ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Το δημοσιοϋπαλληλίκι είναι επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία!

Την ώρα που επισήμως το χρηματοδοτικό κενό υπολογίζεται σε σχεδόν 11 δισ. ευρώ για το διάστημα 2014 - 2015, ενώ ανεπισήμως εκτιμάται ότι θα ανέλθει γύρω στα 14 δισ. ευρώ, ο Σαμαράς μοιράζει χοντρά λεφτά στους δημοσίους υπαλλήλους! 
Έτσι δικαιώνεται πανηγυρικά ο Γιωργάκης Παπανδρέου, το όνομα του οποίου είχε διασυρθεί τα μάλα με τη διαβόητη προεκλογική φράση "Λεφτά Υπάρχουν"

Εκλογές εν όψει, και ο Σαμαράς θυμήθηκε το "Λεφτά Υπάρχουν" και τα έριξε στο τραπέζι της εκλογικής πελατείας! 
Θυμήθηκε ασφαλώς και την περιβόητη προεκλογική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, "Τσοβόλα δώστα όλα", κι έδρασε αποφασιστικά, αψηφώντας...
Τρόικα, Μέρκελ και τους άλλους καρεκλοκένταυρους των Βρυξελλών.
Μόκο και η αντιπολίτευση! Ο Αντωνάκης τους βγήκε από αριστερά και τους βραχυκύκλωσε! 

Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία, βρε παλιοσυκοφάντες, που νοσταλγείτε φασιστικές λύσεις για να μπει τάξη στο μπάχαλο. Με το "πελατειακό" δούναι και λαβείν. Δεν έχετε ακούσει την παροιμία "Τόνα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο";  Ε, αυτό γίνεται και τώρα.

Δώστε και σώστε, είναι το σύνθημα SOS στο καφενείο της Βουλής. Κι εκεί που δεν υπήρχε σάλιο, βρέθηκαν τα λεφτά! Πόσα; Όσα χρειαστούν για να επανέλθει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όολους τους δημοσίους υπαλλήλους! Ουδείς ακριβώς γνωρίζει το συνολικό ποσόν.


 Το και το, που λέτε σύντροφοι:

«Επανέφεραν στα κρυφά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Στην αθόρυβη επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προχώρησε η κυβέρνηση με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου της σχετικής διάταξης νόμου.

Η απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφορά τη χορήγηση 150 ευρώ ανά μήνα για σχεδόν όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο. 

Συγκεκριμένα η διάταξη αφορά:
--τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) στο Δημόσιο, 
--τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, 
--τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ), 
--τους δασκάλους και τους καθηγητές, 
--τους υπαλλήλους της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας, 
--τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και τους μόνιμους αγροτικούς γιατρούς, 
--τους υπαλλήλους της Βουλής και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, 
--τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ανεξάρτητων Αρχών, 
--της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, 
--τους υπαλλήλους των περιφερειών, 
--της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, 
--τους υπαλλήλους και, με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, τους θρησκευτικούς λειτουργούς των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, 
--τους εξομοιούμενους προς αυτά κατά την παράγραφο 3, του άρθρου 63, του ν.3801/2009 (Α' 163) των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό.» 
(ta masalia)

Καταλάβατε τώρα το σκεπτικό, εσείς οι αδικημένοι; Όοολοι οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι μας λένε ότι εκτελούν επικίνδυνο και ανθυγιεινό επάγγελμα! Διότι η βαριεστημάρα είναι όντως ανθυγιεινή και επικίνδυνη για τον εγκέφαλο. Είδατε κανένα δημόσιο υπάλληλο να κάνει τη δουλειά του με κέφι. Άσε που η αργία σκοτεινάς τέχνας κατεργάζεται (φακελάκια, γρηγορόσημα, κλπ.)

Κι αφού είχατε λεφτά, βρε αθεόφοβοι, τότε γιατί φοβερίζετε ν' απολύσετε τόσους και τόσους δημοσίους υπαλλήλους; Γιατί καταργήσατε τη Δημοτική Αστυνομία, π.χ.;

Ωστόσο, κύριε Σαμαρά, τους ψήφους των συνταξιούχων γιατί τους περιφρονείς; Τους έχεις σίγουρους;
Ρίξε, λοιπόν, και κάνα ξεροκόμματο προς τα εδώ. Βάφτισέ το όπως γουστάρεις, δεν μας πειράζει. Δώσε κάνα κατοπενηντάρι στους συνταξιούχους άνω των 70, και βάφτισέ το, ας πούμε, "Επίδομα Ανημπόριας", και είσαι μέσα. Ψυχικό θα κάνεις!
Μας έχετε γονατίσει με τις ανηλεείς περικοπές και τις "εισφορές αλληλεγγύης". Αφού όμως "Λεφτά Υπάρχουν", δώστε κάνα ευρώ και σ' εμάς. Τα έχουμε πληρώσει, άλλωστε, ενώ εσείς παίξατε τα Ασφαλιστικά Ταμεία στο τζόγο και τα κουρέψατε ανηλεώς!

Και μια που λεφτά υπάρχουν, Αντώνη, κοίτα να πεις στον ΕΟΠΥΥ να μου στείλουν ένα διακοσάρι που έχει εγκριθεί από το ΕΤΑΑ και μου το χρωστάνε εδώ κι ένα χρόνο. Όπως διαβάζω, το κράτος χρωστάει 6 δισ. σε ιδιώτες. Εξόφλησέ μας πρώτα, λοιπόν, και μετά ν' αρχίσεις να μοιράζεις.