ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Φαρσέρ τρομοκράτησε Κεφαλονίτισσα με πρόγνωση νέου σεισμούΧαιρέκακος φαρσέρ συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με επικείμενο σεισμό στην Κεφαλονιά. 
Ο 44χρονος διεστραμμένος ψευδολόγος, από την Κυπαρισσία, θεώρησε διασκέδαση το να τηλεφωνήσει σε άγνωστή του στο Αργοστόλι, ισχυριζόμενος ότι καλεί εκ μέρους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για να την ενημερώσει για επικείμενη νέα μεγάλη σεισμική δόνηση.

Μετά από καταγγελία της 62χρονης γυναίκας, ο 44χρονος ασυνείδητος φαρσέρ συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας. Εκεί θα τον κάνουν ντα και θα επιστρέψει στο σπίτι του για να συνεχίσει τη διασκέδαση με την τραγωδία της Κεφαλονιάς που του προσφέρουν εν αφθονία τα κανάλια.

Εδώ, στη στεγνή μετάδοση της είδησης, σταματάει η αποστολή των ΜΜΕ. Δεν ψάχνουν το γιατί. Δεν αναζητούν τις αιτίες πίσω από τέτοιου είδους διαστροφές.

Έχετε δει άνθρωπο που στο άκουσμα μιας τραγικής είδησης...
γυαλίζουν τα μάτια του λες και μέσα του ένιωσε μια κρυφή ικανοποίηση; Εγώ έχω δει πολλούς. Πρόκειται για εκδήλωση της σκοτεινής πλευράς της ανθρώπινης ψυχής, των αρχέγονων βάρβαρων ενστίκτων που έχουμε ταπώσει μέσα μας, τα οποία η κουλτούρα του ΤΙΠΟΤΑ, αντί να φωτίσει και να βοηθήσει τον άνθρωπο να τα μεταλλάξει σε υγιή ένστικτα αγάπης και αλληλεγγύης, τα τρέφει ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως ώστε όχι μόνο να μην εξαλείφονται αλλά να επιδεινώνονται.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι άνθρωποι απολαμβάνουν ταινίες φρίκης, βίας και αιματοχυσίας;
Έχετε ποτέ απορήσει γιατί οι ταινίες τρόμου έχουν τόση ζήτηση;
Έχετε προβληματιστεί πάνω στη σαδιστική ικανοποίηση που νιώθουν οι ανθρωπόμορφοι με το να παρασκευάζουν όπλα μαζικής καταστροφής και να εξαπολύουν πολέμους από το πουθενά, προκαλώντας ανθρώπινες τραγωδίες που θα τις ζήλευε ακόμη και η πιο καταστροφική μανία της Φύσης;

Αν έχετε προβληματιστεί πάνω σε όλα αυτά, τότε η κυνική φάρσα του 44χρονου δεν θα σας προκαλέσει απορία.

Τι συμβαίνει λοιπόν στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής; Το ερώτημα είναι φιλοσοφικό, ενώ ο Χριστιανισμός προσπάθησε να το απαντήσει εισάγοντας στη σκηνή το Διάβολο με τη στρατιά των δαιμονίων του που παρασύρει ανθρώπους με χαλαρή συνείδηση σε βαρβαρότητες.

Δεν θα ισχυριστώ ότι έχω όλες τις απαντήσεις. Απλά ερωτήματα θέτω που μ’ έχουν απασχολήσει έντονα. Ένα όμως γνωρίζω πέραν πάσης αμφιβολίας: ότι η σύγχρονη ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ του ΤΙΠΟΤΑ, συχνά με τη μορφή της σάτιρας και της 7ης τέχνης, ρίχνει λάδι στη φωτιά των άγριων ενστίκτων του ανθρώπου αντί να τα εξευγενίζει.


O ράππερ "50 Cent" και ο Αμερικανός κωμικός Gilbert Gottfried δέχτηκαν καταιγισμό κριτικής όταν αστειεύονταν στο Twitter για το Τσουνάμι που προκάλεσε την ανεπανάληπτη καταστροφή στην Ιαπωνία (Απρίλιος 2011).

Ο Σκωτσέζος κωμικός Billy Connolly, αστειευόμενος στη σκηνή (Οκτ. 2004), είχε παροτρύνει τους Ιρακινούς που κρατούσαν όμηρο το Βρετανό Ken Bigley να τελειώνουν με αυτόν ("get on with it") όπως είχαν κάνει με τους δυο Αμερικανούς ομήρους.

Ατέλειωτα είναι τα δημοσιεύματα με μακάβρια αστεία που επιβεβαιώνουν ότι η σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής είναι παρούσα και, ευκαιρίας δοθείσης, δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο.

Η ψυχολόγος Dr Linda Papadopoulos ανησυχεί ότι η δημοφιλία του αρρωστημένου χιούμορ είναι συμπτωματική ενός άρρωστου πολιτισμού που έχει αποευαισθητοποιήσει τον άνθρωπο στην τραγωδία των άλλων.

Όσο όμως η βιομηχανία του τρόμου, της βίας και του αίματος φέρνει κέρδη, οι κυβερνήσεις  στις δημ(ι)οκρατίες δεν πρόκειται να κάνουν κάτι για να εξημερώσουν τα άγρια ένστικτα των ανθρώπων.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, οι "ειδικοί" δεν θα θάπρεπε ν’ απορούν και να εξίστανται για την ενδοσχολική βία, το λεγόμενο bullying.  Όπως λέει η παροιμία, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει...