ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Ποιος είναι ο "Ιούδας" της Χρυσής Αυγής;

Η απόφαση ανεξαρτητοποίησης του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολη και ανώδυνη υπόθεση για εκείνον.
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ πολιτική κατεργαριά την ανεξαρτητοποίηση κάποιου βουλευτή από το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε, αντί της παραίτησης και της παράδοσης της έδρας στο κόμμα του για λόγους πολιτικής διαφωνίας και αρχών. 
Δυστυχώς, όμως, αυτό είναι πάγια τακτική στο ελληνικό Κοινοβούλιο, και ελάχιστες είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις.


Ποιος είναι ο ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Είναι πράγματι ένας "Ιούδας"; Ένας δειλός και φυγόμαχος καιροσκόπος που...
προσπαθεί την ύστατη στιγμή να διασώσει το πολιτικό σαρκίο του με την προδοσία; Κι αν δεν είναι, αλλά αφυπνίστηκε καθυστερημένα σε μια εφιαλτική πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να παραχωρήσει την έδρα του στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε για λόγους αξιοπρέπειας και για να μας πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεών του; 
Επιπλέον, αν όψιμα ανακάλυψε ότι η δράση μελών της Χ.Α. είναι εγκληματική, δεν φοβάται μην του τη στήσουν σε κανένα... χαντάκι - χτύπα ξύλο; Μάλλον τους θεωρεί ακίνδυνους, αλλιώς θα επέστρεφε στο κόμμα τουλάχιστον την έδρα του.

Επιστολή  παραίτησης του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου 15/03/2014: 

«Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα "Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή" και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής. 

Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές. 
Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές. (πηγή)
*****
eleftheria.gr, 19/6/2012: 
«Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ετών 41, λοιπόν, είναι ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τον νομό Λάρισας, όσο για το «σκληρά εργαζόμενος» δεν τον πολυπιστέψαμε μέχρι που για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τον επισκεφθήκαμε στο μαγαζί του όπου τον είδαμε να φορτώνει και να ξεφορτώνει τσουβάλια των 50 κιλών με αλεύρι και ζωοτροφές εξυπηρετώντας τους πελάτες του! ...

Βουλευτής λοιπόν και να φορτώνεσαι με τσουβάλια - αν μη τι άλλο ενδιαφέρον - και ήταν ένα καλό ερέθισμα να γνωρίσουμε καλύτερα από κοντά τον νέο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 


"Δουλεύω από πολύ μικρός όταν ξεκίνησα βοηθώντας τον πατέρα μου στο κατάστημα με άλευρα και ζωοτροφές. 

Η δουλειά εδώ είναι πράγματι σκληρή γιατί εκτός από το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα έχει και μεγάλο τρέξιμο στα χωριά, αλλά και στα σπίτια της πόλης για τη διανομή των προϊόντων. Έχει δηλαδή και πολλά δρομολόγια. Από το μαγαζί αυτό ζουν σχεδόν δύο οικογένειες, όμως τώρα τελευταία λόγω κρίσης τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχουμε πτώση του τζίρου γύρω στο 50% με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα. 

Τώρα το πώς βρέθηκα να είμαι βουλευτής, ούτε καλά- καλά και εγώ το συνειδητοποίησα ακόμα καθώς και για μένα ήταν μια έκπληξη που δεν περίμενα! Η Αθήνα δεν σου κρύβω ότι με τρομάζει λίγο καθώς η ζωή μου αλλάζει και θα είμαι μακριά από τους φίλους μου, τους ανθρώπους της γειτονιάς, αλλά και από το αγαπημένο μου χόμπι που είναι το ψάρεμα. 

Βέβαια η δουλειά δεν είναι ντροπή και είμαι περήφανος που στη ζωή μου κουβάλησα και κουβαλώ τσουβάλια και όταν έρχομαι από την Αθήνα θα βγάζω το κουστούμι και θα ξαναφοράω τα αλευρωμένα ρούχα βοηθώντας τον πατέρα μου. 

Στη Χρυσή Αυγή εντάχθηκα το 1996 και κατάγομαι από κεντρώα οικογένεια. Όσο για τα περί "ναζισμού", αυτά δεν έχουν καμία σχέση με μένα και την οικογένειά μου. 

Ο παππούς μου, Ελευθέριος Αλεξόπουλος, συνελήφθη σε ηλικία 33 χρόνων έπειτα από ενέδρα, το 1944 στη Γιάννουλη γιατί μετέφερε εφόδια και τρόφιμα στους αντάρτες. Οι Γερμανοί προς παραδειγματισμό τον κρέμασαν στην πλατεία του χωριού, αφήνοντας το πτώμα του να αιωρείται για έξι ημέρες. 
Όσο για τους φίλους μου, αυτούς δεν τους κρίνω από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλλά από τον χαρακτήρα τους και τη συμπεριφορά τους και για μένα αυτά είναι που μετράνε. 
Και βέβαια έχω αριστερούς φίλους και όπως καταλαβαίνεις πέφτει και άγριο δούλεμα εκατέρωθεν... Αλίμονο αν έβαζα ταμπέλα στους ανθρώπους..."». (πηγή)

*******
1/11/2012- Συνέντευξη του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, βουλευτή Λάρισας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή στο elnewsgr.

Ερώτηση: Πότε αισθανθήκατε ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε το κίνημα της Χρυσής Αυγής; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε και πότε αποφασίσατε να γίνετε μέλος; 

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Το 1996 αποτελεί ένα έτος σταθμό στη ζωή μου, επειδή τότε ήταν που προσχώρησα στις τάξεις του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτό το οποίο με ώθησε ήταν αφ' ενός μεν η προσωπική έλξη που ένοιωθα για κάθε τι που είχε σχέση με τα εθνικά θέματα, αφ' ετέρου δε η αγωνιστικότητα των μελών και στελεχών του κινήματος.

Ερώτηση: 
Πώς νιώσατε όταν συνειδητοποιήσατε ότι μια μερίδα του Ελληνικού λαού σας επέλεξε ως εκπρόσωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Και τι είναι αυτό που σας έχει ενοχλήσει από την μέχρι τώρα παρουσία σας στη Βουλή;
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος:  Όταν συνειδητοποίησα ότι εξελέγην βουλευτής, πραγματικά η έκπληξη για μένα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Γρήγορα όμως την ξεπέρασα και προσπαθώ καθημερινά στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των ανθρώπων που με στήριξαν. Από τη μέχρι τώρα παρουσία μου στη βουλή, αυτό που με έχει ενοχλήσει κυρίως είναι η εμφανής εντός του κοινοβουλίου αδιαφορία από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών, για τα πραγματικά προβλήματα του λαού, καθώς και η ενδοτική τους στάση στα εθνικά μας ζητήματα.
(...)
Ερώτηση: Υπάρχει μια τάση σύμφωνα με την οποία το πολύ κοντό κουρεμένο μαλλί είναι αυτό που διακρίνει τον Χρυσαυγίτη. Υπάρχει κάποιος κανονισμός ότι τα μέλη πρέπει να έχουν πολύ κοντό μαλλί; Και το ρωτάμε αυτό επειδή βλέπουμε εσάς να μην ακολουθείτε αυτή την συγκεκριμένη "μόδα" όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι. Πώς πρέπει να είναι ένα μέλος της Χρυσής Αυγής; Τι πρέπει να προσέχει; 
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Η ιδιότητα του Χρυσαυγίτη δεν έγκειται στην εμφάνιση, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι μπορεί να παρεκλίνει εμφανισιακά από το προσήκον ήθος. Αυτό που η συνείδηση υπαγορεύει στο εκάστοτε μέλος της Χ.Α. είναι η πλέρια συμπόρευσή του με τα ιδανικά και τις επιταγές της κοσμοθεωρίας του Εθνικισμού. 

Ερώτηση: Αν ένα μέλος της Χρυσής Αυγής διαπράξει αδίκημα, ένα αδίκημα το όποιο μπορεί να θεωρηθεί βαρύ, το Κίνημα πως αντιδρά σε αυτή την περίπτωση;

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Η συγκεκριμένη ερώτηση συνδυάζει τόσο την προσωπική ζωή ενός ατόμου, όσο και την πολιτική του δράση. Σε κάθε περίπτωση, δε θα ήταν σωστό να μιλάμε περί συλλογικής ευθύνης. Πιστεύω πως στην πολύ απόμακρη πιθανότητα διαπράξεως βαρέως αδικήματος από μέλος μας, θα αντιδρούσαμε με γνώμονα τις Αρχές και τις ηθικές πολιτικές αξίες του κινήματος.

Ερώτηση: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε εσείς προσωπικά στον Ελληνικό λαό. 

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Το μήνυμα που θα ήθελα να απευθύνω στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό είναι να επιδείξει δύναμη, κουράγιο, εθνική ομοψυχία, πίστη προς το Θεό. Τα σχέδια του εχθρού εναντίον του Έθνους θα αποτύχουν εάν πάνω απ' όλα θυμάται ότι είναι Έλληνας με μια πολύ βαριά κληρονομιά και θα πρέπει στις δύσκολες αυτές στιγμές να υπερασπιστεί τις αξίες της Φυλής μας. (πηγή)

*******
Βουλή, 28/1/2014,  Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος:  
«(...)Θα ήθελα να μιλήσω λίγο για το ηλεκτρικό ρεύμα. Άκουσα τον κύριο εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Μουσουρούλη, που μας ανέφερε ότι θα πρέπει, λέει, να δοθεί το δίκτυο της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή διότι οι ανάγκες της χώρας χρειάζονται περισσότερο ρεύμα. 
(...) 
Μιλήσαμε για στρατηγικούς επενδυτές εδώ μέσα και ακούστηκαν πάρα πολλά. Ποιους στρατηγικούς επενδυτές; Κάποιους σαν αυτούς που πήραν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, γύρω στα 700-800, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή σαν τους κυρίους που είχαν τις εταιρείες "ENERGA" και "HELLAS POWER", που χρέωσαν στο ελληνικό δημόσιο και στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες 300 εκατομμύρια ευρώ; 
Σε τέτοιους στρατηγικούς επενδυτές χρειάζεται να δώσουμε το δίκτυο; Ποιος θα τα αξιολογήσει όλα αυτά; 
 Η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει και το παρόν νομοσχέδιο και οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έρχεται με τέτοιες ανθελληνικές ιδέες. Ευχαριστώ. »

*******
Βουλή, 13/2/2014: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος:
Ευχαριστώ, 
Κύριε Πρόεδρε. Κύριε Υπουργέ, καλούμαστε να κυρώσουμε σήμερα μια διμερή συμφωνία με το κράτος του Γκέρνσεϋ, ένα κράτος από αυτά που ονομάζονται και φορολογικοί παράδεισοι. 
 (...) 
Η συγκεκριμένη συμφωνία όμως δεν μας ικανοποιεί, για τον απλούστατο λόγο ότι τη θεωρούμε προσχηματική και αναποτελεσματική. Η πεποίθησή μας αυτή βασίζεται στις διατάξεις της ίδιας της συμφωνίας, όπως στο άρθρο 7, διάταξη με την οποία καταγράφονται μια σειρά περιπτώσεων για τις οποίες δεν εφαρμόζεται η συμφωνία, που – κατά την άποψή μας - είναι υπερβολικές και καταχρηστικές και αποδυναμώνουν την ίδια τη συμφωνία. 

Μια τέτοια περίπτωση λόγου χάριν αποτελεί η ευρεία έννοια του απορρήτου, όπως τίθεται στο άρθρο αυτό και ιδίως στην τελευταία παράγραφο, όπου αναφέρεται ότι η δημοσιοποίηση των πληροφοριών είναι αντίθετη προς τη δημόσια τάξη. Δηλαδή, το εν λόγω κράτος θα μπορούσε για οποιαδήποτε δική του απόφαση να πει ότι για λόγους δημοσίας τάξης ή ασφάλειας δεν μας δίνει τα στοιχεία που ζητάμε. 
 (...) 
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει αποδείξει πολλάκις ότι όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει κάτι σωστό προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά κυρίως δεν θέλει. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να χτυπηθούν τα παράνομα εμβάσματα στο εξωτερικό, να χτυπηθεί η απαράδεκτη πρακτική της χρήσης φορολογικών παραδείσων και των offshore εταιρειών.

Έχουμε δει ότι για όλα τα σκάνδαλα που αφορούν φορολογικούς παραδείσους, εμβάσματα και offshore δεν έχουν αποδοθεί οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες στα πρόσωπα και κυρίως στα πολιτικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε αυτά. Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να προσφέρει κάτι από τη στιγμή που δεν θα αλλάξει η ίδια η πολιτική της Κυβέρνησης. 
Ευχαριστώ πάρα πολύ». 

*******
Βουλή, 4/12/2013- Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος:  «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. 

Κατ’ αρχάς, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θεμελιώδες ζήτημα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της Βουλής. Αναφέρομαι, φυσικά, στο γεγονός ότι η Βουλή συνεδριάζει και αποφασίζει με διακόσιους ενενήντα εφτά Βουλευτές και όχι με τριακόσιους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ακόμη και σήμερα παραμένουν άδικα φυλακισμένοι, προφυλακιστέοι, τρεις Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Γενικός μας Γραμματέας Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο Βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς και ο Βουλευτής Β´ Πειραιά Ιωάννης Λαγός. 

Ενώ δεν έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων, δεν τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στη διαδικασία του προϋπολογισμού. Αυτό παραποιεί τα αποτελέσματα και θέτει ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας. Η Βουλή έχει επιτρέψει σε έναν εισαγγελικό λειτουργό, τον εισαγγελέα φυλακών, να καταστεί ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που παραποιείται το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλαδή της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο κόσμος δεν ψήφισε διακόσιους ενενήντα επτά Βουλευτές, αλλά τριακόσιους. Αυτό ορίζει και το Σύνταγμα. Ο παρών προϋπολογισμός, από τη στιγμή που δεν θα ψηφιστεί από την πλήρη σύνθεση της Βουλής, τότε είναι αυτοδικαίως άκυρος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

Φυσικά, πέρα από την ακυρότητα, ο προϋπολογισμός πάσχει και από έλλειψη σοβαρότητας, όσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας προϋπολογισμός κράτους ο οποίος από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη βρίσκεται κάτω από την αίρεση και την έγκριση της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων. Παντού αναφέρεται, σε όλα τα Μέσα, ότι η τρόικα αμφισβητεί το ένα, αμφισβητεί το άλλο. Εσείς μιλάτε για αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 2.000.000.000 ευρώ, ενώ η τρόικα μιλάει για 1.000.000.000 ευρώ. 

Αυτές οι διαδικασίες θυμίζουν προτεκτοράτα, που τα υποτιθέμενα Κοινοβούλιά τους συζητάνε και αποφασίζουν και τελικά γίνεται αυτό που ορίζει ο τοποτηρητής της κατοχικής δύναμης. 
(...) 
 Άρα τι λένε στους Έλληνες; Δουλεύεις και παίρνεις 400 ευρώ και δεν σου φτάνουν; Βρες και δεύτερη δουλειά. Αν δεν βρίσκεις, δούλεψε «μαύρα». Έχεις τέσσερα παιδιά και δεν σου φτάνουν τα λεφτά; Ας έκανες δύο. Δεν ήταν υποχρεωτικό να κάνεις πολλά Ελληνόπουλα. Δούλευες μια ζωή και δεν σου φτάνει η σύνταξη; Ας έβαζες κάτι στην άκρη ή πέθανε πιο νωρίς. Δεν σου καλύπτει το ταμείο τα φάρμακα; Πάρε γενόσημα από το Μπαγκλαντές. Την ίδια δουλειά κάνουν. Τουλάχιστον, έτσι γράφει στο κουτί. 

Αυτός ο προϋπολογισμός σημαίνει περισσότερη δυστυχία, περισσότερη απελπισία για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ας ελπίσουμε πως αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που θα υλοποιηθεί από τα μνημονιακά κόμματα. 
Ας είναι ο τελευταίος που θα υλοποιήσει το περιβόητο συνταγματικό τόξο. Ευχαριστώ». 

20/9/2012- Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος:  «Κάποιοι συνάδελφοι την έκαναν κωλόπανο την ελληνική σημαία!».

*******

Απάντηση Χρυσής Αυγής στην παραίτηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου:

«Η τρομοκρατία του ανθελληνικού καθεστώτος κατά της Χρυσής Αυγής, οι δολοφονίες και οι απειλές φυλάκισης ΟΛΩΝ των βουλευτών, ήταν λογικό να μετατρέψουν έναν απλό άνθρωπο σε συκοφάντη και σε προδότη. 

Ο εν λόγω βουλευτής, που ήταν ενεργό μέλος του κόμματος από το 1996, συνέπραξε με την εγκληματική οργάνωση του αντισυνταγματικού τόξου που δολοφονεί χιλιάδες Έλληνες και καταστρέφει το μέλλον της Πατρίδας μας. 

Τον καλούμε να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια των πολιτών που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή ως μοναδική ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδος απέναντι σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Πριν την Ανάσταση πάντα υπάρχει ένας Ιούδας.». (πηγή)

Βρίσκω την απάντηση της Χρυσής Αυγής πολύ ήπια και άστοχα διατυπωμένη. Αν είναι λογικό οι δολοφονίες μελών και οι απειλές φυλάκισης όλων των βουλευτών της Χ.Α. να μετατρέπουν τους απλούς ανθρώπους σε προδότες, θα ήταν αναμενόμενο όλοι οι βουλευτές και μέλη να γίνουν προδότες διότι όλοι είναι απλοί άνθρωποι! Ή μήπως κάποιοι που αντέχουν τις φυλακίσεις και τις απειλές φυλάκισης υπερασπιζόμενοι σθεναρά τα πιστεύω τους είναι υπεράνθρωποι;

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, όσοι εθνικιστές στέκονται όρθιοι στους ανελέητους διωγμούς και στις φυλακίσεις αποδεικνύουν πως είναι γενναίοι και έτοιμοι να θυσιαστούν για τα πιστεύω τους. Σε μια εποχή που η κυρίαρχη "ιδεολογία" είναι το ατομικό συμφέρον, οι Χρυσαυγίτες είναι άξιοι θαυμασμού και σεβασμού, ανεξαρτήτως αν κανείς συμφωνεί με όλα όσα υποστηρίζουν.