ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

ΚοινοβΟλευτική "μονομαχία" Λιάνας Κανέλλη και Σταύρου Κοντονή


Πρόκειται για ρεσιτάλ Εκαλιώτικου "κομμουνισμού": Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά τους!

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ, Βουλή, 12/2/2014: Δεν διακυβεύονται μείζονα ζητήματα δια της ιεράρχησης της ομιλίας εδώ. Επί του νομοσχεδίου θέλω να σας πω τα εξής.

Είπαμε «ΠΑΡΩΝ» γιατί γίνεται απόπειρα και υπάρχει η πρόθεση να διορθωθεί υπέρ του πολίτη και υπέρ του δικαστή κάθε μορφή καθυστέρησης και εκμετάλλευσης του χρόνου που, αν το καλοσκεφθούμε, στην πραγματικότητα, κύριε Υπουργέ, ο χρόνος είναι τελικά η μόνη ιδιοκτησία, το λάδι από το καντήλι, όπως έλεγαν οι παλιοί. (Σ.σ.: Μα ο κομμουνισμός εξορκίζει την ιδιοκτησία!)

Άρα, η διαχείριση του χρόνου είναι στην πραγματικότητα σε οποιαδήποτε διαδικασία το δίκαιον του ισχυρού. Κράτος δικαίου σε ταξικά διαμορφωμένη δομικά κοινωνία για την πλειονότητα αποκλείεται να υπάρξει, όσο η ευρύτερη αριθμητικά, η ευρύτερη παραγωγικά τάξη, που είναι η εργατική, δεν κυβερνάει.
(Σ.σ.: Όπου η εργατική τάξη πήρε την εξουσία, μεταλλάχτηκε στην τυραννική κομμουνιστική νομενκλατούρα των  χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τι πίνουν οι εν Ελλάδι σφυροδρεπανάτοι και δεν συνειδητοποιούν την ουτοπία τους;)
Επομένως, σας είπαμε «ΠΑΡΩΝ» επί της αρχής.

Όσον αφορά τα άρθρα, θέλω να αποσαφηνίσω ότι...
θα ψηφίσουμε «ΠΑΡΩΝ» στα άρθρα 1, 2, 4 και 6 και «ΟΧΙ» στα άρθρα 3, 5 και 7. Μάλιστα αλλάζουμε τη θέση μας ως προς το άρθρο 7. Ελπίζαμε σε περισσότερη αλλαγή. Είχαμε πει «ΠΑΡΩΝ» στην Επιτροπή.

Το διευκρινίζω ότι το μετατρέπω σε «ΚΑΤΑ» - για να είμαι σαφής - ακριβώς γιατί δεν μπορεί να προσμετρηθεί στην ποινή η αυτοκριτική του δικαστικού συστήματος. Καταργεί βασικές έννοιες του δικαίου. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έχουμε εξαντλήσει το νομοσχέδιο.

Όσον αφορά τις τροπολογίες ψηφίζουμε «ΝΑΙ» στην εξομοίωση του εννεάμηνου των δικαστικών και «ΠΑΡΩΝ» στις υπόλοιπες, με ό,τι επισημάνσεις σας κάναμε. Έχουμε όμως μία επιφύλαξη.

Δεν ξέρω αν θα κάνετε δεκτή την εκπρόθεσμη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για το Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Εκεί θα σας πούμε «ΟΧΙ» γιατί αντιστρατεύεται επί της ουσίας αυτό για το οποίο συζητάμε σήμερα στο νομοσχέδιο. Αντιστρατεύεται το κράτος δικαίου αυτό καθαυτό.  

Και προσέξτε, αυτή τη στιγμή με την τροπολογία – δεν με νοιάζει τι θα βγάλετε ως εγκυκλίους - δυσκολεύετε ακόμη και την αποδοχή κληρονομίας. Με την αποδοχή κληρονομίας ζητάτε με αυτή την τροπολογία πενταετή βεβαίωση για την καταβολή του φόρου για τα ακίνητα - ακόμη και αυτό καθυστερείτε - και συμψηφίζεται για μελλοντικές υποχρεώσεις. Ακόμη δηλαδή και σε περίπτωση που ο πολίτης δεν χρωστάει στο κράτος και του χρωστάει το κράτος δεν θα μπορεί να τα συμψηφίσει. 

Μου λέτε «εύλογο χρόνο». Ποιος θα είναι ο εύλογος χρόνος; Ποιος θα το αποφασίσει;
Μου παρουσιάζεται ορατά μπροστά μου με αυτή την τροπολογία ένα κράτος το οποίο λέει «Και να μη χρωστάς, θα σε χρεώσω τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα σε περικόψω, θα σε χαρατσώσω και γι’ αυτό δεν σου δίνω αυτά που σου χρωστάω από τώρα. Εκ των πραγμάτων θα σε φέρω σε δυσμενέστερη θέση». 

Όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και για Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων και μιλάμε μετά για την τροπολογία για τις εκλογές στην οποία θέλω να σταθώ, να με συγχωράτε, κύριε Εισηγητά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα πλαίσια της εκλογικής σκοπιμότητας και της συζήτησης και της αμηχανίας στην οποία έχετε περιέλθει επί της διαδικασίας των εκλογών, για να φύγουμε από το πολιτικό ζήτημα και να πάμε στο διαδικαστικό, εζηλώσατε δόξαν Λαλιώτη. Θυμηθήκατε εν έτει 2014, με αφορμή τον σταυρό, το 1989. Κατηγορείτε το ΚΚΕ… 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Για ποιο πράγμα; Όχι, καμία σχέση ο σταυρός. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Θα απαντήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κοντονή, δεν έχετε το λόγο. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Θα με ακούσετε πάραυτα! 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Καμία σχέση ο σταυρός… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κοντονή, δεν έχετε το λόγο! 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Η πολιτική σας αμηχανία για τον σταυρό, ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείτε να συγκροτήσετε τα ασυγκρότητα ως κόμμα, σας κάνει να επικαλείστε -άκουσον άκουσον!- εναντίον του ΚΚΕ, αυτή τη στιγμή, το 2014, ενόψει ευρωεκλογών, την ομάδα αντίστασης στο έγκλημα του Μάαστριχτ κατά το ΚΚΕ, την οποία συγκροτήσατε επειδή οριακά είχατε αποφασίσει να πείτε «Ναι» στο Μάαστριχτ. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά που ακούγονται εδώ… 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Για τον σταυρό μιλήσαμε… 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω χωρίς να με διακόψετε. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κάνετε λάθος, κυρία Κανέλλη. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κοντονή, σας παρακαλώ! Δεν σας διέκοψε κανείς. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό σαν διαδικασία. Δεν είναι αυτή δημοκρατική διαδικασία, να επικαλείστε δηλαδή εσείς αυτή τη στιγμή ό,τι θέλετε για το ΚΚΕ κι όταν μιλάει το ΚΚΕ να μου κάνετε από κάτω τον υποβολέα. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κάνετε λάθος πάντως. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Θα με ακούσετε όπως σας άκουσα. Θέλετε, δεν θέλετε θα με ακούσετε. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Γιατί το λέτε αυτό τώρα; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Μα, κύριε Κοντονή, εσείς το προκαλείτε. Δεν σας διέκοψε κανείς. Δεν έχετε το δικαίωμα να διακόπτετε. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν θα κατηγορήσετε το ΚΚΕ. Με θρησκευτική ευλάβεια σας άκουσα και με θρησκευτική ευλάβεια κι εσείς θα με ακούσετε. Τα κεριά θα τα ανάψει ο κόσμος όταν πρέπει και θα φωτίσει. Στην προσπάθειά σας να ξεφύγετε από τον ευρωπαϊκό αντεργατικό και βαθύτατα αντιλαϊκό πολτό, έχετε αποφασίσει να σβήσετε το κερί του ΚΚΕ, επικαλούμενος εσείς επιλεκτική μνήμη. 

Βεβαίως, πρέπει να συγκεράσετε τα ασυγκέραστα. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Μανώλης Γλέζος. Το θυμόμαστε όλοι. Δεν μπορούμε να έχουμε επιλεκτικές μνήμες. Έρχεστε εδώ και μου κόπτεστε για τη δημοκρατία σταυρού και λίστας απέναντι σε ένα κόμμα το οποίο πιστεύει ότι τα κόμματα έχουν υπόσταση και δεν υπάρχει υπεράνω κομμάτων. Έχουν ιδεολογικό περιεχόμενο και δεν είναι ζήτημα προσωπικοτήτων. 

Κόπτεστε εδώ μέσα πάρα πολλοί κι εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν προλαβαίνετε να κάνετε τι; Παζάρια καθορισμού των συνιστωσών και σας δυσκολεύει ο σταυρός; Κι έρχεστε να τα βάλετε με το ΚΚΕ και το Μάαστριχτ; Θα σας πω την αλήθεια. Σταυρωμένοι ήταν εδώ μέσα οι συνάδελφοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν και έφτιαξαν κόμματα. Η σταυροδοσία δεν εμπόδισε τη δημιουργία κομμάτων μέσα στη Βουλή. Μπήκαμε με ποσοστό 4% και τώρα είμαστε στο 9%. 

Έχει συγκροτηθεί ανεξαρτησία από τη σταυροδοσία. Άνθρωποι που εκλέχθηκαν με σταυρό και δεν έδωσαν την έδρα στο κόμμα τους - πάγια άποψη και θέση δική μας - συγκρότησαν ομάδες. Και μετά έγιναν κόμματα. Και μετά διεκδίκησαν εδώ μέσα. Σας πήρε ο πόνος να μείνουμε σε αυτή την ουσία; Αυτό θα αλλάξει την Ευρώπη; Ποια Ευρώπη; Την Ευρώπη του Μάαστριχτ; Την Ευρώπη που προσπαθεί να αλλάξει για να αποφύγει τι; Το μαύρο κομμάτι του ναζισμού; Μα,  πότε εμφανίστηκε ναζισμός στην Ευρώπη; Όποτε τον χρειάστηκε το κεφάλαιο. 

Όταν σας συμφέρει μιλάτε για αριστερά κόμματα και βάζετε το ΚΚΕ μέσα στην αριστεροσύνη σας. Μόλις πάμε στην ουσία της πολιτικής και του καθορισμού, μόλις πάμε να μιλήσουμε για ουσιαστικά πράγματα, ξαφνικά είναι κομμουνισμός. (DE) (SO) Βέβαια, σας άκουσα στην Ευρώπη του σοσιαλισμού να λέτε και κάτι άλλο, καταπληκτικά αριστερό. Κουφάθηκα! Σας άκουσα να λέτε να έρθει η Ευρώπη να θεσμοθετήσει τρόπο λειτουργίας των κομμάτων. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Η Ευρώπη είπα εγώ; 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Βεβαίως, το είπατε! Δείτε τα Πρακτικά σας. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κάνετε λάθος. Για το Σύνταγμα και την ανάγκη αναθεώρησης είπα. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Να έρθουμε να εναρμονιστούμε. Θα μας πουν στην Ευρώπη πώς θα λειτουργήσουμε εμείς τα κόμματά μας εδώ. Θα φτιάξουμε και κανονισμούς εσωτερικούς! Μα, ξέρουμε τι πλανάται πάνω από την Ευρώπη αυτή τη στιγμή. 

Τι φοβάται η Ευρώπη; Την πραγματική κόκκινη σφυροδρεπανάτη ψήφο φοβάται η Ευρώπη - και πρώτος από όλους ο ΣΥΡΙΖΑ - για να μην εκφραστεί το πραγματικό προλεταριάτο αυτή τη στιγμή, να μην ακουστούν λέξεις όπως καπιταλισμός, να ακούγεται μια φλου αντίληψη, ότι επειδή ο Πρόεδρός σας μπορεί να γίνει και Πρόεδρος της Κομισιόν, θα γίνει αριστερή η Ευρώπη. 

Μα, πού τα λέτε αυτά; Σε ποια Ευρώπη; Με θεσμοθετημένα τα δικαιώματα του κεφαλαίου; Με τη συγκρότηση, τη δομή, την άποψη και την επιβεβαίωση ελευθερίας μετακίνησης κεφαλαίων, ελευθερίας μετακίνησης εργαζομένων; Είστε σοβαροί; Υπάρχει αυτή τη στιγμή μισός ευρωπαϊκός θεσμός που να υπερασπίζεται δικαιώματα των εργαζομένων; 

Το Μάαστριχτ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική ένωση που ξεκίνησε από τη σύμπραξη των μονοπωλίων, εξελίσσεται αυτή τη στιγμή σε πολιτική ένωση υποδούλωσης των εργαζομένων. Είναι η πλήρης θεσμοθέτηση της μορφής της σύγχρονης παροχής δουλείας ως εργασίας. 
(Σ.σ.: Σωστή! Η ΕΕ αντιγράφει την πρώην Σοβιετική Ένωση που έβαλε τους λαούς στο γύψο για δεκαετίες και είπαν το ψωμί ψωμάκι. Αυτή νοσταλγούν οι Έλληνες κομμουνιστές;)

Επειδή μένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι, θα μιλήσουμε για επιλεκτική μνήμη σε ένα ΚΚΕ που ωρυόταν εναντίον του σχεδίου Ανάν; Φανερά και ξεκάθαρα - δεν απευθύνομαι σε εσάς, απευθύνομαι στις κουβέντες που ακούστηκαν εδώ μέσα, κύριε Κοντονή, για το Κυπριακό και για τον τρόπο με τον οποίο πλασάρεται μια πολιτική που παρουσιάζει ξαφνικά το Κοινοβούλιο ή τη βούληση του ελληνικού λαού σαν δημοσκοπική έκφανση - είπε ποτέ το ΚΚΕ ότι οι ευρωεκλογές είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική πολιτική τοποθέτηση απέναντι στο μόρφωμα του οποίου τα επίχειρα πληρώνουμε σήμερα; 

Αν δεν υπήρχε Μάαστριχτ δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν μνημόνια εκ των πραγμάτων. Μιλάτε χωρίς να χρησιμοποιείτε ουσιαστικά πολιτικά επιχειρήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά μόνο διαδικαστικά. Δεν άλλαξαν ποτέ τα πρόσωπα την ιστορία. Οι ιδέες άλλαξαν την ιστορία. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Η ταξική πάλη άλλαξε την ιστορία. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Οι ιδέες άλλαξαν την ιστορία. Η ταξική πάλη δεν είναι κάτι που παίζεται στο επίπεδο των προσώπων και των σχηματισμών, αλλά στο επίπεδο των πραγματικών αγώνων. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ολοκληρώστε, κυρία συνάδελφε. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Επομένως, όταν συμμετείχατε το 1989 στον ενιαίο Συνασπισμό… 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Εμείς όχι. 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν μιλώ για εσάς προσωπικά, αγαπητέ μου, τώρα. Τι είναι αυτά που μου λέτε τώρα; Επίκληση του βρώμικου 1989, όταν έχει προηγηθεί και το 1999 και το 2000 και το 2001 και το 2002 και βασικοί συμβιβασμοί, ξαφνικά απλώσατε τα χέρια σας παραπάνω από εκεί που έπρεπε και θέλετε να κορφολογήσετε από απελπισμένες μάζες, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες, αντικομμουνισμό. 
Αριστερά και αντικομμουνισμός δεν πάνε, αγαπητέ συνάδελφε, μαζί. 
Και είναι βασική και θεμελιώδης ευρωπαϊκή πολιτική το «τι Χίτλερ τι Στάλιν». 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ολοκληρώστε, κυρία συνάδελφε.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Επομένως, την ώρα που επικαλείστε το φόβο για το μαύρο, στην πραγματικότητα χτυπάτε το κόκκινο και αν αυτό είναι Αριστερά, πιστέψτε με, κόκκινος πλανήτης θα μείνει μόνο ο Άρης στο μυαλό σας. Σας ευχαριστώ.

*********

Για να διαβάσετε ολόκληρο το περί ου ο καβγάς νομοσχέδιο κάντε κλικ εδώ.