ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Μετωπική Λυκούδη - Αρβανίτη για το "λαθρομετανάστης"!Σπουδαιογελοίος καβγάς, με ευτράπελες σκηνές απείρου υποκρισίας και κομματικής εμπάθειας, ξέσπασε χθες στη Βουλή για τον όρο «λαθρομετανάστης».  Οι πολέμιοι της λέξης αυτής θεωρούν ότι υποκρύπτει φασισμό, ρατσισμό και ασέβεια προς τον άνθρωπο, και ως εκ τούτου πρέπει να διαγραφεί από τα λεξικά και να μην προφέρεται από τα χείλη των δημοκρατικών Ελλήνων! 

Το ρατσιστικό πρώτο συνθετικό "λάθρο" ν' απαγορευθεί και να μην ξαναμπεί μπροστά από τις λέξεις μετανάστης και μετανάστευση, ισχυρίστηκαν οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αύριο ή μεθαύριο να προταθεί να συνιστά ποινικό αδίκημα το ν' αποκαλέσει κάποιος ένα μη νόμιμο μετανάστη, λαθρομετανάστη. Κάτσε καλά, λοιπόν!

Εδώ που τα λέμε, σύντροφοι, διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο προβληματίστηκα και αναρωτήθηκα...
αν το επάρατο πρώτο συνθετικό "λάθρο" πρέπει ν' απαγορευθεί και από τις λέξεις: λαθρεπιβάτης, λαθρανασκαφέας (αρχαιοτήτων), λαθρέμπορος, λαθροκυνηγός, λαθρεργάτης, λαθραναγνώστης, λαθροθήρας, λαθραλιεύς, λαθροϋλοτόμος, λαθροθεατής, λαθρόβιος, κλπ.

Με το ίδιο σκεπτικό, οι ανωτέρω λέξεις υποδηλώνουν μια ηθική απαξία για την ανθρώπινη προσωπικότητα των ούτω χαρακτηριζόμενων, έναν υπολανθάνοντα φασισμό και ρατσισμό, και αναρωτιέμαι γιατί οι "δημοκρατικοί" και "προοδευτικοί" πολίτες αυτής της χώρας δεν τις έχουν αφορίσει όπως τη λέξη λαθρομετανάστης.

Όπως διάβασα εδώ, ο όρος «λαθρομετανάστης» πυροδότησε το κλίμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές αλλά και μεταξύ των εκπροσώπων φορέων, που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους, στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας.  

Η ένταση στην Επιτροπή, προκλήθηκε με αφορμή τη συνεχή επίκληση της λέξης «λαθρομετανάστες» από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτη Χαρέλα και την αντίδραση αρχικά της εκπροσώπου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Αγγελικής Αργυροπούλου, με αποτέλεσμα να επεκταθεί και ανάμεσα στους βουλευτές. 

«Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων να χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη "λαθρομετανάστης". Μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης παρενέβη μιλώντας απαξιωτικά προς την κυρία Αγγελική Αργυροπούλου και υποστηρίζοντας ότι η λέξη "λαθρομετανάστες" υπάρχει στο σύνταγμα. 

«Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πως θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν….» σχολίασε ο κ. Αρβανίτης, προκαλώντας με τη σειρά του τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. 

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης ζήτησε να ανακληθεί στην τάξη ο κ. Αρβανίτης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα αυτά που είπε για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος: 

- Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ): «Δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας». 

- Μιχάλης Αρβανίτης (Χρυσή Αυγή): «'Αντε ρε. Ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;…»

- Σπύρος Λυκούδης: «Με ενοχλεί ότι διακόψατε και με ενοχλεί ο έκδηλος ρατσισμός σας…»

- Κυριάκος Βιρβιδάκης (Πρόεδρος Επιτροπής): «Παρακαλώ, ησυχία..» 

- Μιχάλης Αρβανίτης: «Λαθρομετανάστες είναι. Τι είναι; …
Σας πείραξε η λέξη λαθρομετανάστης… Έχετε πρόβλημα… Υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο…» 

- Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ): «Φυσικά έχουμε πρόβλημα με τον όρο λαθρομετανάστης. Δεν ντρέπεσαι καθόλου». 

- Σπύρος Λυκούδης: «Ναι, ο ρατσισμός σου με πείραξε…»

- Μιχάλης Αρβανίτης: «Κάνε μας τη χάρη…» 

- Βασιλική Κατριβάνου: «Ευχαριστούμε κ. Αργυροπούλου που φέρατε το θέμα. Είναι αδιανόητο να μην αντιδρούμε…» 

- Ευθαλία Παππά (εκπρόσωπος του Κέντρου Συμπαράστασης Παλιννοστούντων Μεταναστών): «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο σημειολογικό απαξιωτικό όρο λαθρομετανάστης, που παραπέμπει σε ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς».

********

Και τι δε θάδινα ν’ απολάμβανα το σχετικό video!