ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Οι Γερμανοί θέλουν να μας ξαναδανείσουν με το ζόρι!Μου θυμίζουν την παροιμία που λέει «έπιασα τον κλέφτη, τον αφήνω δεν μ΄ αφήνει»!  Όπως ακούσατε και στο video, οι δανειστές μας θέλουν να μας έχουν κάτω από σκληρό έλεγχο εσαεί και να μας βιάζουν. Προφανώς οι μούχλες του βορρά ηράσθησαν σφόδρα το ηλιόλουστο ελληνικό προτεκτοράτο!

Ετοιμάζουν νέο πακέτο βοήθειας υπό την μορφή δανείου 10 – 20 δις με χρηματοδότηση του ESM, σύμφωνα με έγγραφο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. Κατά τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν, λέει, οι δανειακές ανάγκες της χώρας για την επόμενη 2ετία. 

Και για την μεθεπόμενη διετία προφανώς θα χρειαστεί άλλο δάνειο...
Δανεικά για να ξεπληρώνουμε προηγούμενα δανεικά και πάει λέγοντας, και κλαίγοντας για μας τους "ευεργετηθέντες" με το μαστίγιο της λιτότητας και για τις επερχόμενες ανυποψίαστες γενεές που θα φορτωθούν δυσβάστακτα χρέη χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Πρέπει να είναι τρελοί για δέσιμο ή εγκληματίες ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι σωτήρες των δανειστών μας...

Δηλαδή σα να πηγαίνει ένας καταχρεωμένος στην τράπεζα στην οποία χρωστάει και να παίρνει δάνειο για να ξεπληρώσει το προηγούμενο δάνειο, και μάλιστα η τράπεζα να του το δίνει με το ζόρι! Ο απόλυτος παραλογισμός!
 
Την ίδια στιγμή, οι δικοί μας ανεγκέφαλοι και προσκυνημένοι, ενώ κομπάζουν για το "πρωτογενές πλεόνασμα" που "πέτυχαν" μέσω της δολοφονικής λιτότητας που σαδιστικά επέβαλαν στους ανυπεράσπιστους πολίτες, εκλιπαρούν την Τρόικα για νέο κούρεμα του δυσβάστακτου χρέους! Σχιζοφρενικό, ε;


Συγχρόνως διολισθαίνουν σε προεκλογικές υποσχέσεις για μοίρασμα του "πλεονάσματος" στους αδικημένους  - όλοι τρισαδικημένοι είμαστε! - αντί να κλείσουν καμιά τρύπα από τα έξι δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.


Το να χρωστάς και να μιλάς για πλεόνασμα προϋποθέτει πλεόνασμα θράσους, υποκρισίας και αναισχυντίας, ή πλεόνασμα βλακείας, ή όλα αυτά μαζί…


Κι ενώ οι δικοί μας ψηφολιγούρηδες τρίβουν τα χέρια τους για το κατά φαντασίαν πλεόνασμα που δήθεν πέτυχαν, η Τρόικα ανεβάζει στα 14 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το 2014-2015. 


Είναι ή δεν είναι να τραβάς τα μαλλιά σου και να βγαίνεις από τα ρούχα σου; 

Είμαστε ή δεν είμαστε καραγκιόζηδες;

Και για να μην ξεχνιόμαστε, το δημόσιο χρέος της χώρας είναι 464 δις και όχι 328 δις! 
Είναι 253,6 % του ΑΕΠ και όχι 179,2%. (πηγή

Τελικά κατά σύμπτωση υπάρχουμε ακόμη σαν κράτος, έστω σαν προτεκτοράτο…