, επικαλούμενος τη δήθεν κάθετη διαφωνία με τους χειρισμούς της κυβέρνησης,  η κίνηση αυτή έγινε ασφαλώς για ψηφοθηρικούς λόγους. Και δυστυχώς, επειδή μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πάσχει επίσης από ανωριμότητα και παλιμπαιδισμό, η ηχηρή απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε τραμπουκισμός και ράπισμα στην ΕΕ και χειροκροτήθηκε δεόντως από τους τζάμπα μάγκες ψηφοφόρους του.

Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τον πολιτικό ερμαφροδιτισμό του Αλέξη Τσίπρα και ελάχιστοι έχουν παρατηρήσει και καταγράψει το πόσες κωλοτούμπες έχει κάνει από τότε που έγινε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διαψεύδοντας ανερυθρίαστα τον εαυτό του και τις προεκλογικές του εξαγγελίες, δήθεν δεσμεύσεις.

Ας ευχηθούμε λοιπόν χωρίς εμπάθειες και μεμψιμοιρίες καλή επιτυχία στην Ελληνική Προεδρία, ακόμη κι αν επιτυχία σημαίνει να κερδίσουμε έστω κάποια ψίχουλα. Το "κάτι" είναι καλύτερο από το τίποτα και ο Σαμαράς δεν είναι ημίθεος. Κοινός θνητός είναι κι αυτός. Ας σκεφτούμε ποιοι από μας θα θέλαμε να βρισκόμαστε κάτω από τις παρούσες συνθήκες στη θέση του… 
Κι αυτό δεν σημαίνει, επαναλαμβάνω, ότι του δίνω άφεση αμαρτιών.