ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Απειλή αντισημιτικής βίας στην Ουκρανία


Στη ανωτέρω φωτογραφία βλέπετε τον Oleh Tyahnybok, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Ουκρανίας που φέρει το όνομα Svoboda,  να χαιρετάει "ναζιστικά" τα μέλη του κόμματός του όταν επανεξελέγη αρχηγός. (GlobalResearch)
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Wayne Madsen, λέει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχάρησαν το κόμμα Svoboda (= ελευθερία) της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, το οποίο  είναι μια "οργάνωση νεοναζί".
Στη φωτογραφία κάτω βλέπετε τον John McCain με τον αρχηγό του "νεοναζιστικού"…
κόμματος Svoboda στα δεξιά του.

«"Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει νεοναζί, αλλά βρίσκω απολύτως ειρωνικό το γεγονός ότι εκείνοι που είναι νεοσυντηρητικοί και υπέρ του Ισραήλ υποστηρίζουν επίσης τους νεοναζί που απαρτίζουν μεγάλο μέρος της παράνομης κυβέρνησης της  Ουκρανίας ", είπε η Wayne Madsen στην Press TV, την Τρίτη (25/02/2014).

Το πιο αμφιλεγόμενο στοιχείο της αντικυβερνητικής συμμαχίας στην Ουκρανία είναι η Svoboda. Η ομάδα είναι ένα ακροδεξιό πολιτικό κόμμα που όχι μόνο έχει εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αλλά έχει βαπτιστεί από τους κριτικούς ως μια νεοναζιστική οργάνωση. 

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα (24/2/2014), ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jay Carney, αρνήθηκε ερωτήσεις για το ποιον αναγνωρίζει η Ουάσιγκτον ως ηγέτη της Ουκρανίας. 

Οι Ουκρανοί διαδηλωτές ανάγκασαν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να φύγει από την πρωτεύουσα και εγκατέστησαν τον Oleksandr Turchinov ως "προσωρινό πρόεδρο"». (πηγή)

Η απειλή αντισημιτικής βίας θα πρέπει να προκαλέσει διεθνή συναγερμό, γράφει ο John Batchelor (25/2/2014) στο america.aljazeera.com.

«Η ξαφνική αναχώρηση-έκπληξη του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το Κίεβο είναι η αρχή μιας μακράς δοκιμασίας για τους Ουκρανούς. Είναι επίσης το ξεκίνημα μιας σημαντικής απειλής για τις αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίων της Ουκρανίας. 

Αντισημιτική βία στην Ουκρανία μπορεί να έρθει ως έκπληξη σ' ένα αμερικανικό ακροατήριο που είναι συνηθισμένο στις αισιόδοξες απεικονίσεις των ταχέως μεταβαλλόμενων γεγονότων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επικρατήσει συζητήσεις για αγρυπνίες για τη δημοκρατία, για την ΕΕ, για τους Δυτικούς τρόπους, που παίζονταν για τις κάμερες στη φωτισμένη από φωτιές Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, απεναντίας, έχουν αφιερώσει χρόνο, από το φθινόπωρο, για  εξηγήσουν τη μοχθηρή ιστορία των υπερεθνικιστικών νεοναζιστικών κομμάτων από τη δυτική Ουκρανία, που συσπειρώνονται κάτω από την κοκκινόμαυρη σημαία του παππού των φασιστικών κομμάτων της Ουκρανίας, του 85χρονου Οργανισμού Ουκρανών Εθνικιστών.  Τη σημαία του μπορεί να δει κανείς σε φωτογραφίες του κτιρίου του Κοινοβουλίου που περιβάλλεται από μασκοφόρους διαδηλωτές με κράνη.

Στην Κυριακάτικη εμφάνισή της για να συζητήσει την κρίση στο "Meet the Press", η Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Susan Rice δεν ρωτήθηκε για τους φόβους των Εβραίων της Ουκρανίας. Ούτε ο Λευκός Οίκος ανέφερε τους Εβραίους ή τον αντισημιτισμό κατά τις διάφορες παρατηρήσεις που απευθύνονταν στη Μόσχα συμβουλεύοντας τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να μην παρέμβει στο ουκρανικό χάος. 

Οι Ουκρανοί Εβραίοι, από την άλλη πλευρά, ομιλούν μεγαλοφώνως τώρα ότι το Κίεβο διολισθαίνει σε αναρχία. (…)».

Η συνέχεια στην πηγή. 

«Οι φασιστικές δυνάμεις πάνω στις οποίες τα κράτη της Δύσης και η αντιπολίτευση βασίστηκαν για να εκβιάσουν αλλαγή κυβέρνησης, θα ζητήσουν το μερίδιό τους από τη  σάρκα και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας», γράφει ο Peter Schwarz για το πραξικόπημα στην Ουκρανία. (πηγή)

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου