ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Η χερσόνησος της Κριμαίας υπό τον έλεγχο Ρωσικών στρατευμάτων


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπιασε ΕΕ και ΗΠΑ κυριολεκτικά στον ύπνο!
Σαν τις μωρές παρθένες οι ηγέτες των κρατών της Δύσης έμειναν από διπλωματικό λάδι, και αποσβολωμένοι τώρα παρατηρούν τις επεκτατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ανήμποροι να την φρενάρουν.

Δεν πάνε πολλές ημέρες που η Δύση πανηγύριζε μαζί με τους Ουκρανούς διαδηλωτές για την απελευθέρωση της Τιμοσένκο και την ανατροπή του διεφθαρμένου "τυράννου" Γιανουκόβιτς με το χρυσό παλάτι - και μπλα, μπλα, μπλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ επικροτούσαν.

Οι πανηγυρισμοί τους όμως δεν κράτησαν για πολύ, διότι η Ρώσικη αρκούδα παραμόνευε και δεν θ’ άφηνε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι, Ουκρανοί διαδηλωτές, εθνικιστές, αντιπολίτευση και Δύση αποδείχθηκαν επιεικώς ανόητοι. Διότι μόνον οι μωροί δεν υπολογίζουν...
πριν από οποιαδήποτε πράξη τις συνέπειές της, την αντίδραση του εχθρού, και  αν μπορούν με ανώδυνο τρόπο να την αντιμετωπίσουν.

Τώρα  δυστυχώς τα έσχατα έγιναν χείρονα των πρώτων!

Κι εκεί που τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ εκθείαζαν τη γενναιότητα και αποφασιστικότητα των Ουκρανών διαδηλωτών, όψιμα ανακάλυψαν ότι εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην αιματηρή εξέγερση και ανέτρεψαν τον Γιανουκόβιτς, κάτι που τους άρεσε, ήταν Ουκρανοί εθνικιστές, οι οποίοι, άκουσον-άκουσον, χαιρετάνε και ναζιστικά και έχουν δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή και τους εθνικιστές της Κύπρου! 

Την όψιμη αντιναζιστική υστερία των ΜΜΕ εκμεταλλεύεται τώρα ο Πούτιν, χρησιμοποιώντας ως μία ακόμη δικαιολογία της Ρωσικής εισβολής στην Κριμαία την προστασία των Ρωσόφωνων από τους ακροδεξιούς εθνικιστές της Ουκρανίας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο απόλυτο μπάχαλο! Η θυσία των 82 Ουκρανών διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, αντί για την απεξάρτηση από τα ρώσικα πλοκάμια και τη συνεργασία με την ΕΕ,  θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ενώ απειλεί και την παγκόσμια ειρήνη.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, θα λένε τώρα μερικοί ανεγκέφαλοι που πριν λίγο πανηγύριζαν… Οι Ουκρανοί εθνικιστές, αλήθεια, τι λένε τώρα; Είναι ευχαριστημένοι με τα κατορθώματά τους; Πάθανε αυτό που λέει η παροιμία, πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!

Και η Τιμοσένκο, η οποία καλούσε το λαό σε εξέγερση μέσα από τη φυλακή και δάκρυσε για τη θυσία των Ουκρανών διαδηλωτών αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς στην αιματοβαμμένη Πλατεία Ανεξαρτησίας, πώς νιώθει άραγε τώρα; Είναι ικανοποιημένη με τις  δραματικές εξελίξεις που σηματοδότησε η ανατροπή του Γιανουκόβιτς; 

Ας θυμηθούμε τι έγινε το βράδυ της 23/02/2014, μόλις πριν από 8 ημέρες:


**********

Στη συνέχεια παραθέτω εικόνα με τη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία, όπως την παρουσίασε η Guardian στις 3 Μαρτίου 2014:Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο του Shaun Walker στη Guardian, Οι Ρώσοι έφτασαν στη βάση νωρίς το πρωί μ’ ένα σαφές μήνυμα: "παραδώστε τα όπλα σας εντός μίας ώρας ή αντιμετωπίστε τις συνέπειες". 

Όμως το ελίτ Ουκρανικό τάγμα, με βάση έξω από την πόλη της Κριμαίας Feodosia, τους απάντησε ευγενικά αλλά αποφασιστικά να χαθούν: "Δώσαμε όρκο στο κράτος της Ουκρανίας, και όχι όρκο προς κάποιο συγκεκριμένο στρατηγό", είπε στην Guardian ο ταγματάρχης Rostislav Lomtev από το εσωτερικό της βάσης. 
Οι Ρώσοι εξαφανίστηκαν δεόντως, αλλά όχι για πολύ. Θα επέστρεφαν αργότερα. Η λύση σ’ αυτή την αντιπαράθεση παραμένει επισφαλώς αβέβαιη.

Αν το Σάββατο ήταν η μέρα που ο Vladimir Putin κέρδισε την επίσημη στήριξη του Κοινοβουλίου του για να εισαγάγει στρατεύματα στην Ουκρανία, η Κυριακή ήταν η μέρα που η Ρωσία κινητοποίησε το στρατό της για να προσπαθήσει να κερδίσει το νέο Κριμαϊκό πόλεμο χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα.

Σε όλη τη χερσόνησο, Ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έφτασαν στις Ουκρανικές βάσεις και πίεσαν τους κατοίκους να καταθέσουν τα όπλα, καθώς πολιτικοί στο Κίεβο μιλούσαν για μια εισβολή και η Δύση παρακολουθούσε με τρόμο.

Ο επικεφαλής του Ναυτικού, Denis Berezovsky, εμφανίστηκε στην τηλεόραση για ν' ανακοινώσει ότι προσχώρησε στους υπέρ της Ρωσίας αυτονομιστές της Κριμαίας, αν και γρήγορα απολύθηκε και κατηγορήθηκε από το Κίεβο για προδοσία. Σε άλλες περιοχές προς το παρόν ο Ουκρανικός στρατός φαίνεται να κρατάει γερά.

Δεν ήταν ακόμη σαφές ποιος ήταν ο στόχος του Κρεμλίνου για την Ουκρανία, αν και όλο περισσότερο τα σημάδια έδειχναν προς την προσάρτηση τουλάχιστον της Κριμαίας. 
Σημεία ελέγχου επανδρωμένα από έκτακτους παρέμεναν στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, και είχαν εντοπιστεί στρατεύματα να σκάβουν χαρακώματα στη στενή είσοδο προς την Κριμαία από την υπόλοιπη Ουκρανία. Σε όλη τη χερσόνησο, στρατιώτες εκτελούσαν επιλεκτικές επισκέψεις σε Ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις , ζητώντας από τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τα όπλα.

Στην Feodosia, όπου δόθηκε στη Guardian αποκλειστική πρόσβαση στο εσωτερικό της βάσης, οι πεζοναύτες δημιούργησαν ένα μικρό φράγμα από ελαστικά και συρματόπλεγμα στην είσοδο της βάσης, μετά από Ρωσικό τελεσίγραφο το πρωί, και έχτισαν ένα άλλο φράγμα από αμμόσακκους μπροστά από την κύρια είσοδο του χτισμένου με λευκή πέτρα Διοικητηρίου.

Απέξω, συγκεντρώθηκε μια ομάδα Ρώσων που κυμάτιζαν σημαίες της Ρωσίας και της Κριμαίας. Οικειοποιούμενες τα σλόγκαν των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Κιέβου, γυναίκες πρόσφεραν τσάι και σάντουιτς, και κάποιοι τραγουδούσαν τραγούδια με τη συνοδεία φυσαρμόνικας. Το κλίμα ήταν θετικό με συνθήματα "Ρωσία! Ρωσία!" αλλά υπήρχε μια υποβόσκουσα επιθετικότητα, ειδικά όταν μια ομάδα Ρώσων ανακάλυψε έναν δυτικό ρεπόρτερ ανάμεσά τους. (…)

 Η συνέχεια του άρθρου εδώ.