ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Προτιμάς νεκροθάφτη με πτυχίο ή χωρίς πτυχίο;Τα Γραφεία Κηδειών (Τελετών) είναι οι μόνες επιχειρήσεις που δεν επλήγησαν από την κρίση τα τελευταία χρόνια. Κι όχι μόνο κρίση δεν ένιωσαν, αλλά είδαν το τζίρο τους ν’ αυξάνεται καθώς, λόγω της ευθανασίας μέσω λιτότητας, πολλοί συνάνθρωποί μας εξαναγκάζονται άρον-άρον να εγκαταλείψουν πρόωρα το βάρβαρο τούτο κόσμο για τόπο χλοερό, όπου δεν θα τους τρομοκρατεί πια η ανάλγητη εξουσία με φόρους, χαράτσια και περικοπές.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, κι επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο...
που λέει κι ο λαός, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γραφείων Τελετών, Μιχάλης Παναγιώτου, προωθεί την ίδρυση της πρώτης Σχολής που θα δίνει πτυχίο σε επαγγελματίες νεκροθάφτες. (πηγή)

Για να δούμε πόση ζήτηση θα έχει μια Σχολή για ένα τόσο μακάβριο επάγγελμα... 

Τι θα διδάσκονται εκεί; Μεταξύ άλλων θα παίρνουν, λέει, και μαθήματα για την ιστορία της κηδείας, κοινωνιολογία της κηδείας, αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ, κλπ.).

Ματαιότης, ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης!

Κι ενώ πολλοί σκεπτόμενοι πολίτες περιμένουν εδώ και χρόνια τη λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης στη χώρα μας - και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2011 είχε δώσει το πράσινο φως για κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης στη Θέρμη, ενώ στην Αθήνα μας παραμύθιαζαν για δημιουργία Κ.Α. πότε στο Σχιστό και πότε στο Μαρκόπουλο - οι επαγγελματίες γραφείων κηδειών ετοιμάζουν Σχολή για νεκροθάφτες! 

Είναι πολλά τα λεφτά γύρω από κηδείες, στολισμούς, καφέδες, τάφους, μάρμαρα, κλπ., και  γι’ αυτό υπάρχουν δυνάμεις, θεατές και αθέατες, που εμποδίζουν τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης στην Αττική.  

Υπάρχει όμως ελπίδα, αν δεν δράσουν και πάλι υπογείως οι αθέατες δυνάμεις, να δημιουργηθεί στο Βόλο το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών.


Προς το παρόν, οι συγγενείς του νεκρού, που εν ζωή είχε δηλώσει ότι επιθυμεί αποτέφρωση, αναγκάζονται να μεταφέρουν τη σωρό του στη Βουλγαρία.
Δεν είναι κρίμα κι άδικο; Δεν είναι ντροπή για μια, υποτίθεται, πολιτισμένη χώρα, για μια δημοκρατία, να μην έχουν οι πολίτες της επιλογή στον τόπο τους ως προς το θέμα αυτό ;

Και μια που το 'φερε η κουβέντα για τον αήττητο εχθρό, το θάνατο, παραθέτω ένα video που το βρήκα ενδιαφέρον: