ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Wolfgang Boehm: Η διάσωση της Ελλάδας χτίστηκε πάνω σε λεπτό πάγο!

Έξω απ' τα δόντια τα λέει ο αρθρογράφος Wolfgang Boehm σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στις 8/1/2014, στην Αυστριακή εφημερίδα DIE PRESSE, και μας το κατέστησε γνωστό ο Γιώργος Δελαστίκ μέσα από το ethnos.gr σήμερα.

«Τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα»
«Η χώρα δεν σώθηκε, η διεθνής αλληλεγγύη δεν υπήρξε και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή»! 

«Πρώτον, η Ελλάδα δεν σώθηκε με τα μέχρι τώρα δάνεια βοήθειας των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σώθηκαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, μερικές από τις οποίες θα βρίσκονταν μπροστά στην καταστροφή σε περίπτωση...
ολικής παύσης εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Το ελληνικό κράτος έχει μόνο φορτωθεί ακόμη περισσότερα βάρη από το ξέσπασμα της κρίσης. 
(...)
Το γεγονός είναι ότι από το αποκαλούμενο πακέτο σωτηρίας των ευρωεταίρων προέκυψαν συνολικά έξι πακέτα λιτότητας των κυβερνήσεων, υψηλότεροι μαζικοί φόροι, χαμηλότεροι μισθοί και συντάξεις καθώς και μια σοβαρή άνοδος της ανεργίας. 
Οποιος βρεθεί εκτός ταμείου ανεργίας δεν είναι πλέον ασφαλισμένος, ούτε για ασθένεια. Αυτοί έχουν στο μεταξύ γίνει τρία εκατομμύρια άνθρωποι.
(...)
Η χώρα δεν εξυγιάνθηκε μέσω του πακέτου βοήθειας. Ακόμη και αν κατόρθωνε η κυβέρνηση - πράγμα που σχεδόν κανένας δεν πιστεύει - να έβγαινε στο τέλος αυτού του χρόνου από την ευρωπαϊκή ομπρέλα σωτηρίας, θα παραμείνει πίσω ένα τεράστιο βουνό χρέους πολύ πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ. 
(...)
Το ισχνό κράτος, το οποίο επέβαλαν οι δανειστές, ναι μεν θα υπάρξει, αλλά η προοπτική θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που θα αντικαταστήσουν την απώλεια θέσεων στον δημόσιο τομέα παραμένει αυταπάτη. 
(...)
Η επαινεθείσα και από τον Αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν "αλληλεγγύη" προς τον ελληνικό λαό ουδέποτε υπήρξε! Ελαβε χώρα μόνο κατ' ελάχιστο μέτρο με τη μορφή κουρέματος χρέους περίπου 107 δισεκατομμυρίων ευρώ που κατείχαν ιδιώτες δανειστές. 
(...)
Φυσικά, το θεμέλιο του κακού γεννήθηκε στην Ελλάδα. Επί δεκαετίες τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η ΝΔ και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, προσέφεραν υπερβολικά πολλά κάθε φορά με κρατική βοήθεια στην εκλογική τους πελατεία... 

Μια ελίτ δημοσίων υπαλλήλων, προερχόμενη και από τα δύο κόμματα, χρησιμοποίησε ανενδοίαστα προς όφελός της τις κρατικές δουλειές. 
Προσφάτως αποκαλύφθηκαν λαδώματα υψηλόβαθμων Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων στους εξοπλισμούς από επιχειρήσεις της Γερμανίας, Σουηδίας και Ρωσίας.
(...)
Καθώς η κατάσταση έχει εκτραπεί κατ' αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα αν η δημοσιονομική και οικονομική κρίση θα εξελιχθεί σε επικίνδυνη πολιτική κρίση. 
Αν ριζοσπαστικές δυνάμεις όπως ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ή η δεξιά Χρυσή Αυγή έρχονταν ποτέ στην εξουσία, με μεγάλη πιθανότητα θα εκμηδενίζονταν όλα τα διεθνή βοηθητικά μέτρα για την εξυγίανση του κράτους και οι λιτές επιτυχίες μεταρρυθμίσεων

Αυτός ο κίνδυνος δείχνει όμως επίσης πόσο λεπτός είναι ο πάγος πάνω στον οποίο χτίστηκε η δράση διάσωσης (της Ελλάδας)». 

Καλά τα λέει ο Αυστριακός δημοσιογράφος, μόνο που δεν είναι σωστά ενημερωμένος ως προς  το "ισχνό" κράτος. Από πού πέρασε το ισχνό κράτος κι εγώ δεν το πήρα χαμπάρι; Μήπως ο κύριος Wolfgang Boehm θεωρεί απολυμένους τους πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες και γενναιόδωρα αποζημιωθέντες σαρανταπεντάρηδες και πενηντάρηδες, παρά την προ τριετίας απαίτηση της Τρόικας για "μαχαίρι" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις;

Όσο για τις λιτές επιτυχίες μεταρρυθμίσεων, που θα κινδυνέψουν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Χρυσή Αυγή έρχονταν στην εξουσία, ούτε αυτές τις είδα. Μας έχουν ξεκουφάνει να μιλάνε για διαρθρωτικές αλλαγές και να μην τις υλοποιούν. 

Οι κυριότερες διαρθρωτικές αλλαγές που θα σηματοδοτούσαν ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Ελλάδα, και για τις οποίες δυστυχώς δεν μιλάει κανείς, είναι:
1. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
2. Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών.
3. Μείωση των Βουλευτών σε 150 με κατάργηση του σταυρού προτίμησης.
4. Μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης στο ένα τρίτο της σημερινής, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και κατάργηση όλων των προνομίων και επιδομάτων των Βουλευτών.
5. Κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
6. Χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με δεκάδες ακόμη προτάσεις, αλλά ποιος περιμένει φως από μια "πυγολαμπίδα";