ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Νανά Δούκα σε ρόλο… ψυχοθεραπευτή!

23/02/2014

Τις φαεινές αυτές ιδέες,  μας εξήγησε η Νανά Δούκα, τις γράφει και στο βιβλίο της για να τις διαδώσει στον κόσμο! Πρόσεξέ τες λοιπόν και μάθε. Δεν είναι συμβουλές, ιδέες είναι, όπως ιδέα της Νανάς ήταν ότι είναι χρήσιμες.

Νανάς Δούκα, Ιδέα 1η: «Επειδή μας έχουνε πήξει μέσα στη μέρα στο "πρέπει να κάνεις αυτό", δηλαδή βαράει το τηλέφωνο, κάποτε ήταν η εισπρακτική, μετά σε παίρνει η μάνα σου, ο πατέρας σου, σου λένε "πήγαινέ με στο γιατρό", μετά σε παίρνει ο άντρας σου και σου λέει, "ξέρεις κάτι, μπορείς να πληρώσεις αυτό γιατί εγώ δεν μπορώ", μετά σε παίρνει το παιδί σου και σου λέει "έχω δύο πάρτι"… λοιπόν να μάθετε να λέτε "Όχι".
Για να πεις το μεγάλο "ΌΧΙ" πρέπει ν’ αρχίσεις από μικρό "όχι". Δηλαδή, το μικρό όχι, είναι τόσο δύσκολο να το πεις, δηλαδή να χτυπήσει το τηλέφωνο, να βλέπεις ότι είναι ένας άνθρωπος δικός σου, και να μπορέσεις να κάνεις σίγαση. (…)
Κάθε φορά λοιπόν που δεν θα μπορέσεις να πεις αυτό το μικρό "όχι", να βάζεις μια ποινή στον εαυτό σου, και να βάζεις δύο ευρώ σ’ ένα κουμπαρά. Τα οποία όταν θα μαζεύονται, και θα είναι πόσες φορές...
απίστησες στον εαυτό σου και στα θέλω σου, να πας να τα δώσεις σ’ ένα σκοπό, να τα χαρίσεις, να τα δώσεις, να τα δωρίσεις. Όχι να τα φας εσύ. Να τα μαζέψεις και να πεις τόσες φορές που δεν φρόντισα εγώ τον εαυτό μου, αυτά όλα είναι που πλήρωσα γι’ αυτό, και πάω και τα δίνω
 Να απαλλαγείς από ενοχές, αυτό είναι το νόημα: Δεν θα με κάνει ο άλλος να νιώσω ενοχή, δεν θέλω να το κάνω τώρα»

Σχιζοφρενικό ε; Να τιμωρείς τον εαυτό σου επειδή φέρθηκες ανθρώπινα και όχι γαϊδουρινά! Δηλαδή κάθε φορά που δεν μπόρεσες να είσαι γαϊδούρι πρέπει να αυτομαστιγώνεσαι! 
Και προσέξτε: το να δίνεις κάτι για φιλανθρωπικό σκοπό είναι ποινή στον εαυτό μας. 
Κοίτα να δεις τι μαθαίνουμε, μέσα από το SOS της Αννίτας, για την τρέλα που δέρνει καταξιωμένες τηλεπερσόνες όπως η Νανά Δούκα! 
Μόνη σου τα σκέφτηκες αυτά, Νανά, ή κάπου τα διάβασες; 

Λοιπόν, τώρα ξέρετε: όταν  χτυπάει το τηλέφωνο και βλέπετε ότι είναι η μάνα σας ή ο πατέρας σας ή ο σύζυγος ή το παιδί σας, κι εσείς δεν γουστάρετε διατάραξη της ησυχίας σας, να κάνετε σίγαση λέγοντας "μη μου τη νιρβάνα τάραττε", κοινώς, άει στο δια...
Δεν πειράζει αν κάποιος από τους δικούς σας κινδυνεύει και χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά σας. Εσείς που έχετε πήξει από τα "πρέπει" οφείλετε ν’ αντισταθείτε. Αρχίστε απ’ αυτά τα μικρά "όχι" και ολίγον κατ’ ολίγον θα γίνετε αναίσθητοι, κοινώς γουρούνια, και δεν θα σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τον εαυτούλη σας.
Όπως καταλαβαίνετε, η ιδέα αυτή έχει και επεκτάσεις και πρέπει να συνηθίσετε να λέτε "όχι" σε όλα τα πρέπει
Αν κάτι μέσα σας λέει ότι πρέπει να πληρώσετε την εφορία, εσείς να μάθετε να λέτε "όχι".
Αν κάτι σας λέει ότι πρέπει να σηκωθείτε το πρωί για να πάτε στη δουλειά, εσείς να λέτε "όχι" και να γυρνάτε από το άλλο πλευρό συνεχίζοντας τον ύπνο σας.
Αν η συνείδησή σας λέει ότι πρέπει να συμμορφώνεστε με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, εσείς να λέτε "όχι".

Νανάς Δούκα, Ιδέα 2η: «Θέλω να σου πω ότι υπάρχει κάτι το οποίο θέλω πολύ καλά να βάλετε στο μυαλό σας, ότι καμιά φορά γυρνάμε στο παρελθόν και λέμε, "αν και αν το είχα κάνει αυτό θα είχε γίνει διαφορετικά. Αν δεν τόχα κάνει εκείνο θα τόχα κάνει καλύτερα"… 

Λοιπόν, να ξέρετε όλοι ότι για τη στιγμή που πήρατε την κάθε απόφαση ήταν σωστά καμωμένη… Διότι πάμε και ακυρώνουμε τη ζωή μας και τον εαυτό μας. 
Και λέμε "εάν δεν είχα γνωρίσει εκείνον τότε, ή αν δεν είχα κλείσει εκείνη τη δουλειά μήπως θα ήταν διαφορετικό;" "Αν είχα κάνει παιδί στα 30 και όχι να έχω μείνει στα 40…" Κούκλα μου και κούκλα μου, εσύ που ακούς, όταν πήρες την απόφαση εκείνη, την πήρες βάσει των προϋποθέσεων εκείνης της εποχής. Άρα μην αυτομαστιγώνεσαι.»

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Τίποτα απ’ όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα δεν ήταν λάθος. 
Με τα δεδομένα της εκάστοτε στιγμής ήταν όλα σωστά. 
Το ότι μπήκες στο χρηματιστήριο, π.χ., και σου ξάφρισαν το βιος σου δεν ήταν λάθος.
Το ότι έκανες δυο τρεις εκτρώσεις κι έμεινες στείρα δεν ήταν λάθος.
Το ότι ανέχτηκες έναν σύντροφο που σου κατέστρεψε τη ζωή, δεν ήταν λάθος.
Κοντολογίς μην γυρνάς στο παρελθόν, όλα ήταν καλώς καμωμένα. Αυτά μας είπε η Νανά!

Φανταστείτε να επικαλούνταν αυτή την αμπελοφιλοσοφία οι εγκληματίες μπροστά στον ανακριτή: Όταν έκανα το έγκλημα αυτό δεν ήταν λάθος με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής!
Τι λες βρε Νανά; Βάλθηκες να μας τρελάνεις;
Δηλαδή να μην αντλούμε διδάγματα από τα λάθη μας με σκοπό να γίνουμε σοφότεροι και να μην τα επαναλάβουμε; Να μην μετανιώνουμε όταν κάναμε κακό σ’ έναν άνθρωπο; Είναι αυτομαστίγωμα αυτό ή λύτρωση;

Νανάς Δούκα, Ιδέα 3η «Να μην αφήνετε ποτέ αυτό που θέλετε να πείτε τώρα στον άνθρωπο που αγαπάτε για αύριο. 
Αν θέλετε να πείτε σε κάποιον συγνώμη, να το πείτε τώρα που σας ήρθε.
Αν θέλετε να του πείτε "σ’ αγαπάω", να το πείτε τώρα που σας ήρθε. 
Αν θέλετε να πείτε "είμαι ερωτευμένος μαζί σου και πέφτω στα πατώματα για σένα" να το πείτε τώρα που σας ήρθε.
Αννίτα: Αν θέλεις να πεις "σε σιχαίνομαι";
Νανά: Να το πεις τώρα που σου έρχεται.
Και επίσης, δεν μπορώ αγάπη μου το κυριλίκι. Πρέπει να βγάλεις το θυμό για να μην τον κάνεις ψυχοσωματικό. Εκτονωθείτε με όποιον τρόπο μπορείτε, αρκεί να μην τα πληρώσει ο άμαχος πληθυσμός. 
Αλλά σε παρακαλώ, μην αναβάλλεις αυτό που θέλεις να πεις συναισθηματικά για την άλλη μέρα. Μπορεί να μη με ξαναδείς.»

Γλάρωσε η Αννίτα και είπε: "Έτσι θέλω να κλείσω."

Κι εσείς που ακούσατε τη Νανά Δούκα σε ρόλο αμπελοθεραπευτή, μην τα πάρετε τοις μετρητοίς κι αρχίσετε να πετάτε καρέκλες και κατσαρόλες στον/στην σύντροφό σας για να εκτονωθείτε. Μ’ ακούτε;
Μην ανοίγετε τη στομάρα σας όταν βράζετε από θυμό για να ξεράσετε αυτά που νιώθετε, διότι η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Τα σκληρά λόγια χαράσσονται ανεξίτηλα στην ψυχή του άλλου και πληγώνουν τα συναισθήματά του ανεπανόρθωτα.

Και μην εκδηλώνετε όλο τον έρωτά σας στο σύντροφο, διότι θα θεωρήσει την αγάπη σας δεδομένη και θα σας εκμεταλλευτεί. Αφήστε τον/την να αμφιβάλει και λίγο ώστε να σας προσέχει περισσότερο. Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι, μια τέχνη και, όπως κάθε τέχνη, έχει τους κανόνες του.

Κρίμα βρε Νανά! Σε θεωρούσα περισσότερο ώριμη και έξυπνη…
Κρίμα και σε σένα Αννίτα, που ανέχτηκες αδιαμαρτύρητα την αμπελοφιλοσοφία της Νανάς Δούκα.  Τελικά, μόνο στους κακομοίρηδες ξέρεις να πουλάς μαγκιά...