ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο Στουρνάρας ξαναχτύπησε με νέες κουτοπονηριές στα ακίνητα

Δεν έχουν τέλος οι μακάβριες ιδέες του κουτοπόνηρου Γιάννη Στουρνάρα για να εκδικηθεί όσους νοικοκυραίους έκαναν τη βλακεία ν’ αποκτήσουν δικό τους κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, οι πιο πολλοί με στερήσεις και θυσίες. 

Έτσι, μετά τα χαράτσια και το φόρο υπεραξίας (15%) στις πωλήσεις (ξεπουλήματα) ακινήτων, τώρα σκαρφίστηκε νέο, πιο βλοσυρό σχέδιο: Να εξαιρέσει από το φόρο υπεραξίας τους πωλητές ακινήτων που αποκτήθηκαν πριν από 25 και περισσότερα χρόνια, αλλά να τους τιμωρήσει επιβάλλοντας φόρο 7% στην τιμή πώλησής τους!

Ο φορομπήχτης Γιάννης Στουρνάρας, παρότι στουρνάρι - όνομα και πράγμα - συμφώνησε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Α. Μακρυπίδη, Φιλ. Σαχινίδη, Χρ. Πρωτόπαπα και Π. Κουκουλόπουλο) σε ένα σαφώς χειρότερο από το προηγούμενο σενάριο.

Φανταστείτε έναν φουκαρά που πουλάει για ένα κομμάτι ψωμί το παμπάλαιο ακίνητό του, διότι έχει γονατίσει από τα χαράτσια και δεν αντέχει οικονομικά να το συντηρήσει, να πρέπει να προκαταβάλει φόρο 7% στην τιμή πώλησής του για να γίνει η πράξη μεταβίβασης! 

Πονηρός ο βλοσυρός Στουρνάρας και οι συμφωνούντες με αυτόν!
Σου λέει, αντί να ψάχνω να βρω...
πόση είναι η υπεραξία - τρέχα γύρευε - βάλτου 7% φόρο στην τιμή πώλησης για να ξαναματακαταλάβει τι εστί δημ(ι)οκρατία!

Βάρβαρο! Ποταπό! Και δεν ξεσηκώθηκαν οι πέτρες και τα δημοσιογραφικά τούβλα να διαμαρτυρηθούν στον εμπνευστή του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στα ακίνητα!

Σκεφτείτε να πουλάτε τα χρυσαφικά και τα ασημικά σας, λόγω φτώχειας, ή το παλιό αυτοκίνητό σας, ή τους πίνακες ζωγραφικής που είχατε στο σπίτι σας, διότι δεν έχετε ψωμί να φάτε, και να έρχεται το κράτος να θέλει μερδικό από την τιμή της πώλησης. Σαν δεν ντρέπονται οι δήμιοι!

Κι ενώ διαρκώς σκαρφίζονται καινούργιους φόρους για να βάλουν οριστικά στο γύψο την παγωμένη αγορά ακινήτων, ο μόνος φόρος που μείωσαν δραστικά είναι ο φόρος που πληρώνει ο αγοραστής ακινήτου. Εκεί, από 10% τον βύθισαν στο 3%, για να κάνουν χάρη στους μουχλιασμένους από την υγρασία και τη συννεφιά επίδοξους αγοραστές (κοράκια)  της βόρειας Ευρώπης, που ζητούσαν ακόμη και κατάργηση του φόρου! 

Κι επειδή μειώθηκε δραστικά ο φόρος των αγοραστών, η διαφορά μεταβιβάστηκε στο φουκαρά τον αγοραστή για να 'ρθει  ο (τρύπιος) κορβανάς στα ίσια του: 3% + 7% = 10% σκέφτηκαν οι κουτοπόνηροι φωστήρες του ανοικονόμητου επιτελείου κι έτριβαν τα χέρια τους για τη φαεινή τους ιδέα. Σου λέει, θέλει δε θέλει, ο οικονομικά ψόφιος που έχει ανάγκη να πουλήσει την περιουσία του για ένα κομμάτι ψωμί, θα καταβάλει τον οβολό του στο αδηφάγο και αχαΐρευτο κράτος για να πληρώνει τις στρατιές των αργόμισθων κρατικοδίαιτων, και τα ελλείμματα από τη φοροδιαφυγή.

Ενώ λοιπόν ο πωλητής μέχρι προχθές δεν πλήρωνε μία, διότι  το ποσόν πώλησης δεν θεωρείτο και δεν είναι εισόδημα, ήρθαν τα πάνω κάτω! Του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι!
Ας πρόσεχε να μη είναι καλός νοικοκύρης!  Στο Λαμογιστάν τους αχαΐρευτους τους έχουν στα ώπα-ώπα ενώ τους έντιμους νοικοκυραίους τους χτυπάνε ανελέητα σαν χταπόδια!

Όχι κύριοι, δεν θα ξεπουλήσω το 40 ετών δυαράκι μου, που τόχω δώσει σε μεσίτες εδώ και τρία χρόνια και δεν παρουσιάζεται κανένα αγοραστής. Δεν το πουλάω, για να μη σας δώσω το 7% της μειωμένης κατά 70% εμπορικής αξίας του (από το 2009), διότι δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να σας πληρώσω εκείνα που δεν δικαιούσθε.  Το θεωρώ παράνομο, σκαστή υφαρπαγή! Θα το αποσύρω πάραυτα από τους μεσίτες.

Φανταστείτε, τώρα που η Ελλάδα ξεπουλάει τα περιουσιακά της στοιχεία αντί πινακίου φακής (κακώς), να έπρεπε να καταβάλει και φόρο επί της τιμής πώλησης, στην Ευρώπη! Σχιζοφρενικό, ε;
Κι όμως, κάτι ανάλογο θα γίνει με τις πωλήσεις ακινήτων, αν περάσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Ζούσα στη Βρετανία για 10 χρόνια, και όταν ήρθα στην Ελλάδα πούλησα το σπίτι που είχα αγοράσει εκεί και δεν πλήρωσα ούτε μία στερλίνα φόρο, παρόλο που υπήρχε μεγάλη υπεραξία. Θα πλήρωνα κάποιο μικρό φόρο μόνο εάν δεν το χρησιμοποιούσα για ιδιοκατοίκηση αλλά για εκμετάλλευση.

Τ’ ακούτε βρε δήμιοι, νεκροθάφτες της Ελλάδας;