ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Το παιδί και το σκυλί του William και της Kate


Στη φωτογραφία ο οκτώ μηνών πρίγκιπας George ποζάρει από το ανοιχτό παράθυρο του διαμερίσματος των γονιών του στο παλάτι του Kensington μαζί με τους γονείς του William, Δούκα του Cambridge και Kate, παρατηρώντας το μαύρο σκύλο, τον Lupo, στην αγκαλιά του πατέρα του σε απόσταση αναπνοής από το προσωπάκι του. (πηγή)

Όπως φαίνεται και από προηγούμενες φωτογραφίες του πριγκιπικού ζεύγους, ο δεύτερος σε σειρά διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, William, νιώθει την ανάγκη να κρατάει αγκαλίτσα, όπως κρατάνε τα μωρά, το σκυλάκι του Lupo! Ένας καλός ψυχολόγος πρέπει να κουράρει επειγόντως τον πρίγκιπα!

Δεν έχω τίποτα εναντίον των σκύλων, αλλά βρίσκω αυτές τις δημόσιες εμφανίσεις του μελλοντικού βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου με σκυλί στην αγκαλιά προκλητικές, γελοίες και παιδαριώδεις. 

Κάποιος πρέπει να του πει ότι το σκυλί, όσο κι αν το παίρνεις αγκαλίτσα σαν μωρό, δεν είναι ισότιμο με τον άνθρωπο, διότι είναι απλά ζώο. 
Άλλο ο άνθρωπος κι άλλο το ζώο, William! 
Ή μήπως ζηλεύεις που δεν μπορείς να γίνεις κι εσύ... μητέρα;