ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Μονά-ζυγά δικά τους τα θέλουν οι φαρμακοποιοί!Όμηροι των φαρμακοποιών βρίσκονται για ακόμη μια φορά οι ταλαίπωροι ασφαλισμένοι, αφού από χθες έκλεισαν τα φαρμακεία με απεργία διαρκείας.
Δυστυχώς κρατάει 4 χρόνια αυτή η δύσοσμη "κολόνια". Κάθε τρεις και λίγο οι φαρμακοποιοί κατέβαζαν ρολά επειδή δεν τους άρεσαν τα σχεδιαζόμενα μέτρα. Είχαν συνηθίσει σε μεγάααλα κέρδη και  αντιδρούν στην προοπτική αυτά να μειωθούν. Γενικώς αντιμάχονται κάθε αλλαγή στον κλάδο τους.

Δυστυχώς, όπου ο αποκλειστικός στόχος είναι το ατομικό και συντεχνιακό κέρδος, εκεί η λογική και το κοινωνικό συμφέρον εξαφανίζονται....
Όχι βέβαια πώς όλα όσα θεσμοθετεί ή σχεδιάζει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση είναι αντικειμενικά, σωστά και άγια. Βελτιώσεις χρειάζονται.

Όμως, γιατί να μην επιτραπεί στα σούπερ μάρκετ να πωλούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα; Γιατί θα πρέπει να ψάχνω να βρω φαρμακείο για ν’ αγοράσω, π.χ., το Panadol ή το Depon ή την αποστειρωμένη γάζα και το Betadine για πρώτες βοήθειες, και η τιμή τους να είναι ίδια σε όλα τα φαρμακεία; Γιατί να μην υπάρχει ο υγιής ανταγωνισμός στις τιμές των φαρμάκων - συνταγογραφούμενων και μη - προς όφελος του καταναλωτή; 

Και γιατί να μη μπορεί κάποιος φαρμακοποιός ν' ανοίξει φαρμακείο δίπλα σ’ ένα άλλο, όταν οι γιατροί, π.χ., ανοίγουν ιατρεία δίπλα σε άλλα; Βάσει ποιας λογικής και ποιας δικαιοσύνης όλη η κοινωνία πρέπει να συστρατευθεί για να κατοχυρώσει τα κεκτημένα των φαρμακοποιών;

Εξάλλου, γιατί στα φαρμακεία επιτρέπεται να πωλούν καλλυντικά, παπούτσια και διάφορα άλλα προϊόντα ουδεμία σχέση έχοντα με τα φάρμακα; Γι’ αυτό είπα ότι οι φαρμακοποιοί τα θέλουν μονά-ζυγά δικά τους. 

Βέβαια και αυτός ο κλάδος, επειδή διαθέτει δυνατό μοχλό πίεσης, έμαθε να εκβιάζει, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι κλάδοι επαγγελματιών και εργαζομένων όταν απειλούνται τα συμφέροντά τους. 

Εδώ που τα λέμε, ο εκβιασμός μέσω απεργιών και η ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου εξ αιτίας τους είναι η πεμπτουσία της "δημοκρατίας". Διότι στις δημοκρατίες εξ ορισμού οι εκλεγμένες κυβερνήσεις αδικούν τους πολίτες, είτε επειδή δεν θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, είτε επειδή δεν γνωρίζουν πώς να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, είτε επειδή εκβιάζονται από διαπλεκόμενους σπόνσορες ή ψηφοφόρους τους, είτε, εν προκειμένω, επειδή πιέζονται από την Τρόικα, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, επειδή προσπαθούν, στο βαθμό του εφικτού, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Στις "δημοκρατίες" δυστυχώς οι συντεχνίες και η αντιπολίτευση έχουν εθιστεί να λένε ΟΧΙ σε όλα...