ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Είναι άραγε ρατσιστής και φασίστας ο Nigel Farage;


Μέσα στον ορυμαγδό των τρομοκρατικών ειδήσεων απ’ όλα τα μέτωπα, πέρασε σχεδόν στα ψιλά η επίθεση που δέχτηκε από οργισμένους διαδηλωτές ο γνωστός μπουρλοτιέρης του Ευρωκοινοβουλίου 49χρονος Nigel Farage. Η επίθεση εναντίον του έγινε στις 20/1/2014, έξω από το Ξενοδοχείο Walpole Bay στο Margate του Kent όπου πήγαινε να παρευρεθεί σε εκδήλωση υποστηρικτών του κόμματος UKIP του οποίου ηγείται.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ με συνθήματα εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι αγαπάει την Thatcher, υποκινεί το μίσος και προκαλεί εμετό. Τον χτύπησαν στο κεφάλι με ένα πλακάτ στο οποίο έγραφαν “Nasty Little Nigel”.

Ο εκρηκτικός ηγέτης των Ανεξάρτητων είπε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να τον τραυματίσουν σωματικά, και δήλωσε: "Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά τους, αλλά τίποτα δεν θα με σταματήσει."
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Nigel Farage δεχόταν επίθεση. Το περασμένο Μάιο αναγκάστηκε να κλειδωθεί...
μέσα σε μια pub, στο Εδιμβούργο, όταν μια αντιρατσιστική διαδήλωση κατέληξε σε βία εναντίον του.
Ο Farage θεωρείται ρατσιστής και ότι δεν αγαπάει τα ζώα, αφού έχει σχέδια να άρει τους περιορισμούς όσον αφορά το κυνήγι.

Και σα να μην έφταναν αυτά, σε μια εκδήλωση με ερωτήσεις και απαντήσεις στο City του Λονδίνου, ο Nigel Farage είχε αναφερθεί υποτιμητικά στις γυναίκες εργαζόμενες λέγοντας πως, όταν επιστρέφουν στη δουλειά μετά από πολύμηνη απουσία λόγω μητρότητας, αξίζουν λιγότερο για τον εργοδότη τους απ’ ό,τι άξιζαν πριν από την άδεια τοκετού. Πρόσθεσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες κάνουν διαφορετικές επιλογές για βιολογικούς λόγους.

"Είμαστε πολύ απογοητευμένες από την κριτική στις εργαζόμενες μητέρες", δήλωσε η Rosalind Bragg, διευθύντρια του φιλανθρωπικού ιδρύματος Maternity Action.

Είναι γεγονός ότι ο Nigel Farage έχει το θάρρος ή το θράσος - απ’ όποια πλευρά το δει κανείς - να εκφράζει αυτά που σκέπτεται, χωρίς ν’ ανησυχεί για τις συνέπειες. Και ενδεχομένως αυτά που λέει συχνά να είναι αληθινά, αυτονόητα και σιωπηρά παραδεκτά από την πλειοψηφία των εχόντων κοινό νου και απροκατάληπτων ακροατών του, όμως δεν πρέπει να λέγονται διότι μπορούν να παρερμηνευτούν και να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων, όπως στο θέμα των εργαζόμενων μητέρων που προαναφέραμε.

Πάμε παρακάτω: Πόσο ρατσιστής είναι ο Nigel Farage; Έχει καθιερωθεί διεθνώς το βασικό κριτήριο του ρατσισμού να είναι ο αντισημιτισμός. Πόσο αντισημίτης είναι άραγε ο ηγέτης του UKIP για να έχει κερδίσει τον υποτιμητικό τίτλο του ρατσιστή; 

Έθεσα το ερώτημα στη μηχανή αναζήτησης της Google και βρήκα ότι το Μάρτιο του 2009 ο Farage είχε κατηγορήσει την Ευρωβουλή για μίσος κατά του Ισραήλ. Είχε πει μάλιστα ότι έβλεπε να ξεπετάγεται μια τρέντυ μορφή αντισημιτισμού στο Ευρωκοινοβούλιο, και ότι  μέσα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχουν ισχυρές προκαταλήψεις εναντίον του Ισραήλ.
Επιπλέον είχε εκφράσει κριτική για την Ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή. (Δείτε εδώ)

Για την υποστήριξη του Ισραήλ έχουν υπάρξει οργισμένες αντιδράσεις εναντίον του Farage μέχρι και πρόσφατα (13/9/2013).

Πώς τεκμηριώνεται λοιπόν η δριμύτατη κριτική εναντίον του Farage ως "φασίστα" και "ρατσιστή"; Ακόμη και στο BBC τον εμφάνισαν με το μουστάκι του Χίτλερ, στις 20/9/2013. 

Έψαξα επισταμένως στις ομιλίες του στο Ευρωκοινοβούλιο για να βρω τις θέσεις του ηγέτη του UKIP για τους μετανάστες, και παραθέτω μερικά δείγματα στην κρίση σας:

Στρασβούργο, 22/10/2013-Nigel Farage «(...) Υπάρχουν 600.000 οικονομικά ανενεργοί Ανατολικοευρωπαίοι στη Βρετανία. (…) 
 Γνωρίζω ότι αυτό είναι ένα πολύπλοκο θέμα, αλλά ας ρίξουμε απλά μια ματιά στο κοινωνικό επίδομα. Επίδομα παιδιού. Από την Ανατολική Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους τώρα πληρώνουμε επίδομα παιδιού για 50.000 παιδιά που δεν ζουν καν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να το κάνουμε αυτό. Μας στοιχίζει ένα εκατομμύριο στερλίνες την εβδομάδα, και αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας έλξης. 
(...) 
Εάν επιτρέπετε την ανεμπόδιστη ελεύθερη ροή ανθρώπων από τις φτωχές στις πλούσιες χώρες, μην εκπλαγείτε όταν θα έχετε φοβερό αποτέλεσμα.
(...) 
Έτσι λοιπόν ανοίγουμε τις πόρτες την επόμενη χρονιά στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Σημαίνει υπερπροσφορά ανειδίκευτου εργατικού προσωπικού στην αγορά, μεγαλύτερο βάρος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα σχολεία μας, και ναι, δυστυχώς, αυτό σημαίνει περισσότερο έγκλημα επίσης.»

Στρασβούργο, 23/10/2013- Nigel Faragee: «Δεν είμαστε εναντίον της μετανάστευσης ή των μεταναστών. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας βαθμός ελέγχου, και αυτό είναι το μήνυμα που κερδίζει υποστήριξη σε ολόκληρη την Ευρώπη.»

Στρασβούργο, 11/12/2013- Nigel Farage: «Μπορώ να ξεκαθαρίσω κάτι σε σας; 
To κόμμα UKIP δεν είναι ενάντιο στη μετανάστευση. Θέλουμε τη μετανάστευση. 
Θέλουμε τη μετανάστευση, αλλά θέλουμε ένα σύστημα μετανάστευσης βασισμένο, όπως είναι το Αυστραλιανό, στο να λέμε ότι θέλουμε να φέρνουμε στη χώρα μας ανθρώπους που έχουν επιδεξιότητες. 
Δεν θέλουμε τους ανθρώπους που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. 
Δεν θέλουμε τους ανθρώπους που έχουν εγκληματικά μητρώα (...).
Και θέλουμε εμείς οι ίδιοι να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας σχετικά με το ποιος έρχεται στη Μεγάλη Βρετανία. 
Δεν είμαστε μεροληπτικοί, δεν ενοχοποιούμε, θέλουμε απλά να ελέγχουμε τα σύνορά μας και να ζούμε στη δημοκρατία μας. Και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ως μέλη αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»