ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος αφορίζει τα αιματοβαμμένα χρήματα της μαφίαςΚαλός, χρυσός ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά δεν έχει το προφητικό χάρισμα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε ο επικεφαλής ενός γιγαντιαίου θρησκευτικού Οργανισμού με κοσμικές δομές και πακτωλό χρήματος να μιλήσει με τη δύναμη ενός ξυπόλητου προφήτη όπως ο Ησαΐας, ο Ηλίας, ο Ιερεμίας, ή ο Ιεζεκιήλ; Αδύνατον! Έτσι, ο συμπαθής κατά τ’ άλλα Πάπας κατέφυγε στο παρωχημένο θρησκευτικό παραμύθι της κόλασης.  Ωστόσο, ο Ποντίφικας δεν εξήγησε αν η κόλαση αυτή έχει καζάνια με θειάφι, όπως λέει η Αποκάλυψη, ή αν...
θα βασανίζονται αιωνίως οι επί της γης ασυνείδητοι με τύψεις συνείδησης που μετά θάνατον θα ξυπνήσει.

Είναι καιρός η Καθολική Εκκλησία (η Ορθόδοξη είναι πολύ πιο μακριά νυχτωμένη) να εξυγιάνει τα του οίκου της και να εκσυγχρονίσει το λόγο της, ώστε κάποιοι, λίγοι έστω, μαφιόζοι να τον λάβουν υπ’ όψη τους. Με φοβέρες περί μεταθανάτιας κόλασης δεν ιδρώνει το αυτί τους. Το «μετανοήστε ή καταλήξτε στην κόλαση» είναι φοβέρα για παιδιά όχι για πωρωμένους.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι μια αίσθηση υπευθυνότητας θα νικήσει τη διαφθορά παγκοσμίως, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Αυτή η ζωή που ζείτε τώρα δεν θα σας δώσει ευτυχία. Η δύναμη και το χρήμα που αποκτήσατε με πολλές  βρόμικες δραστηριότητες, πολλά μαφιόζικα εγκλήματα, είναι  αιματοβαμμένη δύναμη, αιματοβαμμένα χρήματα, και δεν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στην επόμενη ζωή.» (The Guardian)

Η θέση του Πάπα Φραγκίσκου απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα έρχεται σε αντίθεση με την καταφανή προηγούμενη απροθυμία της Καθολικής Εκκλησίας να επικρίνει τους αρχηγούς της μαφίας.

Δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο η Ιταλική μαφία. Η ανθρωπότητα ολόκληρη στενάζει κάτω από την κυριαρχία μιας παγκόσμιας ορατής και αόρατης οικονομικής μαφίας, και δεν υπάρχει ελπίδα λύτρωσης για τους λαούς που με ψευτοδημοκρατικό τρόπο στέλνουν στην εξουσία τα πολιτικά πιόνια της μαφίας αυτής. Και δυστυχέστατα, οι Εκκλησίες συμπράττουν και συνεργάζονται με τα πολιτικά ανδρείκελα - εντολοδόχους της παγκόσμιας μαφίας - αντί να διαχωρίσουν τη θέση τους και να τους κρίνουν με προφητικό λόγο.